LøpingStor-Oslo

Rødseterpytten Rundt i praktfullt vårvær

– Av Arve Stamnes –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Tofte Fremad IF arrangerte på søndag Rødseterpytten Rundt for 2. gang. Første gangen var i september i fjor. Nå måtte løypene endres i forhold til de terminfestede. For de mest ihuga entusiastene er det fortsatt mulig å gå på ski i marka. Snøhaugene på Fremad Stadion er likeså innbydende til å bygge snøhuler i for de minste.

Rødseterpytten Rundt-4
Rødseterpytten Rundt er for alle aldre, med motto. Ditt tempo! Disse smårollingene løp i sitt tempo, førstemann her til og med uten en sko! Men også nybakt Norgesmester i terrengløp i klasse 45-49 år, Jon Per Nygaard fra Ren Eng FIK, var med. Han løp i sitt tempo, som selvsagt var dagens klart raskeste i den lengste løypen. Foto: Arve Stamnes

Arrangørklubben profilerer Rødseterpytten Rundt som et tilbud for alle. Budskapet er ”Ditt Tempo!”  Her skal det være plass for alle uansett alder, nivå og ambisjoner.

Og det lykkes de med! Fra kl. 11.00 var det åpent for klasse TRIM uten tidtagning. Førstemann ut i løypa var Arne Kristian Røren fra Steinberg med hunden sin Rex. Startnummer 50 og 54. Begge ble behørig premiert med hver sin medalje ved målpassering! Arne Kristian kunne således fortelle at Rex har loggført et 3-sifra antall deltagelser i mosjonsløp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kl. 12.00 var det klart for barneløpsfestival.  Første løpet var for de minste. 8 barn i førskolealder. Yngstemann Kasper Jørgensen på 3 år var like blid som vårsola hele veien fra start til mål i sitt 300 m løp.

Rødseterpytten Rundt-2
Full innsats i barneløpet! Foto: Arve Stamnes

Dernest var det 1. og 2. klassingene sin tur. 700 m og 7 gutter kjempet en innbitt kamp seg i mellom om plasseringene.  Her var det visst mange som kjente hverandre fra før.

1.700 m for de eldste barna var krevende og teknisk.  7 jenter og 5 gutter. Vanndammer, gjørme og myr, bratte motbakker og løping utenfor sti i kupert skogslyng. Vi ble imponerte over pågangsmotet og innsatsviljen. Med slitne løpebein hjalp det med begeistrede heiarop fra familie og kjente i innspurten inn mot mål. Yngstemann Trym Berg Strømnæss løp sågar solo som eneste påmeldte i sin klasse og viste en helt framifrå stayerevne. Godt gjort!

Rødseterpytten Rundt-1
De eldste barna løp 1700 meter. Full innsats her også. Foto: Arve Stamnes

Kl. 13.00 gikk fellesstarten for langløypa med tidtagning. Rødseterpytten Rundt ble som følge av sen vinter gjort om til et 8,60 km vegløp, 2 runder rundt Røstadhøgda.  Her var mosjonister i fellesklasse og aktive aldersklasser. Noen bratte kneiker på hver runde gjorde at mange fikk kjenne godt på melkesyra. Førstemann i mål ble forrige helgs Norgesmester i terrengløp klasse 45-49 år, Jon Per Nygaard fra Ren Eng FIK, på den svært gode tida 30:26 min. Dagen i forveien tok han den originale men nå snødekte traseen i marka som en treningsøkt. Neste mann i mål ble 18-årige Martin Kristiansen fra IF Sturla på 32:36 min. Martin har flere gode resultater fra NM i aldersbestemte klasser, deriblant en sølv fra stafett i 2011. Nå er han nettopp ferdig med langrennssesongen og trenger noen løp i beina for å omstille seg. Han får vi se mer til! Andreas Dahl fra Hof IL i klasse 50 – 59 år kom inn som tredje mann på 36:44 min. Beste løper fra Røyken og Hurum ble Per-Erik Evensen fra Tofte Fremad IF med sin 2. plass i klasse 40 – 49 år.

Felles for flere av toppløperne var at de hadde valgt ut Rødseterpytten Rundt som en passende gjennomkjøring til neste helgs Sentrumsløpet i Oslo.

Rødseterpytten Rundt er et helt nytt arrangementstilbud som har oppstått som en følge av sammenslåinga av tidligere Tofte IL og IF Fremad IF til en felles klubb, Tofte Fremad IF.  Derigjennom ser klubbene et bedre grunnlag for å skape et bredere aktivitetstilbud til lokalsamfunnet.   Arrangørene har bestemt seg for at dette løpet har kommet for å bli. Gradvis håper klubben at Rødseterpytten Rundt skal vokse seg til å bli et større attraktivt og foretrukket lavterskeltilbud med en uhøytidelig og sosial atmosfære.  Tofte Fremad IF legger nettopp vekt på dette. Det skal være sosialt og trivelig.

Stolt løper med både deltakermedalje og flott premie!  Foto: Arve Stamnes
Stolt vinner av gutter 11 år, Anders Lysåker, med både deltakermedalje og flott premie!
Foto: Arve Stamnes

Arrangørklubben stillte med et bugnende premiebord. Foruten deltagermedaljer med bånd i klubbens farger og flotte klassevinnerpremier, bidro handelsstanden velvillig opp med attraktive gaver som ble trukket ut på startnummer etter løpene. Her ble det loddet ut klippekort på trim, spa opphold, gavekort, fruktkurver, verktøy, bøker, klær og mye til.  Det var populært!

De 20-talls medlemmene av klubben som har lagt ned adskillige timer i forberedelsene og i gjennomføringa av dette trimarrangementet fortjener virkelig en stor og velfortjent honnør. Vel gjennomført!

Tofte Fremad IF proklamerer at neste Rødseterpytten Rundt blir avholdt i september. Da blir det selvfølgelig terrengløype. De håper da på enda flere deltakere, voksne og barn, trimmere og aktive.  Budskapet er ha det gøy i Ditt Tempo!

Alle resultater finnes her.

Utvalgte resultater

Jenter 11 år
Vilde Nordhagen                          10:03,2

Jenter 12 år
Marthe Lennestad                         10:11,7
Mari Berg Strømness                     10:37,7
Emilie Rognstad                           11:12,2
Rebekka Hoksmo Olsen                 11:37,4

Jenter 14 år
Marte Justad                             08:51,2

Gutter 11 år
Anders Lysåker                           10:23,8

Gutter 12 år
Lars Justad                             08:23,1
Daniel Flom Johnsen                  08:36,1
Herman Lennestad                     09:18,0

Gutter 13 år
Oliver Røttervold Renna               08:32,9

sportsmanden.no
 
 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -