FolloLøpingMaraton

Syvdobbelt norgesmester på maraton!

NM-grossisten Vidar Nilsen er maratoneksperten i Oppegård IL. Få behersker den klassiske distansen over 42,2 km bedre, relativt sett, enn 53-åringen fra Langhus.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På søndag sikret han seg sin syvende norgesmestertittel under NM på maraton på Jessheim. Nilsen løp inn til klar seier i klasse 50-54 år på 2.53.51, noe som også holdt til en flott tolvte plass totalt i seniorklassen. Norgesmester ble John Henry Strupstad på 2.30.22.

Vintermaraton2013_Vidar-Ellefsen
Vidar Nilsen i gul OI-singlet har koblet inn cruise-kontrollen på vei mot nok et solid maratonløp med NM-tittel på kjøpet. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Nilsen vant også klassen i Oslo Maraton tidligere i høst og har løpt distansen på under 2.40 i godt voksen alder.

To andre løpere fra Oppegård hadde en tøff fight seg i mellom litt lenger bak, nemlig Steinar Lien fra Tårnåsen og Dag Spilde fra Trollåsen. Etter at de hadde vekslet litt på å ha føringen underveis, var det til slutt rutinerte Steinar Lien som innhentet Spilde like før mål og avgjorde tvekampen til sin fordel.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Vintermaraton2013-Dag-Spilde_8km
Vossinger er kjent for å være utholdende, i hvert fall i skisporet, og Dag Spilde er intet unntak. Men treningsgrunnlaget i år har vært litt for sporadisk og tynt for den travle trebarnsfaren fra Kolbotn. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Vintermaraton2013_Steinar-Lien_31-3km
KM-grossisten Steinar Lien trives litt bedre når det står halvmaraton på programmet, men er også en meget dyktig og erfaren maratonløper. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

– Dag lå bak meg i starten, men passerte meg etter 23 km og fikk en god luke. Han «fikk det» dessverre litt på slutten og jeg klarte å presse meg forbi. Et greit løp, men jeg tror ikke maraton er helt min greie for tiden, uttalte Steinar Lien til Sportsmanden.

Lien ble niendemann i NM i klasse 45-49 år på tiden 3.13.42. Men selv om vossingen Dag Spilde ble slått med ni små sekunder, oppnådde han likevel en bedre plassering enn sin noe eldre konkurrent, med sjetteplass i NM i klasse 40-44 år. Sammenlagt ble de to treningskameratene, som løper for henholdsvis Oppegård IL og OSI, nummer 28 og 29 i NM.

Vintermaraton2013-Dag-Spilde_16km
Dag Spilde har kastet jakken, men måtte likevel se kompis Steinar Lien smette forbi helt på slutten. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

– Jeg synes det gikk greit, men det er rett og slett for langt for meg. Jeg har ikke treningsgrunnlag til å holde distansen nå, repliserte Dag Spilde. Begge har løpt på tider godt under 3 timer for ikke mange år siden, da treningsgrunnlaget også var noe bedre.

Vintermaraton2013-Dag-Spilde_Maal
En sliten Dag Spilde holder akkurat unna for Mona Rydland og slår bronsevinneren på damenes maraton med ett sekund. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Jessheim 13 NM medaljen til Vidar NilsenFor langt var det altså ikke for Vidar Nilsen, som sjelden eller aldri sprekker på maraton, selv med et relativt spinkelt treningsgrunnlag i år, han også. Men det gikk ganske tungt på den siste av de fire rundene på en drøy mil på Jessheim.

– Jeg trodde løpet var kjørt ved cirka 20 kilometer da sølvvinner Geir Vågen dro i 3.50 fart og virket langt sprekere. Men det skulle vise seg at dette straffet seg ut på tredje runden og Vågen måtte slippe seg ned og sakket sakte, men sikkert akterut. Ved passering på stadion etter 31,5 kilometer hadde jeg cirka ett minutts ledelse og kunne til tross for råtne bein løpe kontrollert inn seieren på siste runde, forteller norgesmesteren til Sportsmanden.

Vintermaraton2013_Vidar-Nilsen_31-5km
Vidar Nilsen på vei til mål og sitt syvende NM-gull på maraton. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Pers til Ladstein på halvmaraton

Christoffer Ladstein fra Sofiemyr har hatt bemerkelsesverdig fremgang i år, i sin andre sesong med løping. I den ikke helt lette løypen i Vintermaraton på Jessheim løp han halvmaraton på 1.32.52. Dette er ny peronlig rekord med to minutter og en forbedring på hele fem minutter fra sluttiden samme sted i fjor. Det skal bli spennende å se om fremgangen kan fortsette for den spreke gartneren som opprinnelig kommer fra Sandnes i Rogaland.

Innspurt-Christoffer-Ladstein
Christoffer Ladstein i aksjon i Follotrimmen i Drøbak i sommer. (Foto: Trond T. Hansen)

Vi tar også med at Wiggo Bowitz, som løp Holmenkollstafetten for Oppegård IL i år, noterte pene 1.30.28 på Jessheim. Det holdt til en 39.plass totalt for 50-åringen, mens Ladstein endte som nummer 47. Vant i suveren stil, med over fem minutters margin til andremann, gjorde Eirik Gramstad fra SK Vidar på sterke 1.08.02.

 

Sportsmanden.no / Oppegård Avis

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Syvdobbelt norgesmester på maraton!

Kommentarfeltet er stengt