Furusjøen RundtSykling

Ola Kjøren og Borghild Løvset norgesmestre

Vant NM i terreng maraton i Furusjøen Rundt

Norges Cykleforbund – 26-07-2014 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
hzajoddd3budyh57ufaz
Ola Kjøren på topp av seierspallen, med Lars Granberg på sølv og Torbjørn Svanstrøm på bronseplass. Foto: NCF

Ola Kjøren stod endelig på toppen av pallen som norgesmester etter lørdagens Furusjøen rundt. Lars Granberg tok sølvet, mens bronsen gikk til Torbjørn Svanstrøm. I kvinneklassen ble det nok et gull til Borghild Løvset som vant foran Mari Trønnes og Hildegunn Gjertrud Hovdenak.

Endelig NM-gull til Kjøren

Furusjøen rundt er et skikkelig klatreritt og med 25 varmegrader ble det et uvanlig krevende norgesmesterskap i terreng maraton. Det taklet Ola Kjøren fra Stiftstaden SK særdeles bra. Etter sølv og bronse i NM i terreng rundbane forrige helg fikk han endelig gullmedalje og mesterskapstrøye etter å ha avgjort rittet 20 kilometer fra mål.

– Jeg kjørte mitt eget løp til Kvam og visste at bakkene derfra kom til å bli tøffe. Som forventet støtet Carl Fredrik Hagen i bunn. Jeg måtte slippe han, men kjørte han igjen kort etter at det flatet ut. Da forstod jeg at jeg var sterkest, og støtet like etter. Det holdt, og det var en vanvittig følelse å komme alene til mål, sier den ferske norgesmesteren.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
coxa75uuiall0niwmihw
Ola Kjøren kjører inn til NM-gull i Furusjøen Rundt. Foto: NCF

Forhåndsfavoritt Hagen fra Sagene IF og Team Oslo Sportslager fikk det tungt de siste kilometerne og ble nummer fem. (Hagen fikk magetrøbbel med påfølgende dehydrering og måtte til legesjekk på Lillehammer sykehus etter løpet, men melder i kveld at det står etter forholdene bra til, red.anm.), Lars Granberg fra Toyota Fuji Team tok sølvmedaljen, 5:33 bak Kjøren. Bronsen gikk til Torbjørn Svanstrøm fra Lørenskog CK og Team Milsluker’n, 8:56 bak.

Nok et NM-gull til Løvset

I kvinneklassen var Borghild Løvset fra Orkla CK storfavoritt etter EM-bronse og tre NorgesCup-seire tidligere i sesongen. Løvset viste tidlig at hun gikk for seieren og hadde en luke allerede etter fem kilometer. Luken ble riktignok tettet av blant andre Mari Trønnes fra Ottadalen SK og Heidi Sandstø fra Team Cityride, men det tok ikke lang tid før Løvset var alene i front igjen. Den regjerende norgesmesteren økte ledelsen kilometer for kilometer og kom i mål 11:26 foran Trønnes som tok sølvet. Bronsemedaljen gikk til Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Nesset CK, 15:19 bak Løvset.

rwpuq2xgoznbxhzd7lfj
Seierspallen med Løvset (gull), Trønnes (sølv) og Hovdenak (bronse). Foto: NCF

– I dag var planen å kjøre hardt fra start. Det ble kanskje litt vel hardt og jeg måtte roe ned etter hvert. Da fikk jeg besøk av blant andre Heidi Sandstø som også fikk en luke. Jeg tror hun fikk tekniske problemer, for hun kunne nok gitt meg kamp. Jeg tror aldri at jeg har vunnet før jeg er i mål, men da jeg fikk høre på siste langing at jeg hadde ti minutter, forstod jeg at det gikk veien. Det er artig å fortsatt ha mestertrøya, det er aldri noe gøy å gi den fra seg, sier Løvset.

Resultater

Menn senior

1. Ola Kjøren, Stiftstaden SK
2. Lars Granberg, Toyota Fuji Team
3. Torbjørn Svanstrøm, Stovner SK/Team Oslo Sportslager

Kvinner senior

1. Borghild Løvset, Orkla CK
2. Mari Trønnes, Ottadalen SK
3. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Ola Kjøren og Borghild Løvset norgesmestre

Kommentarfeltet er stengt