EM og verdenscup venter i helgen

Tøffe internasjonale oppgaver for Lie og Hagen i helgen

Sportsmandens bloggere Carl Fredrik Hagen og Kristin Lie driver to forskjellige idretter. Den ene er i begynnelsen av tyveårene, den andre i starten av førtiårene. Likevel har de mye til felles. Og særlig denne helgen. Spennende internasjonale oppgaver venter dem begge. Og de håper begge to å vise seg frem i kamp mot deler av verdenseliten. Begge er også offensive og optimistiske før start.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kristin Lie og Carl Fredrik Hagen startet begge sine aktive karrierer som løpere, før de etter hvert konverterte til hhv triathlon og terrengsykling. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)

Kristin Lie håper å bli historisk

Triatleten Kristin Lie er for lengst blitt såkalt master, eller veteran på godt norsk, men det er bare på papiret. I konkurransesammenheng liker hun fortsatt å kjempe mot de aller beste, i eliten. Og det skal hun også gjøre i helgens Ironman i Challenge Almere utenfor Amsterdam, som også er innlagt EM.

Dette blir Lie sin 20. ironmandistanse etter debuten samme sted for åtte år siden. Og hun er faktisk ranket som nummer 2 i konkurransen og håper å ta en historisk medalje i Nederland. Ingen norske triatleter har nemlig tatt EM-medalje i elitesammenheng på den klassiske  ironmandistansen.

SAMSUNG CSC
STERK LØPER: Kristin Lie har utholdenheten i orden og løpingen som sin kanskje beste gren, dersom beina holder. Her fra NM duathlon tidligere i år.  Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no

– Jeg ble nr 4 i fjor i EM og har ikke tenkt å nøye meg med det i år! forteller en offensiv Kristin Lie til Sportsmanden, før hun demper forventningene noe ved å tilføye:

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

– Men mye kan skje på en så lang konkurranse.

Det vet Kristin alt om. Som vanlig vil hun nok ligge et stykke bak teten etter svømmingen, men Lie har sin styrke i syklingen og ikke minst på det avsluttende maratonløpet, tidligere norgesmester som hun er på distansen.

Carl F. Hagen håper på internasjonalt gjennombrudd

Mens Lie skal svømme, sykle og løpe i Nederland, skal terrengsyklist Hagen gjennom en beinhard løype i UCI marathon Series (verdenscupen i maraton terrengsykling) i rittet Val di Fassa, ved det kjente langrennsstedet Val di Fiemme i Italia.

10617473_10203808057475135_1407629227_n
FLOTT LANDSKAP: Carl Fredrik Hagen sendte oss dette bildet i går fra Italia, fra området der rittet Val di Fassa skal gå. Foto: Carl Fredrik Hagen

– Løypen er brutal med lange bakker og mye løst underlag. Starten er 7 km med motbakke med snitt på 14%! Løypen er totalt 64 km med 2800 høydemetere. Til sammenligning er Furusjøen Rundt (årets NM-løype) 85 km og 2100 høydemetere, forteller Hagen til Sportsmanden fra hotellet i start- og målbyen Moena.

Siden Hagen allerede har avgjort Norgescupen, velger han å prøve seg internasjonalt i stedet for å delta i Skarverittet, som er årets siste ritt i NC. Han er eneste nordmann på startstreken i Italia.

– Jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente. Målet mitt er å gjøre så godt jeg kan og være så sliten som mulig i mål! Plassering er vanskelig å si, men jeg håper å forbedre forrige WC-resultat som var en 11.plass, fortsetter han.

Og mens 10.plassen i Birkebeinerrittet ikke helt levde opp til egne forventninger, så satser Carl Fredrik på at lave skuldre og fortsatt god form skal gi en fin sportslig avslutning på sesongen.

SAMSUNG CSC
TRÅKKER TIL: Kanskje var spenningsnivået litt høyt i Birkebeinerrittet, der Carl Fredrik Hagen måtte slippe teten allerede i de første lange bakkene opp til Skramstadsetra. Bakker er imidlertid vanligvis styrken til Hagen, som får nye sjanser til å klatre i italienske bakker i helgen. Her med landeveissyklist Sondre Sørtveit på hjul i Birkebeinerrittet. Foto: Yngve Sollien, sportsmanden.no

– Jeg skal senke skuldrene og finne flyten og kose meg! Ha det moro, tenke at dette er siste rittet for sesongen og ha det gøy. Jeg har prestert det jeg må denne sesongen, så nå kan jeg bare henge meg på proffene og vise meg frem!

Sportsmanden ønsker både Kristin Lie og Carl Fredrik Hagen lykke til! 

Carl Fredrik Hagen sin blogg.

Kristin Lie sin blogg.

 

sportsmanden.no 

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

One thought on “EM og verdenscup venter i helgen

Kommentarfeltet er stengt