InternasjonaltSykling

Skjerping med sterk 2.plass i Flandern Rundt

Mens det ble «stang ut» for seniorene i Paris-Roubaix…

Men det bare ble nesten for de norske seniorhåpene i klassikeren Paris-Roubaix i dag, tok U23-landslagets Kristoffer Skjerping Norges første medalje på lørdagens U23-versjon av Flandern Rundt. Her er rapport fra rittet:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
FlandernRundtU23-2014_Kristoffer-Skerping-2_NCF
Kristoffer Krefting imponerte i Flandern Rundt. (Foto: NCF)

Skjerping med knallsterk andreplass i Flandern Rundt

Første halvdel av det 165 km lange rittet gikk veldig rolig, mens det hele dro seg til med flere bakker og mer brostein mot slutten.  Til slutt var det en gruppe på rundt 25 ryttere som skulle kjempe om seieren. Med opptrekk fra Fredrik Strand Galta og Sven Erik Bystrøm kunne Kristoffer Skjerping krysse målstreken som andremann:

–  Det norske laget kjørte veldig bra i dag. Mot slutten skjønte vi at det skulle ende med spurt. I slike løp er det ofte de som har mest krefter igjen som vinner. Det var kanskje ikke meg i dag, men det var i hvert fall et ærlig forsøk, sa en fornøyd Kristoffer Skjerping etter rittet.

Landslassjef Stig Kristiansen oppsummerer den norske innsatsen slik:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–  Løpsutviklingen ble på mange måter slik vi trodde på forhånd. Bystrøm og Skjerping  kom friske inn i finalen, etter at de fire andre hadde gjort en kjempejobb. I spurten fulgte vi planen om å kjøre for Skjerping, som løste den oppgaven med bravur  og tok en sterk andreplass , sa en fornøyd Kristiansen etter målgang.

Like bak Skjerping syklet Sven Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta inn til henholdsvis 10 og 12. plass. Daniel Hoelgaard veltet rundt halvveis i ritt, men kom seg etter hvert tilbake i feltet. Når finalen nærmet seg var han nok en gang uheldig:

–  Jeg følte meg ganske bra og satt i 15. posisjon opp en brosteinsbakke når en danske foran meg mistet kjede. Det førte til at jeg veltet på nytt og da var løpet kjørt, oppsummerer Hoelgaard.

Daniel har heldigvis ikke skadet seg  mye i de to veltene, og er klar for nye ritt med landslaget kommende uke. Hans bror Markus Hoelgaard var også uheldig i dag med en punktering i finalen. Det førte til at Markus aldri kom seg tilbake til teten. Amund Grøndahl Jansen satt med feltet til det var igjen ca 15 km. Da hadde han plassert Kristoffer Skjerping i front av feltet inn i en av de avgjørende bakkene:

–  Etter målpassering for siste gang sa Kristoffer at det bare var å kjøre. Det var to stykker i brudd, mens jeg la meg i front og tauet hovedfeltet med Skjerping på hjul. Etter å ha fått Skjerping først inn i Steenbeekdries var jeg ferdig», sa Grøndahl Jansen etter målgang.

Det norske U23 landslaget kjører nytt nationcup ritt i Franrike allerede onsdag.

(Pressemelding fra NCF)   
 

Thor Hushovd viste styrke mens uhell ødela for Kristoff i Paris-Roubaix

Paris-Roubaix2014-3
Både Hushovd og Hagen satt farge på det fargerike Paris-Roubaix. Men fortsatt har ingen nordmann vunnet rittet.

Thor Hushovd viste imponerende kjørestyrke i dagens klassiker Paris-Roubaix, men ordren om at han skulle angripe ødela trolig mulighetene for sammenlagtseier. Likevel satt «oksen fra Grimstad» skikkelig farge på denne «klassikeren over alle klassikere», også kalt «helvete fra nord».

Edvald Boasseon Hagen viste også solid og stadig stigende form, da han kjørte seg opp igjen i tetgruppen etter en solid kollbøtte. Men for begge nordmennene ble det for tøft på slutten og de endte på 19. og 21.plass, døye minuttet bak vinneren Terpstra som rykket fra de andre i tetgruppen med cirka fire kilometer igjen og holdt unna helt til mål inne på den gamle og legendariske velodromen i Roubaix.

Dagens mest uheldige var nok Aleksander Kristoff, som måtte bryte etter sitt tredje uhell
underveis.

Paris-Roubaix2014-1
Det var som vanlig ekstremt tøffe tak og mye knall og fall i dette aller gjeveste av endagsklassikerne. (tv-bilder)
sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -