FolloLøping

Come-back kid Lasse Sørlund

Sterk 3.plass etter 8 års konkurransepause!

Lasse Sørlund fra Ski hadde ikke stilt opp i noen konkurranse siden nettopp Fredrikstadløpet i 2006. Nå gjorde den lettbente løperen fra Hebekk come-back etter hele åtte års konkurransepause, i samme løp som han deltok i forrige gang han stilte med startnummer på brystet, halvmaraton i Fredrikstadløpet! Og Sørlund gjorde sine saker meget bra. Med tiden 1.24.54 ble han nummer tre i klasse 45-50 år og klarte målet sitt om å komme under 1.25 på første forsøk.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Lasse Sørlund med nr 514 er offensiv fra start og ligger like bak de tre beste, Johansen, Slettemoen og Genale, som har tatt teten umiddelbart. Også Steinar Lien i gult, til venstre for Sørlund, er startrask.
SAMSUNG CSC
Etter drøye 10 km kommer Lasse Sørlund i lette steg med Ole Arne Eiksund på slep i idylliske omgivelser.
SAMSUNG CSC
Lasse er en typisk «forfotløper» og tripper lett opp bakken nedenfor festningen, med maratoneksperten Ole Arne noen meter bak.
SAMSUNG CSC
Her har «come-back-kid» fått øye på fotografen, som har hatt gleden av å se Sørlund kjøre tøffe mølleintervaller på Stamina i Ski i hele vinter. Dette ser da veldig uanstrengt ut!

Men det ble tøft etter hvert. Etter et så langt konkurranseavbrekk, er det nesten ikke annet å vente. Halvmaraton er dessuten en vanskelig distanse.

– Det var mye hardere enn jeg hadde trodd, sa en svært sliten Sørlund etter å ha kjempet seg i mål.

SAMSUNG CSC
Lasse klokker seg inn fem sekunder under målet.

Likevel ga det mersmak, så Lasse lover at det ikke blir åtte år til neste gang vi ser han i konkurranse. Det blir allerede i Follotrimmen om et par uker, og der vil han nok bite veldig godt fra seg.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
TAKK FOR FIGHTEN: Blek og sliten, men fattet. Sluggeren Ole Arne Eiksund takket for all drahjelpen med å stikke fra litt før mål til andreplass i klassen. Det neste for Eiksund er Boston Maraton, mens Sørlunds neste mål altså er Follotrimmen 🙂

Flere Follo-løpere i Fredrikstad

Lasse Sørlund var langtfra den eneste fra Follo som hadde tatt turen til Fredrikstad. Med Follotrimmen rett rundt hjørnet, vil vi nok stifte nærmere bekjentskap med flere av løperne nedenfor også senere i sesongen.

Steinar Lien med klasseseier på halvmaraton

SAMSUNG CSC
Halvmaratoneksperten Steinar Lien håpet også å løpe under 1.25, som er kravet for å kunne delta i lotteriet for neste års New York Maraton. Etter å ha sesongåpnet på distansen i Haag på 1.28-tallet tidlig i mars, var det ambisiøst nok.
SAMSUNG CSC
Pål Simonsen fra Romerike Ultraløperklubb slo Steinar i Vinterkarusellen på Romerike og hang seg på som en klegg.
SAMSUNG CSC
AAAHHH! Steinar ristet av seg Simonsen og satte også inn en sluttspurt som sikret klasseseier to sekunder foran Johnny Stensrud (t.h). Men det kostet! Og selv om det ble 34 sekunder over 1.25, var Steinar godt fornøyd etterpå.

Steinar Lien oppsummerer sin egen innsats slik:

– Jeg er godt fornøyd, selv om det jeg var 34 sekunder bak målet. Man kan ikke klage når det blir klasseseier og det etter å ha slått andremann i spurt. Jeg åpna på 3.53 og lå sammen med Roar (Tomter) og Trond Inge (Carlsen), men syntes det gikk litt for fort, og slapp meg litt ned. Det kjentes tungt fram til vending, men da hadde jeg fått fart i beina og Pål Simonsen hadde lagt seg i rygg. Han slo meg senest på 10 km 1. februar. Vi begynte også å ta innpå Trond Inge, takk for en inspirerende rygg, som vi passerte rett etter Gamlebyen. Ut på andrerunden gikk det lett og jeg hadde en sjelden kjenning med runners high. Det varte til 15 km. Derfra var det bare å begynne å jobbe. Pål slapp opp bakken etter båthavna og jeg tok igjen to mann rett før det siste stipartiet. En av dem så ut til å være i klassen min. Vi vekslet litt på å dra før jeg klarte å sett inn en liten fartsøkning før den siste lille bakken. Det holdt og jeg tok klasseseieren med 2 sekunder.

Eve Vagnsnes Bergli nest best i klassen

SAMSUNG CSC
Eve Vangsnes Bergli fra Oppegård IL løp meget bra på 1.38.22, noe som holdt til 2.plass i klasse 40-44 år og 13.plass totalt.

Ås-duo i duell på 5 km

SAMSUNG CSC
Torbjørn Høitomt ser ut til å ha tatt nye steg og går mot en god sesong. Det ble 17.44 i Fredrikstad.
SAMSUNG CSC
Knut Bjørn Stokke ser også ut til å ha god kontroll på formen og smilet på lur, der han stormer inn til 18.35.

Morten Gammelsæter i fremgang

SAMSUNG CSC
Luringen Morten Gammelsæter fra Oppegård IL snek seg mellom disse og overrasket seg selv med 18.18. Men får Morten trent bra fremover, har han enda mye mer å gå på.

Joggekamerat-damer i innbyrdes duell 

SAMSUNG CSC
Oddrun Rønning og Alvilde Dancke (t.h.) var veldig stolte over Joggekameratene sine nye, fine trøyer før start. Og for at de opprettholder tradisjonen om å sykle til Fredrikstad lørdagen og løpe Fredrikstadløpet dagen etterpå. Anne Berit Skoghus (bak) var coach, men løp ikke selv denne gangen.
SAMSUNG CSC
DUELL: Det ble en frisk duell mellom de to spreke veteranene også.
-Følg med da! ropte Alvide da hun passerte og fotografen ikke var helt våken et lite sekund…
SAMSUNG CSC
Oddrun hadde heng på sin litt yngre konkurrent, i sine matchende farger fra topp til tå.
SAMSUNG CSC
Oddrun prøver seg, men Alvilde holder unna til mål. Begge to vant imidlertid klassene sine på sterke tider; Alvilde Dancke 24.10 i K55-59 år og Oddrun Rønning 24.15 i K65-69 år.

Det ble en fin start på sesongen 2014 for veldig mange i Fredrikstad.

Se også billedreportasjer på Sportsmanden fra halvmaraton og fra 5 km. 

Reportasje også på hjemmesiden med resultatlink

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Come-back kid Lasse Sørlund

Kommentarfeltet er stengt