FolloLangrennRomerike

Frogners 17-åringer slo landslagsløpere

Spennende skisprint og stor stemning på Lillestrøm

I går ble det arrangert en skisprint midt i Lillestrøm sentrum, der de unge, lovende hjemmehåpene fra Romerike med brødrene Johan og Amund Hoel, Herman Martens Meyer og Ivar Ryttervold, fikk bryne seg mot flere av stjernene både fra sprint- og allroundlandslaget, samt andre utøvere fra Oslo og Akershus. Men de lokale stortalentene gikk fullstendig respektløst til verks og gjorde det meget skarpt i konkurranse mot de langt mer erfarne, meritterte og eldre utøverne.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Lillestrøm-skisprint-26032014-premieutdeling
Premieutdeling for Lillestrøm Skisprint. (Foto: Arnstein Andreassen)

– Ivar (Ryttervold) og Herman (Martens Meyer) var offensive og gikk til finale mot bl.a Eldar Rønning og tre mann fra Bærums Verk. Der fikk Herman en sterk 2.plass, mens Ivar ble nr fire, etter litt kluss i et par svinger. Amund (Hoel) ble nummer tre av «lucky loosers» i semifinalen, mens Johan (Hoel) gikk ut i kvartfinalen som tredje beste «lucky looser», i samme heat som Ivar og Eldar, forteller Arnstein Andreassen, treneren for de tre yngste guttene som alle representerer Frogner IL og bare såvidt er fylt 17 år.

Trio-klar-for-UngdomsBirken2013-2
Frogner IL sine unggutter fikk bryne seg mot landslagsløpere. Her fra en samling i fjor vinter. Fra venstre Amund Hoel, Ivar Ryttervold og Herman Martens Meyer. (Foto: Frode Monsen)

– Dette var gøy, det var skikkelig god stemning, sa Herman Martens Meyer til Romerikes Blad etterpå. Det var masse tilskuere som hadde møtt opp for å se nye og gamle skistjerner konkurrere i en 300 meter lang løype midt i Lillestrøm sentrum.

Lillestrøm-skisprint-26032014-Eldar-Rønning
Eldar Rønning

20 år gamle Erik Lippestad Thorstensen fra Bærums Verk IF vant herrenes sprint etter å ha gjort rent bord med seier i sine heat både i semifinalen og kvartfinalen. Mens altså det enda yngre stortalentet Herman Martens Meyer, gull- og bronsevinner fra junior-NM nylig, tok andreplassen. Ivar Andre Ryttervold, norgesmesteren i sprint i samme juniorklasse og klassekamerat med Herman, ble nummer fire.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dermed tok begge de to ungguttene skalpen både til den uoffisielle verdensrekordholderen på 100 m skisprint fra Bislett i fjor, Ludvig Søgnen Jensen, Bærums Verk, samt Eldar Rønning, som var sistemann i finalen. Eirik Asdøl, også han fra Bærums Verk, ble nummer tre.

Det var flere sterke navn som stilte til start, men som denne gangen ble statister mot ungdommen og ble utslått i tur og orden før finalen. Finn Hågen Krogh, Øystein «Pølsa» Pettersen, Sjur Røthe, Petter Eliassen og Martin Johsrud Sundby fikk alle passet sitt påskrevet og en påminnelse om at sultne unggutter kommer jagende bakfra.

Maiken forsvarte sprint-tronen på hjemmebane

MCFalla3_IMG_2170
OL-vinner Maiken Caspersen Falla, opprinnelig fra Fetsund forsvarte sprint-tronen på hjemmebane. (Arkivbilde fra Romjulsløpet, Frode Monsen)

Damenes sprint ble som seg hør og bør vunnet av hjemmehåpet og regjerende OL-mester på sprint, Maiken Caspersen Falla. Hun fikk imidlertid hard kamp av landslagsvenninnen Heidi Weng, som ifølge rb.no også er romeriking. Men Weng er fra Ytre Enebakk i Follo. Fra Follo er også det unge multitalentet Tina Knutsmoen, som kom helt til semifinalen. Hun går i klasse J16 for Nesodden IL og har, sin unge alder til tross, blant annet tre totalseire og en andreplass på 5 km i Blomstermila i Drøbak.

Andre løpere fra Follo som deltok i Lillestrøm Skisprint var Simen Andersen og Julie Rustad fra Drøbak-Frogn (begge kom til kvartfinalen) og Fredrik Stenersen fra Oppegård IL.

Resultat finaler i Lillestrøm Skisprint, klassisk: 

Menn
1. Erik Lippestad Thorstensen, Bærums Verk IF 36.28
2. Herman Martens Meyer, Frogner IL
3. Eirik Asdøl, Bærums Verk IF
4. Ivar André Ryttervold, Frogner IL
5. Ludvig Søgnen Jensen, Bærums Verk IF
6. Eldar Rønning, Skogn IL

Kvinner
1. Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL 41.42
2. Heidi Weng, IL BUL
3. Sofie Voraa, Haslum IL
4. Marte Fosen, Fossum IF
5. Anikken Gjerde Alnæs, Gjerdrum IL
6. Marthe Kristoffersen, IL Varden

Fullstendig resultaliste fra Lillestrøm Skisprint

 
sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -