InternasjonaltLøpingMaraton

Løpt 161 maraton på 7 kontinenter på ett år!

The «Marathon Man» løper for å hedre sin mor og inspirere andre

Trent Morrow er en helt vanlig 40-åring fra Sydney, Australia. Skjønt ikke helt. For Trent har verdensrekorden i antall maratonløp på ett år, med alle syv kontinenter inkludert! Hele 161 maratonløp har Trent Morrow løpt det siste året. Ofte i sitt «Supermaratonmann-kostyme».

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Marathon-Man-A
Trent Morrow, alias the «Marathon Man». Foto: fra hjemmesiden.

Men tro ikke at Trent Morrow har løpt hele sitt liv. Nei, han løp sitt første halvmaraton først høsten 2007, på relativt beskjedne 1.51.

– Not too bad for the first half marathon even though I could not walk for the next week, forteller han på hjemmesiden sin.

Langt mer imponerende er det at han bare et halvt år senere fullførte det som går for å være verdens tøffeste løp, Marathon des Sables, et ultraløp over 250 km gjennom Sahara-ørkenen med temperaturer opp i over 50 grader, på drøye 53 timer!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men dette var bare starten. For nå var snøballen virkelig begynt å rulle for den eventyrlystne australieneren.

Sportsmandens møte med Maratonmannen

Sportsmanden møtte the «Marathon Man», som han treffende kaller seg, før Roma Maraton. Da var hans forrige maratonløp i Antarktis! Og han hadde akkurat ankommet Roma, kvelden før løpet, såvidt tidsnok til å hente startnummer, men fortsatt hadde han ikke rukket å bestille noe hotelrom.

The-Marathon-Man_FM
Maratonmannen og Sportsmanden dagen før dagen i Roma Maraton.
(Foto: Hanne Wibe)

– Håper jeg slipper å sove på en benk i parken, sa sympatiske Trent. Det hadde han gjort flere ganger før på sine utallige reiser rundt i hele verden. Men noen norske maratonløp hadde han ikke på cv-en sin, ikke enda.

Hvorfor gjør du dette? lurte vi på.

– For å hedre min mor, forklarte han. Hun døde av kreft for 20 år siden.

Det er kortversjonen. Fra hjemmesiden hans, som selvsagt heter marathonman.com.au, finner vi massevis av reportasjer fra Trent Morrow sin utrolige reise – både personlig og gjennom alle løpene – og en mer utfyllende begrunnelse og beskrivelse av hva som driver ham. Det hele avsluttes slik:

– There is a higher purpose behind this mission of a lifetime to honour the memory of my Mum and share the journey with others that have been in a similar position, or are going through challenges right now. It is important to me to be able to make a difference to help others going through hard times and hopefully inspire people around the world along the way as my Mum inspires me still to this day.

SAMSUNG CSC
Maratonmannen kom i mål her sammen med 14.874 andre som fullførte Roma Maraton 2014. (Foto: Frode Monsen)

PS. Trent «Marathon Man» Morrow fullførte enda en maraton i fin stil i Roma på 4.06.10.


Les også:

Rekorddeltagelse i fuktig Roma Maraton

Roma Maraton i vått, grått – og rosa!

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -