InternasjonaltLøpingMaraton

Rekorddeltagelse i fuktig Roma Maraton

Nesten 15.000 løpere og 144 norske fullførte jubileumsløpet

Roma Maraton feiret sitt 20.år med solid deltakerrekord. Hele 14.875 fullførte, en økning på nesten 40 %. Dog var dette 22 % færre enn de rekordmange 19.061 som var påmeldt. Mange trakk seg nok på grunn av en værmelding som varslet store nedbørsmengder akkurat i timene løpet skulle gå. Og regn ble det!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Slik så det ut 10 minutter før startskuddet smalt i Via del Fori Imperiali, like foran Colosseum. Regnet høljet ned, mens noen prøvde å søke ly under et av reklameseglene til venstre!
(Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Særlig like før start, da løperne stod oppstilt i startfeltet etter akkurat å ha levert fra seg sekkene med oppvarmingstøy og tørre klær. Da åpnet himmelens sluser seg og regnet plasket ned med en styrke og mengde som fikk selv en bergenser til å skvette. Så det var dyvåte løpere som la i vei i Romas flotte gater, selv om regnet heldigvis ga seg like før startskuddet smalt.

Sportsmanden var tilstede både med redaktøren og med vår maratonreporter Christian Odgaard, som dekket hver sin ende av resultatlistene. Odgaard viste igjen solide muskler og med 2.51.54 var han tredje best av de 144 norske som fullførte årets Roma Maraton. Det holdt til en sterk 101.plass totalt  i den ikke helt lette løypen.

Christian-klar-dagen-før
Sportsmandens internasjonale maratonreporter Christian Odgaard er på plass for å inspisere start- og målområdet kvelden før dagen. Han kommer med sin eksklusive rapport på Sportsmanden etter hvert. (Foto: Svein Hansen)

– På egne vegne er jeg veldig fornøyd med 2.51 og 101.plass totalt, spesielt med tanke på vinterens skadeproblemer, forteller Christian Odgaard til Sportsmanden, og gir samtidig en treffende beskrivelse av selve Roma Maraton:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– En til tider fantastisk flott løype krydret med mange historiske godbiter underveis! Start og mål ved Colosseum var nok selve rosinen i pølsa! Men maratonet er krevende med ruglete brosten, en del opp og ned og hele 77 vendinger underveis. Derfor er det vanskelig å finne en fin rytme.

Det siste kan vi skrive under på. Sjelden har de 42.195 meterne føltes lenger enn i Romas gater denne dagen, til tross for de historiske «kulissene» som rammet inn løpet på en fantastisk fin måte. For det var også svært mye sort og våt brostein underveis, og langtifra en lett løype. Men Roma Maraton er definitivt en bymaraton av det mest spektakulære slaget! Da glemmer man jo fort alt slitet etterpå, heldigvis.

SAMSUNG CSC
Det var mange som var både lettet og jublende glade da de 42,2 kilometerne var unnagjort og man kom i mål ved siden av Forum Romanum, like ved Colosseum.
(Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Vant gjorde etiopierne Legese Shume Hailu på 2.09.47 og Geda Ayelu Lemma på 2.34.49, mens raskeste nordmann var Gulars Gjermund Groven på 2.36.33, som holdt til en sterk 19. plass totalt. Beste norske dame var Monica Strand på 3.27.52 og 72. plass.

Alle resultater

SAMSUNG CSC
Sort, våt brostein og tildels trange gater var det mye av i Roma Maraton. Og mange vakre bygninger som omkranset løypen og gatene.
(Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Blant mange severdigheter som løypen passerte, var Petersplassen og Peterskirken kanskje den største. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Se også: Roma Maraton i vått, grått – og rosa!

Sportsmanden kommer også med egen racerapport fra Christian Odgaard.

Følg også med på SportsBloggen, der det er en fyldig billedreportasje fra det som er en av verdens aller vakreste maratonløp.

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Rekorddeltagelse i fuktig Roma Maraton

Kommentarfeltet er stengt