HalvmaratonMaratonVestlandet

Flott 10-års jubileum for Bergen City Marathon

Den tiende utgaven av Bergen City Marathon ble en skikkelig løpsfest. Værgudene forbarmet seg over solskinnsbyen Bergen med et tilnærmet perfekt løpsvær, og som vanlig var det massevis av tilskuere som bidro til å skape skikkelelig stemning rundt omkring langs den vakre traseen og ikke minst i start- og målområdet på selveste Bryggen.

Alle som har løpt Bergen City Marathon vet at dette ikke er en rekordrask løype. Raske løyper er vel og bra, men heldigvis er det også løyper der opplevelsen står mer i høysetet enn å få løypen flatest mulig. Og selv for en utflyttet bergenser kan traseen til BCM nærmest ta pusten fra en. Fra starten langs Bryggekanten går ferden utover ved Sandviksbodene, man svipper innom turistattraksjonen Gamle Bergen, før man setter kursen oppover til Fjellveien, der belønningen for noen seige motbakker er en formidabel utsikt over Norges vakreste by.

Flott blir det også senere på de flate partiene langs Stor Lungegårdsvann og inn i Nygårdsparken, for ikke å snakke om avslutningen rundt Nordnespynten, som inkluderer noen særdeles tøffe bakker både opp og ned, og sjarmøretappen – eller innspurten, alt ettersom – langs Strandkaien, rundt Fisketorget og langs Bryggen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
I MÅL! Glede over målstreken.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Dagens raskeste rundt halvmaratonløypen var en debutant fra Haugesund IL, Morten Gjendem.

Skjønt han har løpt distansen tidligere, og hevdet seg godt i lokale løp i terrenget, men aldri løpt et halvmaraton gateløp før. Seieren var knepen, men Gjendem spurtslo rutinerte Frew Brkineh fra Sandnes IL med ett sekund og vant på gode 1:09:29. Den siste pallplassen sikret Dag Ådne Hatlevoll fra Luster IL seg med 1:11:55.

Adele Norheim Henriksen fra Bergensklubben Gular IL tok enn klar seier hos kvinnene med tiden 1:20:40, foran klubbvenninnen Anne-Mette Juuhl med 1:25:20 og Elisabeth Vik fra BFG Bergen Løpeklubb med 1:26:55.

Kongedistansen maraton, som i BCM består av to runder rundt byen, ble vunnet av Tage Morken Augustson fra Varegg med 2:28:03, foran Christopher Wiggen fra Gular og Sondre Øvre-Helland fra arrangørklubben Viking. Trippelseier til Bergen her også altså, men fra tre ulike klubber.

Margunn Bye Tøsdal (forsidebildet) fra en annen og relativt ny lokal klubb, Sædalen IL, vant en klar seier på kvinnenes maraton på 3:04:59, nesten ti minutter fora Malene Hjorteland fra Haugesund Trithonklubb på 3:14:38, mens Jenny Nesje fra Skåla IL tok den siste plassen på seierspallen med 3:15:02.

Resultater

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vinner av kvinnenes maraton, Margunn Bye Tøsdal passerer halvveis i ensom majestet.
Jenn y Nesje passerer i fin stil halvveis som nest beste kvinne. I mål var hun nummer tre.
NR.1 – Arne Dingstad Rong var ikke først i mål, men med startnummer 1 løp han meget bra til 47.plass på tiden 3:13:13.
Rutinerte Jan Rolland løp på 3:03:27 og ble nummer 2 i klasse M55-59 år.
Flere jublende løpere passerer målstreken foran Bryggen.
POPULÆRT: Brannvesenets store tropp høstet mye applaus.
BOLLEFEST! Blide jenter delte ut hundrevis av boller til sultne deltakere.
PERS! Så glad var Lene Våge etter at hun perset på sitt sjette maratonløp med tiden 4:40:51 til 48.plass. Dagen etterpå løp ultraløperen 40 km med 2176 høydemeter over 17 fjelltopper i Skjold på tvers tur/retur.
VEL BLÅST! Sportsmandens løpende reporater gir tommel opp for arrangementet, sammen med vennene fra Team Sportsmanden, Morten Vestvik og Inger Johanne Klokset.
Foto: Vanja Seim Flatberg:

Tekst og øvrige foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -