JuniorLangrennRomerike

Ryttervold og Hoel norgesmestere i sprint

Frogner-duo til topps i NM-sprinten for juniorer

Ivar André Ryttervold fra Frogner IL i Sørum kommune slo til med seier i yngste juniorklasse (gutter 17 år) i dagens NM-sprint på Vind utenfor Gjøvik. Og i eldste juniorklasse (19-20 år) ble det gull til sambygdingen Johan Hoel, som representerer Åsen IL og som nylig tok bronse i skiathlon i junior-VM. Mellomste juniorklasse (18 år) ble vunnet av Torgeir Lid Byggland fra Høydalsmo.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NM-sprint2014-Gull-Ivar-og-johan-Hoel
To Frogner-gutter med hver sitt NM-gull – Johan Hoel og Ivar André Ryttervold. (Frogner IL er fra Sørum kommune i Akershus. Johan Hoel går for Åsen IL.) (Foto: Arnstein Andreassen)

– Ivar tok en flott gullmedalje i NM i dag. Han ble nr 8 i prologen og vant sin kvartfinale på zero ski før han gikk over på skøyteski i semi og finale. I finalen lå han som nr tre inn på stadion, men gled inn på Sivert Wiig (sølv) inn mot siste sving der Ivar forserte, tok han igjen og staket fra på slutten til en sikker seier, forteller pappa og trener Arnstein Andreassen til Sportsmanden.

NM-sprint2014-G17-Gull-Ivar
En glad Ivar Andre Ryttervold har akkurat blitt norsk juniormester i sprint klasse 17 år. (Foto: Arnstein Andreassen)

– Det var gøy å lykkes. Dette har vært sesongens store mål. Gikk på rubbski i de to første heatene (prolog, kvartfinale), men jeg visste at jeg måtte gå over på blanke ski i semi og finale, da festet ikke var godt nok. Jeg visste at jeg ikke måtte være først inn på stadion, da jeg følte meg sterk hele dagen, forteller gullgutten til Sportsmanden.

Den kanskje antatt hardeste konkurrenten, klasse- og klubbkameraten Herman Martens Meyer, var uheldig og falt i semifinalen etter tredje beste prologtid. For to år siden måtte det målfoto til for å skille de to i Hovedlandsrennet for 15-åringer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NM-sprint2014-G17-pallen_VindIL-bilde
NM sprint junior, M17: 1. Ivar Andre Ryttervold, Frogner IL, 2. Sivert Wiig, HSG/Gjesdal IL og 3. Ole Morten Flataker, MVS/Hommelvik IL (Foto: Vind IL sin facebookside)

– Herman falt i sin semi og ble slått ut, mens Ivar gikk til finalen. Der vant han en overbevisende seier og ble norsk mester i sprint M17. Johan Hoel som går for Åsen IL vant NM i 19/20 års klassen. Utrolig morsomt og stort for lille Frogner, skriver pappa Bjørn Martens Meyer på facebook.

NM-sprint2014-G19-20-pallen_VindIL-bilde
NM sprint junior M19-20: 1. Johan Hoel, Åsen IL, 2.Thomas Ekren, NTG-L/Melhus IL og 3. Eivind Krane Heimdal, Bardu IL (Foto: Vind IL)
NM-sprint2014-G18-pallen_VindIL-bilde
NM junior sprint, M18: 1. Torgeir Lid Byggland, HSG/Høydalsmo IL, 2. Joachim Aurland
NTG-L/Kjellmyra IL/Team Solør Ski og 3. David Dong-Hee Vik, Alta IF/Team Nordlysbyen Ski (Foto: Vind IL)

Og som vanlig ble jenter 18 år dominert av jentene fra Nes Ski på Romerike. Amalie Håkonsen Ous vant foran Tiril Udnes Weng, mens tvillingsøster Lotta, som var best av de tre med sølv på sprinten i junior-VM nylig i konkurranse med to år eldre jenter, måtte nøye seg med fjerdeplass i NM for 18-åringer, bak Marte Nordlunde fra Follebu Sk. Det tyder på stor bredde og at det gror godt i de yngre rekker!

Yngste jenteklasse ble vunnet av hjemmehåpet Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten Skilag, mens Wenche Snildalsli fra Strindheim IL tok NM-tittelen i eldste juniorklasse.

Det ble også arrangert kombinert NC-renn for seniorer og NM for U23. Her ble det seire til Timo André Bakken fra Konnerud IL og Tuva Toftdahl Staver fra Heming IL i Norgescupen, mens NM-gullet i U23-klassen gikk til de to som ble nummer to i finalen, Vegard Bjerkreim Nilsen fra Lillehammer Skiklubb og Merete Myrseth fra Strindheim IL.

NM-sprint2014-NC-pallen_VindIL-bilde
NC Sprint menn Senior: 1.Timo Andre Bakken, 2.Vegard Bjerkreim Nilsen (Norgesmester U23),
3.Pål Trøan Aune (sølv U23) (Foto: Vind IL)
NM-sprint2014-NC-damer-pallen_VindIL-bilde
NC Sprint Kvinner Senior: 1.Tuva Toftdahl Staver, 2.Merete Myrseth (Norgesmester U23), 3.Mari Eide (sølv U23). (Foto: Vind IL)

Alle resultater

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -