LøpingStor-Oslo

Fotoserie fra Fredrikstadløpets 5 km

Og ungt søskenpar vant 3 km på imponerende tider!

Det var en tøff fight mellom de to norsk-afrikanene Tesana Dadafo Dhaqabi fra SK Vidar og Gishe Abdi Wako fra Lillehammer på Fredrikstadløpets 5 km. Dhaqabi avgjorde på slutten og vant på 14.46, fire sekunder foran Wako, med unggutten Agust Magnus Flø fra arrangørklubben Fredrikstad IF på en gledelig tredjeplass på sterke 15.22.

Ida Marie Dahl vant dameklassen på 17.43, mens Tonje Celine Grini avgjorde en hard kamp om andreplassen med 18.43, seks sekunder foran Lovisa Keterlins.

Stilstudie av vinneren i 3 faser

SAMSUNG CSC
Tesana Dadafo Dhaqabi fra SK VIDAR kom først over den lille bakketoppen nedenfor festningen.
SAMSUNG CSC
Dhaqabi runder toppen og starter langspurten med noen hundre meter til mål.
SAMSUNG CSC
Bra steg! Vinnertiden ble 14.46.

Deretter kom forfølgerne

SAMSUNG CSC
Gishe Abdi Wako fra Lillehammer var ikke langt bak, og kun 4 sekunder etter i mål på 14.50.
SAMSUNG CSC
August Magnus Flø fra arrangørklubben Fredrikstad IF i godt driv, på vei mot en sterk 3.plass og seier i klasse 17-19 år på 15.22.
SAMSUNG CSC
Einar Haakon Christian Rose fra SK Vidar blir nummer 4 på 16.14.
SAMSUNG CSC
Veteranen Tor Erik Heyerdahl Nyquist fra Valdres Langløparlag hadde tatt turen fra Beitostølen sammen med sønnen, som kom like bak. Tor Erik er imidlertid fortsatt best i familien og løper fortsatt fort til 5.plass på 16.36.
Løpet gikk i fine omgivelser like nedenfor festningen ved gamlebyen. Håkon Raadal Bjørlo fra Halden Skiklubb ble nr 6 på 16.41.
Løpet gikk i fine omgivelser like nedenfor festningen ved Gamlebyen. Håkon Raadal Bjørlo fra Halden Skiklubb ble nr 6 på 16.41.
SAMSUNG CSC
Eldar Thomassen Fagerbakke fra Bøler med Per Kristian Julsrud på hjul. Det var han også i mål, sekundet bak unggutten, som løp på pene 17.19.
SAMSUNG CSC
De to forannevnte ble imidlertid passert av dette firkløveret, som alle løp på litt over 17 minutter: Fra venstre Magnus Tuv Myhre, Øyvind Stokseth, Tor Omar Heyerdahl Nyquist og Øystein Rognes Solheim.
SAMSUNG CSC
Lars Sverdrup-Thygeson fra Høvik Jogg vant klasse 55-59 år på 18.04.
SAMSUNG CSC
Ida Marie Dahl fra Ringerike Friidrettsklubb vinner dameklassen med nøyaktig ett minutt, på 17.43.
SAMSUNG CSC
Marcus Wiik fra Askim IF og Torbjørn Høitomt  fra Ås IL følger damevinneren til målstreken, med Høitomt ett sekund bak og unge Wiik fire sekunder bak i mål.
SAMSUNG CSC
Enda en Ås-løper, Knut-Bjørn Stokke, som ligger i hardtrening til Follotrimmen. Her jages han av Runar Sageng, som ble litt for sterk. De løp på hhv. 18.35 og 18.30.
SAMSUNG CSC
Arve Lid, Knut Ansgar Brox og unge Erik Stigen på rekke og rad.
SAMSUNG CSC
Tonje Celine Grini fra Hytteplan Sport tar andreplassen blant damene på 18:43.
SAMSUNG CSC
Seks sekunder bak i mål, på tredjeplass, svenske Lovisa Keterlins.
SAMSUNG CSC
Tidligere talefør politiker, Aslak Sira Myhre fra Kaninbyen IL(!!) var også svært hørbar i løypen, men det skyldes kun upåklagelig innsats, som ble belønnet med sub 20 til sluttiden 19,43.
SAMSUNG CSC
Anne Myhr, som ble nr 10 og vant klasse 45-49 år på pene 20.41, drar på Maican Santo Angel.
SAMSUNG CSC
Henriette Frølich-Olsen fra Fredrikstad Skiklubb vant klasse 12-16 år på 22.12.
SAMSUNG CSC
Oddvar Røsten fra Sportsklubben Rye er oftere bak kamera for Kondis, enn i løypen, men gjorde et aldri så lite «come-back» med startnummer og løp på pene 23:35 i klasse 55-59 år.
SAMSUNG CSC
Samme tid (23.35) får den sterke superveteranen Mariann Stenbakk fra Moss, som tar enda en klasseseier i K70-74 år!
SAMSUNG CSC
Intern dameduell i nye, fine trøyer fra Joggekameratene, som har tradisjon for å sykle fra Oppegård til Fredrikstad lørdag og løpe Fredrikstadløpet på søndag. Alvilde Dancke (24.10) holder såvidt unna for Oddrun Rønning (24.15). Belønningen blir klasseseire for begge!
SAMSUNG CSC
Oda Høie Horgen og Herborg Andrea Horvei kommer like bak.

Supersøsken vant 3 km

13 år gamle Martin Kirkeberg Mørk vant barneløpet over 3 km på 9.53! Og hans ett år yngre søster Emma var ikke stort dårligere. Hun var raskeste jente på 11.00!