FjellmaratonHalvmaratonMaratonTerrengløp

Klart for ny løpsfest i Fjellmaraton

-Det drar seg til ! Et par dager med online-påmelding fram til torsdag 31.mai kl 23.59. Etter det er det så klart mulig å etteranmelde seg på Radisson BLU Resort Beitostølen fredag til kl 22.00 og fra lørdag morgen kl 07.00. Velkommen til snødekte fjell og sol fra skyfri himmel.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dette står å lese på hjemmesiden til Flellmaraton, som arrangeres på Beitostølen lørdag 2.juni.

Yr melder også om fine og sommerlige forhold også på fjellet, med temperaturer rundt 20 grader på Beitostølen midt på dagen hele helgen, lettskyet og svak vind. Så det bør være duket for en ny løpsfest i det som arrangørene ynder å kalle for «Fjelleventyret». Og det med rette, for atmosfæren og stemningen rundt Fjellmaraton er helt spesiell. Og særlig når været samtidig spiller på lag, og både innfødte, hyttefolk og massevis av løpere og tilreisende inntar sentrum av Beitostølen før, under og ikke minst etter løpene. 

Kongedistansen helmaraton starter fra Besstrond og den første milen er flat og fin, før de lange, seige stigningene opp til Valdresflya starter. På toppen av Flya passeres startstedet på halvmaraton, distansen med klart flest løpere. Etter et litt flatt strekk på toppen går det ganske bratt nedoverbakke til Bygdin, før det på ny stiger like bratt oppover et par kilometer, før siste del av løypen fra foten av Bitihorn – der også Minitonløpet på 7km starter – går slakt nedover til mål i sentrum av Beitostølen. Hele løpet går på asfalt, men omgivelsene er spektakulære og flotte. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For de som ønsker å løpe i terrenget arrangeres Fjellbukken og Fjelltassen – også de med målgang samme sted i sentrum, der det er et yrende liv etter målgang. 

Nils Hjelle jubilerer med maraton nummer 200! 

Team Sportsmandens Nils Hjelle løper lørdag sitt åttende Fjellmaraton og sitt maraton nummer 200 et par dager før han fyller 50 år! Her på toppen av Valdresflya i 2014. (Foto: Frode Monsen)

Sportsmanden vil være til stede under årets løp – der vi også vil feire Nils Hjelle sitt maraton nummer 200 noen dager før han fyller 50 år! Han jubilerte også her med sitt maraton nummer 50 og 100. På lørdag har Hjelle selvsagt fått startnummer 200 og tar sikte på enda en fin tur over fjellet, men han har ingen ambisjoner om å slå den sterke tiden sin på 3.06 fra fjorårets løp.

Her kan du se reportasjen fra løpende reporter Hans Edgar Rakeie fra i fjor.

Og med de gode værmeldingene blir det garantert helt andre forhold enn det var for tre år siden, da det faktisk var så mye snø og uvær at maratonløypen måtte legges om og ikke kunne gå over Valdresflya. (Se link nedenfor)

Men det er ingen fare for en gjentakelse av det. På lørdag er det meldt 20 grader og sommerlige forhold!

Slik var det på starten av Fjellmaraton i 2015. Det blir adskillig bedre vær i årets løp! (Foto: Frode Monsen)

 

Les også tidligere reportasjer fra Fjellmaraton på Sportsmanden:

Blodslit og blide fjes i knalltøff Fjellmaraton

Fjellmaraton – det virkelige eventyret!

Kongen i Fjelleventyret!


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -