HalvmaratonMaratonPåskeløpeneRun4lifeVirtuelle løp

Imponerende innsats på maraton og halvmaraton i Run4life Påskeløpene

Run4life Påskeløpene bestod av hele 7 ulike distanser, som kunne løpes i en periode på 10 dager. Vi har sett litt nærmere på de ulike distansene og avslutter nå med den siste reportasjen fra de to lengste distansene, halvmaraton og maraton.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En ting er å løpe en av disse klassiske distansene som et eget løp, gjerne etter at en har ladet opp til akkurat det løpet. Noe helt annet er det å løpe disse langløpene som ett av flere løp i påskeuken. Og av de 12 som fullførte maraton, løp hele 11 alle syv Påskeløpene, mens den tolvte løp seks av syv løp.

Per Arne Rolstad og An-Magritt Eide vant halvmaraton

På halvmaraton var deltakelsen meget bra, med totalt 27 deltakere. An-Magritt Eide fra Team Sportsmanden og Kolbotnløperne var beste kvinne med sluttiden 1.48.08, foran Anne Lise Waal med 1.49.39 og Inger Johanne Klokset, mens Marit Lundanes, Ida Nyløkken og Trine-Lise Nørstad Inglés kompletterte kvinnenes resultatliste.

VANT: An-Magritt Eide var raskeste kvinne på halvmaraton.
PERS: Anne Lise Waal var ikke langt bak, og rapporterte om en «halvmaraton i sola med en liten pers på toppen», etter sitt løp på 1.49.39 fra Sandvika.

Tett i teten hos gutta

Hos mennene knep Per Arne Rolstad seieren med 1.25.15, bare 21 sekunder foran vinneren av timesløpet og 10 miles, Harald Slettemark. Og med superveteranene Vidar Ellefsen på tredjeplass på 1.26.58 og Kjell Arne Olsen på fjerde med 1.27.51, ble det stor dominans til Team Sportsmanden på halvmaraton. Både Ellefsen og Olsen løper i aldersklasse M60-64 år, der de er blant landets aller beste.

Jørn Thorsen fra Cowi BIL fulgte på femteplass, som den siste som løp under halvannen time med 1.29.45 i sluttid.

Selv om det var overvekt av godt voksne i toppen av halvmaratonlisten, er det hyggelig å se at 15 åringen Oliver Plassen Brandvol fullførte også denne distansen, på pene 1.49.10.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Maratonveteranen Vidar Ellefsen og -debutanten Inger Johanne Klokset vant kongedistansen

Vidar Ellefsen er ikke helt som 61-åringer flest. Han løper mye og han løper langt, og han holder et veldig høyt nivå. I Påskeløpene fullførte Ellefsen alle 7 distansene, og avsluttet like godt med å vinne maratondistansen som sitt siste løp i rekken på imponerende 3.06.33!

Kun 6 nordmenn, inkludert han selv, løp raskere i klasse M60-64 år i fjor, da Ellefsen var nest best på årsstatistikken med 2.55.25 etter sin råsterke og prestisjefulle klasseseier i New York City Marathon! (Mossingen Rune Eriksen løp enda litt raskere i Valencia Marathon i fjor på 2.53.37.)

Men nå hadde altså Ellefsen hele seks andre løp i beina på en drøy uke!

Inger Johanne Klokset fullførte også alle 7 distansene, som eneste kvinne. Hun løper mye, men har aldri løpt maraton – før nå! Og hvilken debut det ble for sunnmøringen som bor i Haugesund.

SMAKTE GODT: –Smaker på gullmedaljen (sjokolade), skrev hun selv etter å ha fullført sin aller første maraton i stil, i Karmøy maratonløypen der hun som en i arrangementskomiteen i flere år har tilrettelagt for at andre skal kunne løpe et flott maraton.
(Foto: Morten Vestvik)

-Da er jeg offisielt en maratonløper!

–Ja, hmm..OK…. da er jeg offisielt en maratonløper ?
Tror det lengste jeg har løpt sammenhengende noen gang tidligere er 26 km. Men med mye mengde i beina i 2020 så passet det fint å prøve den flotte løypa til Karmøy Maraton i dag. Det gikk over all forventning. Selvfølgelig veldig tungt de siste 10 km, det var jeg forberedt på – og veldig takknemlig for at Morten var med meg, men… snitt på 5.25, OG negativ splitt??,
skrev hun selv gledesstrålende i Løpskarusellens Facebookgruppe etterpå.

Vinnertiden til Klokset var solide 3.48.24 – litt av en maratondebut!

Stine Moesgaard fra Kolbotnløperne var den andre kvinnen som fullførte maraton, med tiden 4.17.41.

Flere glade påskemaratonløpere

–Påskeløp 5 av 7??! 3.23.21 i en ganske lett løype. Fantasisk langs Randsfjorden i dag!
God påske videre! Stay safe!
(Egil Løken etter 2.plass på maraton på 3.23.22)
–Fornøyd og overrasket etter ny pers med nesten 5 minutter på dagens maraton på Vinstra? 
Endelig under 3.30?
(Tom Erik Aasen etter pers og 3.plass på 3.28.43)
–Fin rolig langtur i nydeligste påskevær ?? påskeløp#4 – maraton✔️
(Stine Moesgaard etter 4.17.41 på maraton)
–Da var påskeløp nr:6 gjennomført ?☀️ Maraton er absolutt ikke min distanse ? Var ikke fristende å løpe frem og tilbake på en flat asfalt strekning, så ble ei ganske kupert løype med en del grus?⛰️ da blir tiden deretter ?? Alt i alt fine løpeforhold og fint påskevær ?
(Per Arne Rolstad etter 3.39.12 på maraton)

På halvmaraton var det 27 deltakere, hvorav hele 21 menn. Mens det på maraton naturlig nok var en del færre, med 10 menn og 2 kvinner.

Resultater per distanse

Les også:

11 løp alle 7 distansene i Påskeløpene

Virtuelle løp og sosialt fellesskap for alle i egen Facebookgruppe

I en egen Facebookgruppe Løpskarusellen kan man både legge ut egne innlegg, heie på hverandre og delta i et motiverende sosial samfunn og fellesskap. Gruppen er åpen og du må altså ikke være påmeldt Løpskarusellen, Påskeløpene eller noen av de andre virtuelle løpene fra Run4life og Sportsmanden for å være med i Facebookgruppen. Så har du lyst å bli inspirert og selv bidra til å inspirere andre, og kanskje er litt nysgjerrig på dette med virtuelle løp, så er det bare å melde seg inn i denne gruppen. 

Flere virtuelle løp kommer også etterhvert, samtidig som «alle virtuelle løps mor» – Løpskarusellen – pågår hele året og arrangeres for tredje sesong.

Vi oppdaterer nå med de øvrige distansene i egne saker.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -