PåskeløpeneRun4lifeVirtuelle løp

Harald Slettemark med sterk dobbeltseier på uvante distanser i Påskeløpene

Run4life Påskeløpene bestod av 7 ulike distanser, hvorav også de litt mer uvanlige distansene timesløp og 10 miles inngikk. Harald Slettemark imponerte med seier på begge to!

I timesløpet er det om å gjøre å tilbakelegge flest antall meter i løpet av 60 minutter. Alle løper altså akkurat like lenge. Og aller lengst var det veteranen Slettemark som gjorde, med 15,06 km tilbakelagt. Det tilsvarer like under 4 minutter per kilometer. Og man må huske på at de aller fleste løp mange distanser. 53-åringen løp alle 7, samt faktisk timesløpet to ganger på ti dager!

Sterke løpere som vinnerne av de tre korteste distansene, Pål Onsrud og Eivind Bjørhei, ble begge slått i timesløpet. Onsrud på 2.plass tilbakela 14,50 km, mens Bjørhei på tredje ble slått med omtrent nøyaktig en kilometer (14,05 km).

Og Harald Slettemark vant altså også 10 miles – eller 16,1 km – en distanse som har lange og sterke tradisjoner i løpernasjonen Storbritannia. I Norge arrangeres den imidlertid svært sjelden.

Slettemark sin vinnertid her var 1.05.40. Forsidebildet er før øvrig tatt av Jan Billy Aas, som stilte meg egenlagede startnumre!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SKIKKELIG PÅSKESTEMNING: –Påskeløp#4?? Morgenøkt før resten av huset våkner til live ? Ble en 10 miles i morgensola☀️?☕
(Per Arne Rolstad i vinterlige omgivelser i Snertingdal)

I likhet med andremann på 10 miles, Per Arne Rolstad (1.08.06), er Harald Slettemark nyinnmeldt i Team Sportsmanden. På spørsmål om hans bakgrunn som løper, uttalte Slettemark nylig følgende på Team Sportsmanden sin hjemmeside:

–Jeg har vært klubbløs siden jeg sluttet å gå på ski som 16-åring. Etter 20 inaktive år begynte jeg i 35-årsalderen å sykle til jobb som opptrening etter å ha knust kneskjellet. Skaden gjorde det umulig å løpe i mange år. Etter å ha startet med tålmodig tilvenning til løping da jeg var rundt 50, er jeg nå etter hvert blitt kvitt kneplagene. Jeg debuterte på halvmaraton i Oslo da jeg var 52 år (1:38). I 2019 begynte jeg å få fart på beina, med 2:54 i Oslo og 1:21 i Drammen halv – en utvikling jeg ikke en gang hadde dagdrømmer om for to år siden!

Med den tiden vant Harald Slettemark klassen sin i Oslo Maraton i fjor med nesten 10 minutter! Snakk om gjennombrudd i godt voksen alder.

På tredjeplass på 10 miles fulgte Terje Dahl fra Asker Skiklubb, Turløpergruppen, på 1.10.31, fem små sekunder foran superveteranen Vidar Ellefsen, som for øvrig løp alle 7 distansene og bare ble bedre og bedre jo lenger løpet var, med seier på den avsluttende maratondistansen!

I GODT SELSKAP: Stein Paulsen tok med seg en kamerat og hunden på sin 10 miles;
–Det ble en flott tur i terrenget i Østmarka etter jobb i dag sammen med Nils Berg og hunden min Rubb.

Kjøren og Klokset deler på seirene

I kvinnenes konkurranse var det fortsatt Inger Johanne Klokset og Marte Kjøren som deler søsterlig på seirene. Klokset tok seg av seieren i timesløpet med 12,41 km tilbakelagt, foran Ida Nyløkken (11,15 km) og Elise Farstad Djupedal fra NTNU BIL med 10,96 km.

Mens Marte Kjøren, som ikke løp timesløpet, vant 16,1 km på 1.25.57, foran Stine Moesgaard fra Kolbotnløperne (1.32.20) og Ann-Cecilie Larsen fra UiO, som med 1.38.18 var ett fattig sekund foran Djupedal.

I TERRENGET: –Påskeløp nr 2 ble 10 miles i fantastisk skogsterreng. Vått og gjørmete, akkurat sånn jeg liker det!
(An-Magritt Eide)

På timesløpet ble det registrert 28 starter, hvorav 21 menn og 7 kvinner. Mens det på 10 miles totalt var 31 deltakere, hvorav 23 menn og 8 kvinner.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Resultater per distanse

BLØTT: Ikke alle valgte raske, lette asfaltløyper. Man kunne også velge terrenget om man ønsket det. Ann-Cecilie Larsen fant sogar noen skikkelig gjørmete stier i ett av sine påskeløp.

Virtuelle løp og sosialt fellesskap for alle i egen Facebookgruppe

I en egen Facebookgruppe Løpskarusellen kan man både legge ut egne innlegg, heie på hverandre og delta i et motiverende sosial samfunn og fellesskap. Gruppen er åpen og du må altså ikke være påmeldt Løpskarusellen, Påskeløpene eller noen av de andre virtuelle løpene fra Run4life og Sportsmanden for å være med i Facebookgruppen. Så har du lyst å bli inspirert og selv bidra til å inspirere andre, og kanskje er litt nysgjerrig på dette med virtuelle løp, så er det bare å melde seg inn i denne gruppen. 

Flere virtuelle løp kommer også etterhvert, samtidig som «alle virtuelle løps mor» – Løpskarusellen – pågår hele året og arrangeres for tredje sesong.

Les også:

11 løp alle 7 distansene i Påskeløpene

Vi oppdaterer nå med de øvrige distansene i egne saker.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -