Carl Fredrik HagenSykling

Sultne ulver jager nye utfordringer!

Rollebyttet: Hagen og Sørtveit bytter beite og går motsatt vei

Syklistene Carl Fredrik Hagen og Sondre Sørtveit satser begge friskt på nye utfordringer til neste sesong. Men de to dyktige rytterne går i stikk motsatt retning. Mens Hagen, Norges beste maraton terrengsyklist de to siste årene, nå vil satse for fullt på landevei, går Sørtveit den andre veien.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SULTNE ULVER JAGER BEST! Og her er to sultne ulver som jager opp bakkene i årets Birkebeinerrittet, da Carl Fredrik Hagen tauer på Sondre Sørtveit. Til neste år bytter de begge beite. Foto: Yngve Sollien / Sportsmanden.no
SULTNE ULVER JAGER BEST! Og her er to sultne ulver som jager opp bakkene i årets Birkebeinerrittet, da Carl Fredrik Hagen tauer på Sondre Sørtveit. Til neste år bytter de begge beite. Foto: Yngve Sollien / Sportsmanden.no

Hushovd: – Gøy å se en sånn kapasitet!

Carl Fredrik Hagen, en av Sportsmandens bloggere helt fra starten av, har nylig vært på sin første samling med sine nye klubbkamerater i Team Sparebanken Sør.

– Det virker som en veldig bra gjeng med mange sterke og sultne ryttere. Tror vi skal bli et kanonlag! 🙂 I tillegg til meg er det tre andre nye ryttere på laget, Herman Dahl, Vegard Robinson Bugge og Trond Håkon Trondsen. Også har Stian Remme gått fra rollen som rytter til sportsdirektør. Det tror jeg blir veldig bra, skriver Carl Fredrik i sin siste oppdatering på bloggen.

Noe av det som er ekstra spennede, er at eier Thor Hushovd vil ta en mye mer aktiv rolle i laget, etter at hans egen karriere nå er over. Et punkt på samlingen var derfor «Thors time», der rytterne fikk mye nyttig info og kunne stille spørsmål fritt til sykkellegenden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Dette var en unik mulighet for guttene til å tilegne seg kunnskap og erfaring fra øverste hylle. Samtidig fikk Thor et inntrykk av guttene og han ble veldig motivert over å se sulten disse rytterne har, forteller trener Atle Kvålsvoll på lagets hjemmeside.

10710763_817505171641099_630979416507407565_n
OVERGANG: Carl Fredrik Hagen går fra terrengsykkel til racersykkel med bukkestyre. Her er han i en «mellomting» under cyclocross i Superpokal Torshovdalen 25.oktober, og for en gangs skyld må selv bakkeklatreren løpe med sykkelen opp bakken. Foto: André Fjærestrand Bratli

Thor er eier av laget og fungerer som mentor og støttespiller, forteller Carl Fredrik Hagen, som var meget godt fornøyd med helgesamlingen.

– Alt i alt en kanonhelg. Ble godt kjent med gutta, Thor, støtteapparat. Virker som en kjempegjeng, så 2015 blir kanonbra! forteller en topp motivert syklist til Sportsmanden.

– Carl Fredrik er en spennende bakkerytter. Det er gøy å se en sånn kapasitet, det har vi ikke så mange av i Norge, sier Hushovd selv til NRK.

Modig valg av Sørtveit som går går motsatt vei

Det er ikke uvanlig at gode terrengsyklister prøver lykken på landeveien. Mange av verdensstjernene har sin bakgrunn fra terrengsyklingen. Det er kanskje litt mer uvanlig, men desto modigere, å gå motsatt vei. Det er nettopp det Sondre Gjerdevik Sørtveit har gjort. Den 26-årige bergenseren går fra landeveislaget Team fixIT.no til terrenglaget med det enkle navnet Sepura Toyota Racing with Birk. Her vil han blant annet bli lagkamerat med kompisen til Hagen, Lars Granberg, en av Norges aller beste terrengsyklister de siste årene, som blant annet syklet maraton-VM i Sør-Afrika som eneste nordmann.

IMG_6011
OFFENSIV: Sondre Sørtveit (t.v.) satset friskt og er her i brudd under andre etappe i årets Tour of Norway. Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden
IMG_6012
SKADET: Sørtveit pådro seg imidlertid en lei skade etter dette bruddet i Tour of Norway som ødela litt av sesongen. Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden

Den tidligere Team Sparebanken Vest og Team Joker-syklisten fra Fana har i en årrekke vært en lovende og hardtsatsende syklist, men ikke klart å ta det siste steget.

– Jeg gir litt opp drømmen om å bli proff som har drevet meg helt siden jeg var liten gutt. Jeg ser likevel ikke på dette som noe steg ned, men det handler mer om å prøve noe annet. Norgeseliten i terrengsykling holder et meget høyt nivå, og dette er noe jeg skal gjøre skikkelig. Jeg har absolutt tenkt til å trene det jeg makter for å få til noe her, forteller Sørtveit til procycling.no.

I likhet med Hagen er også Sørtveit særlig sterk i bakkene. Han debuterte som terrengsyklist i Grenserittet i sommer på lånt sykkel, og fulgte opp med en sterk 9.plass i Birkebeinerrittet, der han for øvrig kjørte sammen med nettopp Carl Fredrik Hagen de siste milene til mål og kom inn på plassen foran Hagen. Ingen dårlig debut i Birken for 26-åringen!

SAMSUNG CSC
ROLLEBYTTET: Sondre Sørtveit lærte kanskje litt av å ligge på hjulet til Carl Fredrik Hagen opp bakkene mot Elgåsen under årets Birkebeinerritt, der det kun skilte ett sekund mellom dem i mål, til 9. og 10.plass. Kanskje fikk Hagen noen gode landeveisråd med på veien også. Til neste sesong bytter de to roller. Foto: Yngve Sollien / Sportsmanden.no

 

Det skal bli spennende å se hva de kan klare i sine nye karrierer. Sportsmanden ønsker begge to lykke til med nye utfordringer!

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Sultne ulver jager nye utfordringer!

Kommentarfeltet er stengt