Ultraløp

Vil du prøve deg på ultraløp?

Nå har du to sjanser til å løpe Bislett 50 km!

Har du aldri løpt ultraløp og leker litt med tanken? Da har du en fin anledning lørdag 14.februar. Det tradisjonsrike Bislett Indoor 50 km blir nemlig likevel arrangert. Ildsjelene i Spiridon LLL, som har stått for et fantastisk arrangement i tre år, har nå overlatt stafettpinnen til selveste Bislett Alliansen, som i sitt 50. jubileumsår slår på stortrommen og likegodt arrangerer Bislett 50 km to ganger. Skjønt begge løpene går samme dag. Men for å sikre at flest mulig får delta, og for å gi de beste gode vilkår, så vil man ha to separate starter, en på formiddagen og en på ettermiddagen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bislett-Indoor50k-2013-Mossjonistene-600x338
Denne spreke gjengen med profilerte mosjonister var fem av de som stilte til start på fjorårets Bislett 50 km; fra venstre Andreas Gossner, Janicke Ekelberg, Tim Bennett, Christian Hellerud og Stian Løkken. Foto: Mossjonistene

Inttil 60 løpere som i utgangspunktet skal løpe på under 4 timer starter allerede kl 10.00, mens en dobbelt så stor gruppe med løpere som regner med å bruke mellom 4 og 7 timer, starter kl 14.30.

Løpet går inne på Bislett, altså i rundbanen under tribunen, der én runde er 546 meter lang. 50 km blir da 91,6 runder. Som vanlig holdes det orden på rundetider ved chip og med skjerm på indre bane.

I fjor ble de 100 plassene formelig revet bort, da Jarle Risa og John Henry Strupstad begge brøt begge drømmegrensen på 3 timer og Risa vant på ny norsk rekord, 2.58.43!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå har du altså to sjanser til å få løpe Bislett 50 km til vinteren. I skrivende stund er det fortsatt 116 ledige plasser.

Du kan også lese hvordan det gikk da Sportsmandens redaktør selv prøvde seg på  Bislett 50 km i 2012.

rune_frode_espen
Tre spente karer klare for sine debuter i 2012; fra venstre Rune Solheim, Frode Monsen og Espen Ringom. (Foto: SportsBloggen)

 

Info fra arrangøren:

Tidsskjema:
08:00 – Stadion åpner for henting av startnummer.
10:00 – start pulje 1 – antatt sluttid 4 timer eller bedre (makstid 4t20min)
14:30 – start pulje 2 – antatt sluttid 4 – 7 timer (makstid 7 timer)
Det vil også bli gitt en offisiell maratonpassering.

Deltagerantall og Startavgift:
Deltagerantall er begrenset til maksimalt 180 løpere. Pulje 1: 60 løpere og pulje 2: 120 løpere. Vi forbeholder oss retten til å gi startplass til løpere som vi vurderer som gode nok til å kunne vinne løpet – dette gjelder norske og/eller utenlandske løpere.

Startavgiften er på 600 kroner og inkluderer t-skjorte for de som fullfører løpet innenfor maksimaltiden. I perioden 15. januar til løpsdagen 14. februar øker påmeldingsavgiften til 650 kroner. Finisher t-skjorte kan ikke påregnes ved sen påmelding da disse bestilles senest 15. januar 2015. Medlemmer av kondis får en rabatt på 50 kroner.

Fullstendig informasjon HER.

Påmelding kan gjøres HER

Det er på Bislett det skjer om dagen!

Det er ikke bare Bislett 50 km som arrangeres av ultraløp rundt den erværdige banen. Allerede neste helg går nemlig Bislett 24-timers av stabelen for 8.gang. Det løpet er imidlertid forlengst utsolgt!…

Bislett2012-Bjorn-Tore-Taranger-600x400
Ikke alle nøyer seg med å løpe 50 km på Bislett. Allerede neste helg går Bislett 24-timers av stabelen. Sportsmandens blogger Bjørn Tore Kronen Taranger har vunnet her de to siste årene, men denne gangen kolliderer det med VM på 100km i Doha. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -