LøpingUltraløp

-Grenser til det umenneskelige! Skal løpe 10.000 km på 111 dager, eller 90 km hver dag!

Henry Wehder har startet sitt Prosjekt «Run of my life»

Tekst: Bjørn Hytjanstorp

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå skal dere få høre noe som er så utrolig at det grenser til det umenneskelige. Mandag 12. juni 2017 startet Henry Wehder på en løpetur som verden knapt har sett maken til. Starten gikk grytidlig mandag morgen fra en tåkefullt og kjølig Nordkapp, og målene for hver dagsetappe er i snitt rundt 90 km.

Første etappe endte med en distanse på 85,3 km, noe som var helt greit ut fra de rådende forhold.
Men la meg presentere Henrys plan – dog i svært grove trekk.

Henry skal nå – uten hviledager – løpe fra Nordkapp, via Finland og Sverige og inn til Norge igjen (ved grensen i Hedmark). Deretter til Larvik for så å ta båten over til Danmark og Hirtshals. Så går ferden gjennom hele Danmark og etter hvert til Nord-Tyskland og Sylt i Schleswig-Holstein. Her skal Henry delta i «Deutschlandlauf», et ultraløp som varer i 18 dager og er 1321 km langt. Løpet starter 16. juli, og Henry ankommer Sylt dagen før.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Deutschlandlauf avsluttes 3. august på Zugspitze, som er Tyskland høyeste fjell (2962 m).

Men for Henry er dette bare starten på neste «etappe». Han skal nemlig da fortsette i retning Spania og etter hvert ende opp på Gibraltar. Her skal Henry rett og slett snu, og vende nesen mot Hellas, via både Frankrike og Italia.

Hva skal Henry gjøre i Hellas? Jo, han skal delta i det legendariske ultraløpet «Spartathlon» som er 246 km langt. Når Spartathlon er fullført er også Henry Wehders vanvittige løpsprosjekt ferdig.

Les også: Spartathlon – 246 km blodslit fra innsiden

Totalt skal Henry tilbakelegge ca. 10.000 km på 111 dager. Ikke rart han kaller prosjektet for «Run of my Life»!

De som kan og vil løpe litt sammen med Henry kan følge med på Facebooksiden «RUN OF MY LIFE. 10.000 KM». Her skal det være mulig å se hvor han er til enhver tid. For de som bor på Østlandet vil det bli flere muligheter, da Henry etter hvert kommer inn over riksgrensen ved Torsby/Svullrya. Selv vil han veldig gjerne ha besøk når han skal gjennom Oslo og videre sørover.

På bildet ser du Henry Wehder (i midten) sammen med Ole Henrik og Bjørn Hytjanstorp, ved nedlagte Stensby sykehus i Eidsvoll – bare dager før Wehder skulle kjøre nordover mot Nordkapp.


SISTE
: Henry Wehder har kommet godt i gang. Han startet med å tilbakelegge 85 km på mandag (dag 1), deretter løp han hele 95 km på tirsdag, 91,5 km på onsdag og 85 km i går!

«Run og my life» er i gang! Her er Henry Wehder på gårsdagens etappe, for øvrig iført løpetrøyen fra Jessheim 6-dagers.

Kommentar:

Tysk-norske Henry Wehder er allrerede legendarisk i ultrasammenheng og har blant annet løpt TransEurope FootRace. Han slo også følge på et par av dagsetappene da Erik Nossum løp Bergen – Oslo i 2013, som vi dekket her på Sportsmanden.

Henry Wehder deltok også i Jessheim 6-dagers i 2015, da han løp 666.666 meter og ble nummer 5.

Etter fire dager har Henry Wehder altså allerede løpt 356,5 km, som gir et snitt på 89,13 km. Skal han klare å fullføre sitt nærmest umenneskelige prosjekt, så må han altså løpe gjennomsnittlig 90,09 km hver eneste dag i 111 dager, uten hviledager!

Slike strekninger er det en del av på vei fra Karasjok retning Kaamanen.


Sportsmanden ønsker lykke til på denne helt spesielle ferden!

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -