LøpingMaraton

Varmt og fint i Nordmarka Skogsmaraton

Gerhard Sletten og Nicoline Baartvedt vant NSM

Tradisjonsrike Nordmarka Skogsmaraton ble arrangert for 24.gang i dag. Den kuperte og flotte løypen ble nok ekstra krevende med over 20 litt klamme varmegrader, men deltakerne fikk en fin tur i vakre omgivelser.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Den rutinerte ringreven Gerhard Sletten (2.51.12) og fjorårsvinner Nicoline Baartvedt (3.16.08) gikk helt til topps av de 395 som fullførte maratondistansen.

Nicoline Baartvedt signaliserer optimisme og det med rette. Hun forsvarte seieren fra debuten i fjor, og det bare uken etter at hun tok en sterk 5.plass i tidenes mest krevende Birkebeinerløp. Men det røynet nok litt på mot slutten og vinnermarginen var på knappe 40 sekunder til slutt. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

For første gang ble det også arrangert halvmaraton i Nordmarka Skogsmaraton, der skiskytter Tarjei Bø og Anne Nevin vant. Mer om halvmaraton i egen reportasje.

Hans Chr. Aarnes fra Nittedal IL tok teten etter en kilometer.
Men det var denne karen, Gerhard Sletten, som endelig gikk helt til topps etter andreplass de to siste årene.
Torstein Bjerland tok andreplassen i år, 3.18 bak vinneren.
Inge Nasvik fra Rye Sportsklubb vant klasse 45-49 år på 3.02.10 og ble nummer 6 totalt.
Sportsklubben Kraft hadde tre mann på rekke og rad fra nummer 11 til 13, alle på 3.08-tallet. Bakerst av trekløveret i mål var Morten Karlsen, fremst her. Ken-Robert Gjelstad Jakobsen (440) tok en sterk 7.plass i mål.
De to andre Kraft-karene var like bak. Dag Bern (t.v.) blir bestemann med 3.08.01, med Bjørn-Harald Garfjell 16 sekunder bak i mål.
Ina Isabella Høiland fra Tromsø valgte Nordmarka i stedet for Midnight Sun Marathon som gikk samme dag i hjembyen, og ble belønnet med pallen som tredje beste kvinne totalt med 3.22.05.
Anette Hauge blir niende beste kvinne.
Ida Flaatten (394) åpnet svært så behersket og passerer langt bak i feltet her. Etter hvert fikk hun skikkelig opp dampen og i mål var hun nummer to, bare snaue 40 sekunder bak vinneren!
Den sterke Bergens-veteranen Kristin Husby fra Laksevåg TIL kommer på topp 10 og tar en soleklar seier i klasse 55-59 år på gode 3.39.01.
En annen som åpnet svært så forsiktig var rutinerte Kristian Qvenild (t.v.) fra Raumyrveien Springers. Han springer seg opp til 9.plass i mål og 2.plass i klasse 45-49 år på 3.04.02.
Gunnar Skandsen vinner klasse 60-64 år på 3.30.47.
Fremst i rekken her er Kristine B. Walhovd fra BUL som blir femte beste kvinne i mål på 3.25.24. Emilie Sjøbrend Samodee som sees bak med nr 120 kommer på sjetteplass.
Best av dette kvinne-trekløveret ble Sigrid Fæhn Oftebro på en sterk fjerdeplass med 3.23.51. Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb som sist helg deltok i eliteklassen i Birkebeinerløpet ble nummer 17, med Rita Steinsvik (461) like bak også i mål.
God Kondis: Helge Fuglseth (387) fra Ålesund FIK og Kondis, vinner klasse 65-69 år på 3.39.18.
Thomas Stordalen koste seg fra start og var meget godt fornøyd med å komme seg såvidt under 4 timer i varmen.
Den svært så maraton-konkurranseglade Liv B. Jegteberg Lystad er som vanlig sprudlende entusiastisk. Hun løp på gode 4.02.49 og ble nest best i klasse K55-59 år.
Maratonsluggerne Ole Arne Eiksund (4.12.37) og Therese Falk (3.50.0) i gemyttlig passiar ved Sognsvann.
Inge Asbjørn Haugen (t.h.) – Norges desidert mestløpende maratonutøver – er selvsagt på plass.
Fargerikt ved Sognsvann. Startnr 110 er Kristin Tjømøe fra Oslo.
Ultraløper Marianne Følling fra Romerike Ultraløperklubb har alltid et smil på lur.
Det samme har SkiLøpernes Siri Bergfald, her sammen med John Ole Skeide fra FIL Vossar…
…og ikke minst Oddvar Røsten fra Rye Sp.Kl og Kondis, som får æren av å avslutte denne reportasjen.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alle resultater

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -