Stor-OsloUltraløp

Norsk rekord i Bislett Indoor 50km

Jarle Risa vant årets første ultraløp. Å løpe 5 mil innendørs på Bislett er blitt svært populært. Startplassene ble formelig revet bort da påmeldingen åpnet og i dag gikk årets første ultraløp av stabelen. Det ble en ny fest for ultrafolket og vinner ble Jarle Risa foran John Henry Strupstad. De to brøt begge drømmegrensen på 3 timer og den nye norske rekorden til Risa lyder på 2.58.43, mens Strupstad fikk 2.59.00.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dorte Foss debuterte som ultraløper med å vinne dameklassen på 4.04.21.

Bislett-Indoor50k-2013-Mossjonistene
Mossjonistene la ut dette bildet på Facebook. Fra venstre er Andreas Yid Gossner, Janicke Ekelberg, Tim Bennett, Christian Hellerud og Stian Løkken, alle tilsynelatende svært så avslappet, men klare til å løpe 50 km på Bislett.

Risa og Strupstad var raskest i fjor også, men da med motsatt rekkefølge. Og med Gjermund Sørstad som en god nummer tre begge årene. For akkurat som i fjor, stakk de tre umiddelbart etter at starten gikk, og allerede etter den første av de 91 rundene á ca 546 meter kom de alene i tet, langt foran resten av feltet, som for øvrig raskt sprakk helt opp. For det er veldig forskjellig nivå på deltakerne. Men det er nettopp noe av sjarmen med denne typen løp. For selv om nivået og ambisjonene er ulike, så får alle en felles opplevelse ved at man ser alle løperne mange ganger underveis. Det føles derfor mer «sosialt» å løpe et slikt løp enn et vanlig mosjonsløp.

Men det var svært trangt om plassene og posisjonene for de 79 løperne som stod på startstreken da skuddet smalt kl 10.00. Og litt synd at ikke det ikke var flere som fikk anledning til å oppleve denne løpsfesten. Det var nemlig satt et tak på 100 plasser til årets løp og alle startnumrene ble gledelig nok revet bort i løpet av et par dager. Men dessverre er det ingen åpning for å kunne overta andres startnummer, når noen av ulike grunner må melde forfall, slik hele 21 % gjorde denne gangen. Arrangøren ønsker nemlig å ha full oversikt over alle som skal løpe, og vil ikke operere med ventelister, med det ekstraarbeidet det medfører.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I utgangspunktet har vi full forståelse for dette, siden løpet arrangeres av ildsjeler på fritiden, med ultraløper Geir Frykholm som entusiastisk primus motor. Da fortjener man all mulig honnør og ros for at man i det hele tatt påtar seg en slik oppgave. Men en litt mer fleksibel ordning burde likevel vært mulig. Heller ikke Birkebeinerrennet opererer  med ventelister, men det er mulig for deltakerne selv å bytte startnummer innbyrdes. Det kunne det også vært på en stevne med inntil 100 deltakere. Arrangøren trenger jo ikke å operere med ventelister, men det kunne vært åpning for at deltakere innbyrdes kan overta startnummeret til andre som selv ikke får stilt til start pga skader eller andre ting som kommer i veien. Nå blir i stedet disse plassene stående tomme. Man kunne ha satt en frist f.eks en uke eller to før løpet til å melde inn endringer, og det eneste merarbeidet for arrangøren ville være en engangsoppdatering av startlisten.

speaker-Heming-og-Erik
Speaker Heming Leira laget kjempestemning i år som i fjor, og Erik Nossum, mannen som løp Norge på langs for et par år siden, var selvfølgelig med i år også. Her passerer han «speakerbua» under fjorårets løp.
Foto: Frode Monsen

Slik det nå praktiseres, var det altså 21 menn eller kvinner som har betalt 500 kr og som av ulike årsaker ikke fikk løpe. De ville da spart utgiftene, samtidig som 21 andre ville blitt kjempeglade for å kunne steppe inn i de ledige plassene. 42 personer ville altså blitt veldig fornøyde, i tillegg til de 79 som var så heldige å få løpe.

Ja, hvis man kan betrakte det å få lov til å tilbringe en hel formiddag med å løpe rundt og rundt på en bane innendørs, under et tribuneanlegg i Oslo sentrum, som heldige da!
Det er det sikkert delte meninger om blant menigmann. Men for maratonløpere og ultrafolket er det liten tvil – dette er virkelig stas! Og det er ellers bare skryt å høre fra løperne selv om arrangementet.

koldtbord
Få løp har så store og gode matstasjoner som ultraløpene på Bislett. Det er rene koldtbordene og noen løpere spøker med at de veier mer etter løpet enn før start!…
Foto: Frode Monsen


Alle resultater.

Les rapport fra fjorårets fest på SportsBloggen:
Drømmedag og drømmegrense på Bislett Indoor 50 km

Fjorårets løp ble for øvrig vunnet av John Henry Strupstad på 3.02.33, mens debutant og fjorårskomet Karianne Søfting Grefsrud var raskeste kvinne på 3.43.00.

 

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -