LøpingUltraløp

Simen Holvik med historisk bragd i «verdens tøffeste løp»

Ultraløper Simen Holvik imponerte voldsomt og skrev et lite stykke norsk idrettshistorie da han ikke bare var første nordmann som fullførte «verdens hardeste løp». 47-åringen gikk like godt helt til topps blant herrene og ble nummer to totalt i det ekstreme løpet!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Badwater 135 kalles gjerne for «the world’s toughest foot race». Ikke helt uten grunn. Løpet som er på drøye 217 km (135 miles) går i et særdeles ugjestfritt område, med en løypeprofil som ser ut som de tøffeste etappene i Tour de France, med temperaturer på over 50 grader.

–Løpet starter i Badwater Basin i Death Valley, som ligger 86 meter under havnivået. Dette er USAs laveste punkt. Totalt distanse er 217 kilometer (135 miles), og man ender på Whitney Portal, som ligger 2550 meter over havet. Totalt skal det klatres over 4400 høydemeter. Både høydemetere og total distanse blir utfordrende, men det er nok heten som er løpernes største fiende. I tillegg byr løypa stort sett på enormt lange og snorrette veistrekninger gjennom Death Valley, noe som blir meget monotont og som lett kan utfordre det mentale, skriver Kondis.

Simen Holvik hadde som mål ikke bare å skrive historie som første nordmann som fullfører løpet. Han ville også «prege løpet», sa han på forhånd. Og det gjorde 47-åringen til gagns! Holvik gikk respektløs til verket og han var lenge aller først i løypen med opptil et kvarter, helt til passerte 90 miles. Litt etter det sjekkpunktet ble han passert av kvinnevinneren, Ashley Poulson fra USA. Simen vekslet et par ord med henne og ga et oppmuntrende vink til Poulson, som dro i fra og var den første som passerte målstreken på 21:44:35, til tidenes nest beste tid, kun kvarteret bak løyperekorden.

Male Champion

Simen Holvik kan imidlertid titulere seg «Male Champion» etter at han vant herreklassen og var andremann som passerte målstreken på utrolig imponerende 22:28:08. Simen knuste løyperekordholderen, japanske Yoshihiko Ishikawa (nr 2 av herrene og nr 3 totalt på 23:52:29), som etter 118 miles lå bare 7 minutter bak Holvik, men som i mål var gruset med hele 1 time og 24 minutter av nordmannen. Frykten for at Simen hadde åpnet for hardt og hadde gått på en skikkelig smell da han ble passert av Poulson var altså ubegrunnet.

HISTORIKS ØYEBLIKK: Simen Holvik løper over mål som «Male Champion», sammen med hele teamet sitt. I dette løpet er man helt avhengig av kontinuerlig support fra teamet, som anført av de svært erfarne ultraløperne Andreas Gossner (crew-sjef, t.h.) og Sondre Amdahl (trener, t.v.) gjorde en kjempejobb for Simen Holvik.
Foto og forsidebildet: BadwaterHQ

– En utenomjordisk prestasjon!

Norsk ultrahistorie in the making! Simen som første herre klatrer opp Whitney portal, med kun den kvinnelige lederen Ashley Paulson foran seg. Dette er helt rått! Etter min mening en av de største norske ultraprestasjonene gjennom tidene, om ikke den største. Heia Simen Holvik! Update! Simen vinner herreklassen på 22:28.08!!!!!!!, skriver Magnus Thorud på sin Facebookkonto torsdag morgen, og gratulasjonene og superlativene hagler inn:

– Helt rått! Dette er den største prestasjonen av en norsk ultraløper gjennom tidene. En helt utenomjordisk prestasjon! (Thomas Stordalen)

– For en makeløs prestasjon igjen Simen Holvik – Ultra Runner!! Det er en sann inspirasjon å følge den utrolige reisen du har hatt og hvor raskt du har tatt steget opp i verdenseliten!  Gleder meg til å følge deg på nye eventyr! Og til å lese om hvordan du opplevde dette løpet. (Gunnar Mikal Naas)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– For en bragd! Og for en gledelig nyhet å våkne til! Fryktet at han skulle bli hentet inn av flere da Ashley Paulson suste forbi på mile 109. Mektig prestasjon. Gleder meg til å høre fra han og crewet om hvordan løpet artet seg. Gratulerer til Simen og hans crew! (Ole Holgersen)

– Hurra – gratulerer til Simen Holvik med en vill prestatsjon! (Henning Lauridsen)

Magnus Thorud er selv en meget god ultraløpet som nylig ble nr 5 i NM på 24-timersløp og blant annet har løpt det 246 km lange Spartathlon sammen med Holvik. Varmt og tøft det, men Badwater 135 overgår altså det meste hva gjelder ekstreme ultraløp. Holvik, som sa opp jobben for å satse heltid i et år på ultraløpingen, var imidlertid også særdeles godt forberedt. Blant annet hadde han to treningsopphold i Dubai for å venne seg til den ekstreme varmen som ventet i verdens tøffeste løp.

Sportsmanden gratulerer Simen Holvik og teamet hans med et stykke norsk ultra- og idrettshistorie!

Resultater (listen oppdateres, i skrivende stund er fortsatt kun fire løpere kommet til mål!)

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -