UltraløpXtep løpesko

Ida Slorafoss med kjempeforbedring av pers da favorittene vant NM i 24-timersløp i Hell

24 hours in Hell! Ja, det kunne kanskje virke sånn for deltakerne i Norgesmesterskapet i 24-timersløp, som ble arrangert nettopp i Hell i Stjørdal. For ikke bare skal man helst holde det gående – eller løpende – et helt døgn. Det var skikkelig varmt også dette døgnet! Starten gikk kl 16:00 lørdag, og særlig søndag var brutal, med temperatur på over 30 grader.

Men svært mange av de 51 som stilte på startstreken fullførte, varmen til tross.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Helt i tet ble det favorittseire til «ultrakongen» Bjørn Tore Kronen Taranger og Annette Velde Sande, begge fra BFG Bergen Løpeklubb. Bjørn Tore var soleklart best av mennene med 247,954 km, mens det var tettere mellom gullet og sølvet hos kvinnene. Og både Velde Sande – som vant med 230,976 km – og sølvvinner Ida Slorafoss løp lenger enn alle mennene, bortsett fra Taranger.

Taranger og Velde Sande gjenskapte dermed sine seire fra Bislett 24-timers i fjor høst. Men for Ida Slorafoss fra Romerike Ultraløperklubb var dette et kjempejafs! På Bislett perset hun med 190 km. Nå klarte Slorafoss hele 226,228 km. Dermed ble det ikke bare NM-sølv som belønning. Hun klarte også VM-kravet på 225 km, noe som også var målet! Med god drahjelp av Velde Sande, holdt de to følge mesteparten av døgnet, og det var to meget glade damer som ble intervjuet på Nrk etterpå.

– Det betyr veldig mye! Så godt at det fungerer egentlig gjennom hele døgnet, sånn nesten for min del, sa en overlykkelig Ida Slorafoss til reporteren. Og vinneren Annette Velde Sande virket nesten mer glad på Ida sine vegne, enn på sine egne, selv om planen var å ta gull.

– Det beste med dagen er at jeg har hjulpet Ida Slorafoss til å kvalifisere til landslaget, sa hun, og tilføyde:

– Nå har vi øvd oss til VM og hatt skikkelig bra lagånd!

VM i 24-timersløp går 2.desember på Taiwan og fire norske kvinner har nå klart kvalifsieringskravet på 2 timer og 25 minutter. Foruten de to nevnte, er Ranveig Hansen og Line Caliskaner kvalifisert.

Glad og rørt var også Bjørn Tore Taranger, som tok sitt 6. NM-gull på distansen.

– Akkurat nå er det veldig mye følelser. Jeg trenge virkelig dette gullet nå. Det betyr enormt mye, sa norgesmesteren like etter at sluttsignalet hadde gått.

Sølvet gikk til klubbkameraten Stig Rasmussen med 218,147 km, mens Lasse Gerhardsen fra Nesodden IF løp tredje lengst av gutta, og femte lengst totalt, med sine 211,136 km. Og hos kvinnene ble det en populær bronsemedalje til Else Overvik fra arrangørklubben Hell Ultaløperklubb.

Seierspallen kvinner, NM 24-timersløp. Fra venstre Ida Slorafoss (sølv), Annette Velde Sande (gull) og Else Overvik (bronse)
Foto (og forsidebildet): Håvard Heringstad

Xtep i vinden

Sko er et interessant tema for svært mange løpere, og ikke minst i ultraløpskretser. De to vinnerne løp med Nike, men det er interessant å se at de tre neste på kvinnenes resultatliste, alle løp med det fortsatt relativt ukjente skomerke Xtep. Og det attpåtil med tre ulike modeller!

Les mer om det på Xtep.no:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Xtep dominerte under NM i 24-timersløp i Hell

Sprek trio med sko fra Xtep Nordic: Ida Slorafoss, Magnus Thorud og Anna Simonsson-Søndenå. Skomodellen Xtep 160X 3.0 Pro har for øvrig nylig blitt testet i Runners World Norge, med meget gode skussmål:
«For deg som synes Alphafly kan være for ettergivende og myk i mellomsålen, kan denne skoen være verdt et forsøk. Responsen i sålen er vesentlig mer kontant, og der Alphafly kan gi deg følelsen av å løpe i en slags responsiv behagelig seng, kan følelsen i Xtep sin supersko beskrives som å løpe på en stram trampoline. En «stram trampoline-følelse» er ikke feil hvis du vil løpe fort», står det blant annet i analysen.


Resultater NM – 24 HOURS IN HELL

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at Sportsmandens redaktør er medeier i Xtep Nordic, som distribuerer og selger Xtep på det norske markedet.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -