UltraløpXtep løpeskoXtra

Ny podcast om norsk ultraløping

Det blir stadig flere spennende podcaster som omhandler løping og trening. Sist ut er Norsk Ultra.

Som navnet tiliser, så vil denne podcasten primært omhandle norsk ultraløping. Vert er Magnus Thorud (bildet), som naturlig nok selv er en ihuga ultraløper.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Podkasten kommer primært til å handle om norsk ultraløping og ha norske løpere og ultraeksperter som gjester. Vi vil allikevel også ta for oss noe internasjonale løp, spesielt der norske deltakere markerer seg. For eksempel blir det en Badwater spesial med Line og Simen. Sistnevnte vil ha faste innslag, med noen innspill fra andre gjester. Det blir en epsiode stort sett hver fredag, med noen unntak, forteller Magnus til Sportsmanden.

De som følger litt med i ultraløp, skjønner sikkert at det er Line Caliskaner og Simen Holvik som Magnus her snakker om.

Simen Holvik er mannen som sommeren 2021 løp rekordfort fra Nordkapp til Lindesnes på litt under 26 døgn, tilsvarende cirka 10 mil i snitt per dag! I fjor imponerte han stort med fantomløp både i Brazil135 og ikke minst i det som kalles for verdens hardeste løp, Badwater135, der han ikke bare var første nordmann som fullførte – Simen ble like godt «Male Champion» i løpet. I år blir det ny tur til Badwater, og Line Caliskaner ble nylig også invitert til å delta, og blir med det første norske kvinne som stiller til start. Caliskaner er på det norske ultraløpslandslaget, og hun imponerte blant annet stort da hun vant både Thames Path 100 miles og Berlin 100 miles i fjor.

Simen Holvik (t.v.) på dag 22 av sin ferd Norge på langs i 2021. Foto. Ingulf Nordahl

Magnus Thorud er selv også er meget rutinert ultraløper. Han sverger primært til flate asfaltløp og 24-timers løp, og allerede i slutten av denne måneden skal han løpe Espoo 24-timers i Finland med mål om 224 km og automatisk kvalifisering til legendariske Spartathlon 2024, som Magnus har deltatt i to ganger. Podcasten vil følgelig også ha hovedfokus på denne typen ultraløp på vei og bane, selv om Magnus i første episode av podden også lovet at den vil omhandle terrengultra.

I første episode var det Marius «Captare» Hauge som var gjest – et naturlig valg siden Magnus på en måte tar over stafettpinnen til Hauges podcast Captare, der Magnus for øvrig hadde sitt eget «hjørne». De to arrangerte også i april i fjor Captare 12-timers på Sofiemyr.

Gjest nummet to var terrengultraløper John F. Jahre, som blant annet forteller om Sandnes Ultratrail 100 miles.

Magnus liker å holde gjestene sine hemmelig, men vi kan røpe så mye som å si at det i tredje episode på fredag dukker opp en kjenning som i likhet med Thorud er med i Team Xtep Nordic. Xtep Nordic tilbyr for øvrig de såkalte «patrions» – eller medlemmene i Norsk Ultra – en god rabatt ved kjøp av løpesko fra Xtep Nordic.

Podcasten finnes på Spotify og Apple podcast.

Magnus Thorud vil nok også fortelle litt om det relativt ukjente løpeskomerke Xtep, som er i ferd med å få et meget godt fotfeste blant løpere, ikke minst i det norske ultramiljøet.
Foto og forsidebildet: Frode Monsen
Magnus Thorud sammen med de to andre ambassadørene til Xtep Nordic i fjor, Ida Slorafoss (t.v.) og Anna Simonsson-Søndenå, før NM i 24-timers i fjor.Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -