Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Endelig tilbake på sykkelen etter skaden

Carl Fredrik Hagen er tilbake på sykkelsetet igjen etter skulderskaden sin. Vi traff Carl Fredrik utenfor Skoda Autoria Kolbotn nylig. Sponsoren arrangerte gratis trening med vår lokale sykkelproff. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Carl Fredrik Hagen fikk tidligere i år en brutal stopp i sesongoppkjøringen etter en stygg ulykke på Gamle Mossevei ved Gjersjøen på en treningstur i mars. Skulderskadene var omfattende, det måtte operasjon til og sesongen så ut til å være spolert. Kanskje karrieren også.

Men Hagen har aldri latt seg knekke av veltet, og har bygget seg tålmodig opp igjen med masse alternativ trening og utallige behandlinger. Sakte, men sikkert har han kjempet seg tilbake. På sensommeren var det endelig klart for et forsiktig comeback på sykkelsetet. 

Les om ulykken i dette intervjuet: –Trodde jeg hadde mistet armen!

Og det har gått over all forventning. Da vi snakket med Carl Fredrik, hadde han akkurat deltatt i Slovakia Rundt. Rittet ble vunnet sammenlagt av den tredoble verdensmesteren Peter Sagan, men med etappeseier siste dagen for Hagen sitt lag Israel Start-Up Nation, like foran nesen på nevnte Sagan, ble touren også en suksess både for laget og for Carl Fredrik selv, som ikke ventet lenge med å vise at han fortsatt er offensiv i hodet. Allerede på første etappe tok Hagen skjeen i egne hender da han alene stakk fra hovedfeltet og innhentet en utbrytergruppe.

–På førsteetappen angrep jeg i finalen. Det var en bakke tre og en halv mil før mål, det var egentlig den hardeste bakken på hele rittet, og vi hadde bestemt oss. Jeg hadde ingenting å tape og følte meg i bra bakkeform, så jeg klinket bare til halvveis i første bakken, dro fra feltet og kjørte meg opp til bruddet, forteller han.

Nå ble utbryterne innhentet noen kilometer før mål. Men Carl Fredrik hadde fått den lille bekreftelsen han trengte. 

–Jeg må jo prøve og det var i alle fall et bra forsøk!

Carl Fredrik Hagen er glad for å være tilbake på sykkelsetet.


Tyskland Rundt en uke tidligere, et fire dager langt etapperitt, var da allerede gjennomført med lovende resultat.  

–For min del var det bedre enn forventet i forhold til det å starte opp igjen. Husk at de gutta som sitter i feltet har kjørt mellom 60 og 80 løpsdager til nå i år, og så kommer jeg som har kjørt to løpsdager. Vi har i hvert fall fått bekreftet at den treningen jeg har gjort som alternativ trening, den har funka! Og det viser jo også at blir du skada, og gjør ting riktig underveis, så er det ikke krise, forteller Hagen til en liten gjeng med spente syklister. En lett treningstur rundt Svartskog står på programmet og det var en gemyttlig stemning blant deltakerne som hadde tatt turen til Kolbotn. 

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Daglig leder hos Autoria Kolbotn, Morten Andresen, synes det var veldig hyggelig at mange møtte opp, og han inviterte alle sammen inn på litt energidrikk, annet påfyll og litt prat etter treningsrunden. Etter to år med flere avlysninger grunnet korona var han veldig glad for nå endelig å få til et slikt arrangement.

Carl Fredrik fortalte om erfaringene med alternativ trening og hvilke tanker han har gjort seg det siste halve året.

Alternativ trening

Veien tilbake på sykkelsetet har ikke vært helt lett. Helt fra 5.mars, like etter ulykken, har Carl Fredrik Hagen blant annet gått lange turer rundt omkring i Oppegård. Han har også fått en veldig god oppfølging på Olympiatoppen. Hagen forteller at han har ligget på rundt 120 timer med alternativ trening i måneden, noe av det syklende innendørs på rulle med en hånd på styret og den andre armen i fatle. 

Hvordan er formen din nå?

–Altså kroppen ellers er jo bra, så jeg har ikke noe å klage på der, men skulderen tar jo tid. Jeg er ikke i toppform, men jeg har på en måte vært blant de sterkeste på laget i de løpene jeg har kjørt nå, så sportsdirektørene er jo strålende fornøyd, røper Hagen. 

Tilbake på landeveien har nemlig 29-åringen fra Oppegård allerede rukket å imponere sjefene i Israel Start-Up Nation såpass mye at oppgavene for resten av sesongen er lagt. I skrivende stund har vår mann akkurat fullført første etappe av Kroatia Rundt, som vil pågå hele uken.

Carl Fredrik roser også laget som har vært veldig tålmodige og ikke pushet på for at han skulle komme tilbake raskest mulig. Tvert imot har de sagt at han ikke skal stresse, men ta den tiden han trenger.

En spent gjeng er klare for en sykkeltur rundt Svartskog


Om han er blitt redd etter det stygge fallet sitt?

–Jeg har ikke vært redd for å kræsje, men jeg har vært avventende i forhold til å ta sjanser. Men jeg har tryna i begge løpene, røper syklisten! Farten var heldigvis lav og det ble bare skrubbsår, og Hagen er klokelig nok opptatt av ikke å ta unødvendige sjanser.

Carl Fredrik Hagen har også tenkt mye på hvordan situasjonen som oppstod også gjelder generelt i livet, at når ting ikke går helt som planlagt eller som man jobber mot, så hjelper det ikke å grave seg ned og tenke negativt. Da må man finne nye mål og annet å fokusere på.

Et viktig budskap for noen og enhver.

Treningsturen er i gang fra Autoria Kolbotn.
Baktroppen ut fra start.
Deltakerne benyttet anledningen til å få mange gode tips av sykkelproffen fra Oppegård.

Alle foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Denne artikkelen står også på trykk i Oppegård Avis 30.09.2021

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -