FolloSykling

Terrengsykkelstart i Greverud Invitational

Fjorårets NorgesCup-vinner inviterer til treningsritt

Det er ikke bare landeveissyklistene i Follo som sesongdebuterer den kommende uken. Allerede på lørdag kan du få prøve deg i terrenget mot noen av landets beste terrengsyklister.  Fjorårets vinner av NorgesCupen i terreng, maraton, Carl Fredrik Hagen, inviterer nemlig til et uhøytidelig treningsritt i sin egen «lekegrind» på Greverud i Oppegård, sammen med Erik og Robert Kay. I tillegg har dyktige terrengsyklister som Dag Torp-Hansen, Sven Kilander og Karl Christian Sandstø meldt sin ankomst.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Snøen har smeltet og stiene har tørket opp – det er klart for sesongåpning!
I mangel på ritt i mars tenkte vi å kjøre et uhøytidelig treningsritt i en fin rundbaneløype på Greverud, skriver Carl Fredrik Hagen på rittets Facebookside.

Det har vært sjeldenst gode forhold for stisykling i marka i vinter. Her fra treningsturer i Sørmarka. (Foto: Carl Fredrik Hagen)
Det har vært sjeldenst gode forhold for stisykling i marka i vinter. Her fra treningsturer i Sørmarka. (Foto: Carl Fredrik Hagen)

Til Sportsmanden presiserer han at dette er et uhøytidelig treningsritt og at deltakerne vil ta hensyn til turgåere.

– Vi sykler i gangfart dersom vi møter på andre, bedyrer han, og utdyper litt om arrangementet:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det blir en rundløype med masse fin sti på rundt 4,5 km som vi kjører 4-5 runder. Blir 20-30 mann på start, tror jeg. Arrangementet og initiativet er ment som en fin måte å teste formen og møtes for god matching, når forholdene er så fine som de er nå, forteller Hagen.

Det blir fellesstart og en klasse for alle.

Greverud Invitational-kart
Løypekart for runden i Greverud Invitational.

Start og mål er ved grusbanen fra Greverud, like ved golfbanen. Starttidspunktet er fremskyndet til klokken 10.00 av hensyn til turgåere og andre, med felles gjennomkjøring klokken 09. Antatt konkurransetid er stipulert til 1 time og 15 minutter. Antall runder bestemmes innen fredag.

Løpende oppdateringer på rittets facebookside her. Der kan du også se en videosnutt fra et av partiene i løypen.


PS. Intervjuet ble gjort i går kveld. Selv om det har falt et hvitt lag med snø i natt og i morges, så er det meldt mildere allerede i ettermiddag og opptil 7 plussgrader frem til lørdag, så snøen som har lagt seg i terrenget i morges, vil trolig forsvinne igjen i god tid før lørdag. Men arrangøren har tatt værforbehold. Følg med på facebooksiden for oppdateringer.

 
sportsmanden.no    

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Terrengsykkelstart i Greverud Invitational

Kommentarfeltet er stengt