Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Hagen med sterk sykling i Volta ao Algarve

Vår ferske sykkelproff fra Tårnåsen har tråkket til i debuten. Nå venter nye muligheter fra lagledelsen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Carl Fredrik Hagen (27) har vært i ilden i etapperittet Algarve Rundt i Portugal. Hagen har virkelig satt seg i respekt i sine første måneder som sykkelproff og ledelsen i Lotto Soudal-laget ville nå gi Hagen friere tøyler til å kjøre for egne sjanser. 

– Vi gir Carl Fredrik Hagen muligheten til å vise oss hvor han kan plassere seg sammenlagt. Dette er mitt første løp med ham, så jeg må se hvordan han fungerer i denne rollen, sa Lotto Soudals sportsdirektør Frederik Willems på lagets hjemmeside før det tradisjonsrike etapperittet, som ble arrangert for 45.gang.

Og Carl Fredrik bør igjen være godt fornøyd med egen innsats i det svært så tøffe selskapet. Femdagersrittet bestod av to litt lettere etapper beregnet på spurterne, en tempo og to tøffere etapper, hvorav siste dag var den såkalte Kongeetappen over 173,5 km, som ble avsluttet med en knallhard bakke på 2,5 km med en gjennomsnittlig stigning på 9,9 prosent. 

– Jeg likte finalen godt. Fikk også veldig god hjelp av laget av de som ikke var i bruddet. Ser det er endel sterke navn rundt meg. Også var beina som vanlig: blir bedre og bedre for hver etappe. Selv om jeg er rimelig støl på rare plasser nå etter min første tempo forrige dagen, oppsummerer Oppegårds sykkelstjerne selv til Sportsmanden.  

NY ERFARING: Carl Fredrik Hagen syklet sin aller første tempoetappe i Volta ao Algarve. (Foto: Hagen sin utøverside)

Carl Fredrik holder fortsatt på suksessformelen om å være tålmodig og bygge sten på sten.

– Jeg fikk i hvert fall vist ovenfor meg selv og laget at vintertreningen har vært bra. Jeg er fortsatt langt unna noe toppform, men føler meg generelt sterkere enn i fjor og motoren er bra. Vi tar step-by-step. Jeg lærer nye ting hver dag og tar til meg alt av tips og gode råd fra lagkamerater og støtteapparat for å bli litt bedre hele tiden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Etter nesten å ha fulgt de aller beste til toppen til 14.plass på den knallharde siste etappen, bare 52 sekunder bak verdensstjernen Zdenek Stybar, endte det med en flott 15.plass sammenlagt i Volta ao Algarve. Tadej Pogacar vant sammenlagt, knepent foran den danske stjernen Søren Kragh Andersen og Wout Poels.

STEN PÅ STEN: Carl Fredrik Hagen lærer nye ting hver dag. (Foto: HJC / Team Lotto Soudal)

Les også sportsportrettet av Carl Fredrik Hagen

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen kommer i noe forkortet versjon på trykk i Oppegård Avis torsdag 28.februar.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -