LangrennOppegårdTurrenn

Sondre Haneberg i seierskampen på Hafjell

Hafjell Skimarathon ble arrangert på lørdag med start og mål ved tradisjonsrike Pellestova, der langrennseliten gjerne hadde sine samlinger i gamle dager. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hafjell Skimarathon er imidlertid av nyere dato og har ikke vært arrangert i mange år, men med hele 834 forhåndspåmeldte ble det solid ny deltakerrekord. Hoveddistansen er helmaraton i klassisk stil, men det arrangeres hel- og halvmaraton i begge stilarter.

Og på skøytingens halve distanse var det et bikkjeslagsmål om seieren mellom hele åtte mann (se forsidebildet, arrangøren). Det skilte under syv sekunder mellom disse og under to sekunder mellom de fem beste! Sondre Haneberg fra Oppegård IL var med å kjempe om seieren helt til målstreken og ble til slutt nummer to, kun seks tideler fra seieren, som gikk til Ansgar Evensen fra Vind IL. På den annen side var Sondre med sluttiden 46.19,0 bare fem tideler fra å havne utenfor pallen. 

Fredrik Stenersen sørget for at Oppegård IL fikk to mann blant de 13 beste med 47.32 som sluttid, kun drøye minuttet bak vinneren. Begge våre menn går i klasse M16-20 år, noe for øvrig 21 av de 22 beste gjorde, så denne distansen fenget utvilsomt ungdommen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fyldig tropp fra Oppegård IL

Hoveddistansen er som navnet tilsier helmaraton og i klassisk distanse, og går i en fin sløyfe østover mot Hornsjø, før løypen slynger seg tilbake mot Hafjell og Pellestova via Kriksfjell. Det var her hele 506 påmeldte og det ble knallhard kamp og spurtduell om seieren mellom de to Lyn-gutta Vegard Vinje og Anders Høst, som førstnevnte avgjorde til vinnertid 1.54.14. 

Pellestova med Hafjell i bakgrunnen – et eldorado for langrenn. (Foto: Frode Monsen)

På 52.plass i mål som niendemann i klasse M41-50 år finner vi Terje Gomo fra Oppegård IL og Team Milslukern, på gode 2.17.34. I samme klasse som nummer 17 kom klubbkamerat Karl-Olaf Høntorp på tiden 2.21.41. Vegard Birkelund (3.00.50) og Erik Backe Hansen (4.17.42) i klasse M51-60 kompletterte de fire fra vår lokale langrennsklubb som hadde valgt full distanse. I tillegg var det flere som valgte andre distanser. 

Kvinnenes maratondistanse ble vunnet av sterke Kari Vikhagen Gjeitnes fra langløpslaget Team Ragde Eiendom på 2.04.34, foran Barbro Sætha fra Lyn og Skijenta Emilie Kongsten, som representerer Åsen IL.

Resultater Hafjell Skimarathon 2019 – alle distanser

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen kommer i noe forkortet versjon på trykk i Oppegård Avis torsdag 28.februar.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -