Grønliåsen RundtOppegårdTerrengløp

Kristine (19) slo alle mannfolka i Grønliåsen rundt

Det lokale terrengløpet Grønliåsen rundt ble arrangert for tredje gang på søndag. Og selv om det er ekstra krevende å arrangere løp i disse tider, gikk det meste etter planen. Totalt 141 fullførte en av de tre distansene, med hele 89 på hoveddistansen 10 km. 

–Nesten alt gikk bra og det var vellykket. Folk ar glade og fornøyde, men det var jo litt annerledes i år, forteller primus motor Kristin Granum Rosebø, som arrangerer løpet via folkehelsekonseptet sitt Trening Ute. 

Det var litt færre som meldte seg på i år på grunn av situasjonen, og for å ivareta smittevernhensynene, var det blant annet puljestarter med 10 i hver pulje, sånn at løperne ble godt spredt i løypen. 

—Trygghetsmessig var det den riktige måten å gjøre det på, forteller Rosebø. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
OPPVARMING: Ida Cecilie fra Trening Ute sørget for god stemning under oppvarmingen.

Aller raskest var lokale Kristine Meinert Rød. 19-åringen fra Oppegård IL deltok for tredje gang, og med stadig fremgang. I fjor vant hun kvinneklassen, året før ble hun kun slått av søster Marie, men hun i år altså ikke ble slått av noen! 

Vinnertiden på 43.29 i den kuperte terrengløypen er også svært sterk. Kun fjorårsvinner Vetle Ekern har løpt noen sekunder raskere med 43.13. *
(*Rettelse: Arrangøren skrev dette på Facebook, men det viser seg å være feil. Erling Christiansen har løyperekorden på sterke 39.38 fra sitt vinnerløp i 2018. Rett skal være rett, red.anm.)

Kristine Meinert Rød bor på Tårnåsen, så hun er godt kjent i løypen som har start og mål ved Tårnåsen skole, et steinkast unna hjemmet. 

– Jeg synes Grønliåsen rundt generelt er et veldig bra løp, der det er mulig for absolutt alle å delta. I tillegg liker jeg at man løper mye på sti. Jeg trener mest flatt (grus/asfalt), men hver gang jeg løper i skogen synes jeg alltid det er veldig gøy, i tillegg til at beina går mer av seg selv, forteller vinneren til Sportsmanden. 

PALMESUS! Kristine Meinert Rød med premiepalmen fra Plantasjen etter seieren.

Fersk som løper

Den tidligere svømmeren er relativt fersk som løper. 

– Jeg har egentlig aldri satset løping, men etter at jeg sluttet å svømme for halvannet år siden begynte jeg å løpe litt. Jeg var litt lei av å konkurrere, men da jeg testet ut løping og langrenn kom den gleden raskt tilbake! Spesielt fra i fjor sommer ble det mer og mer løpetrening. Så fikk jeg muligheten til å trene med skigruppa i Oppegård og slang meg med på noen renn i vinter. Da merket jeg at det var på løpinga jeg lettest hang på guttene i gruppen, og det gir jo litt motivasjon og mersmak, sier 19-åringen med et smil.

Etter å ha slitt litt med sykdom i våres, var hun selv litt overasket over at det gikk så bra.

—At løpet i går gikk såpass bra var veldig motiverende og positivt!

Julie Marie Larsen, lovende løper fra Sarpsborg IL, lå foran Kristine Meinert Rød ut fra start. Kristine sees bak.

Seieren og den gode prestasjonen til tross, talentet er likevel litt usikker på hvor mye tid det blir til løpetrening det kommende året:  

—Fremover ser jeg for meg at jeg kommer til å fortsette å løpe, jeg er jo ganske fersk løper og har innsett hvor mye glede det gir. Til neste år blir det allikevel ikke så spesifikt løpsfokus, da jeg skal begynne på folkehøgskole, men jeg kommer absolutt til å holde meg i form. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Vinner av herreklassen og toer totalt ble Andre Pedersen fra Intersport med tiden 43.38, ni sekunder bak Meinert Rød, mens en annen lovende løperjente, Julie Marie Larsen fra Sarpsborg IL ble nummer tre totalt på 44.45. 

Truls Johansen avgjorde tvekampen om andreplassen av gutta med tre sekunders margin til Lars Fauske på 44.59, mens Elin Uppstad fra Valle IL var tredje best av kvinnene med 50.02. 

Andre Pedersen tok teten ut fra start og var også raskeste mann i mål.
Birgitte Istad fra Kolbotn ble nummer 5 på 10 km.

Grønliåsen 10 miles ny av året

«Grønliåsen på kryss og tvers», den lengste distansen på 16,1 km (10 miles) var ny av året. Her stilte 26 løpere til start og suveren vinner ble Christian Moe fra Tårnåsen Elghufslag med tiden 1.15.49. Rino Hjelkrem og Marius Strandheim fulgte deretter, med Oppegård ILs Joachim Nybakke på 4.plass. 

Ranveig Hansen fra Marker Orienteringslag vant kvinneklassen på 1.27.12, kun slått av de fire nevnte mannfolka. Guro Person og Kjersti Moody tok de andre pallplassene, mens Team Sportsmandens to lokale løpere, An-Magritt Eide og Marit Lundanes kom like etter hverandre på femte- og sjetteplass på 1.41.16 og 1.42.01. 

An-Magritt rapporterte følgende på teamets Facebookside etterpå: 

– I dag har Marit og jeg løpt Grønliåsen 10 miles i et lite, men eksklusivt selskap. Flott arrangement og utrolig morsom, men krevende løype. Veldig fornøyde damer både før, under og etter løpet!

Fornøyde damer! An-Magritt Eide og Marit Lundanes smilte om kapp med sola.
Kjersti Moody fra Oslo var glad for å kunne delta i et et ordentlig løp.
Johanna Kemppainen fra Oslo i 10 miles-løpet.

Grønliåsen opp og ned

«Grønliåsen opp og ned 5 km» ble vunnet av Ivar Lima fra Holmlia Oldboys på 24.14, foran adskillig yngre Jacob Bolin Lund fra Ski IL Friidrett på 25.51, etter dagens raskeste spurt! 

Kristin Rosebø hadde en travel og lang dag, men hun rakk faktisk selv å løpe 5 km, og var såpass ubeskjeden at hun vant kvinneklassen i sitt eget løp på 31.53! Anna Mortvedt Nygård fra Sofiemyr fulgte på andreplass med 33.19. 

– Vi hadde jo noen i crewet som løp alle distanser først for å se at ting var på stell, så jeg tok femmern med ekstremt tunge bein og en sliten kropp etter planleggingsuka. Var litt overraska over at jeg kom først av damene, men det var jo få påmeldte i år. Hun som kom på andreplassen fikk premien, forklarer Kristin litt unnskyldende. 

Kristin Rosebø hadde mange jern i ilden, men fikk også løpt 5 km i tidligstart. Det holdt til seier!

Å arrangere et terrengløp krever sin kvinne, og Rosebø legger ikke skjul på at det var litt ekstra krevende å få mobilisert tilstrekkelig med vakter og andre medhjelpere i år. Men hun roser de som stilte opp! 

–Løypemannskapet som tok doble vakter gjorde en kjempeinnsats! Det hadde ikke gått uten dem!  

—Som et kuslipp! 

En av dem var Dag Spilde. Vossingen som bor på Kolbotn ga arrangementet svært godt skussmål og en noe spesiell sammenligning:

— Vi som var med å arrangerte var enige om at det var en herlig dag i sola med mange smilende fjes. Jeg fikk litt assosiasjoner til kuslipp om våren, da det virket som mange var glade for endelig å kunne løpe et løp igjen! Løpeglede, etter den lange koronapausen var noe som preget løperne. Har sjelden fått så mange smil på en dag!

Spilde understreker også at smittevernhensyn var viktig under hele arrangementet og at løperne var flinke til å holde god avstand til hverandre.

Mange deltakere fra Team Sportsmanden

TRAVEL HELG: Christoffer Ladstein både løp og var med å hjelpe til etterpå. Dagen før løp han også det 16,5 km lange terrengløpet Stomperudløpet i Sørum.
An-Magritt Eide underveis på 10 miles.
Marit Lundanes ser ut til å kose seg på kjente stier.
Kiran Nandedkar er fra India, men har bodd i Norge i mange år og er nyinnmeldt i Team Sportsmanden. Han synes det var svært krevende å løpe i terrenget, men fullførte fint på 10 km.
Merete Bolin lar ikke en vond hæl stoppe seg.
Hans-Jørgen Lund og Merete Bolin fra Langhus er alltid på plass i Grønliåsen rundt og andre lokale løp. (Foto: Jacob Bolin Lund)

Siste året med Grønliåsen rundt?

Selv om arrangementet kom vel i havn under de rådende og krevende forholdene, er det ikke sikkert at Rosebø orker å arrangere løpet flere år. 

–Det blir ikke noe løp neste år uten et større samarbeid, avslutter ildsjelen.

At mange mosjonister setter pris på et kortreist løp i de flotte lokale områdene i Grønliåsen er i hvert fall helt sikkert. Så får vi håpe at Grønliåsen rundt arrangeres for fjerde gang neste sommer.  

Mange glade løpere i Grønliåsen rundt.

Alle resultater

Foto: Alle bilder der ikke annet er nevn er tatt av arrangøren.

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver en side hver uke i lokalavisen Oppegård Avis. Dette innlegget står på trykk denne uken.

 Se alle reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis her.

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -