HalvmaratonMaratonOppegårdTerrengløp

–Gøy med et ordentlig løp igjen!

Etter en rar vår der alt av løp har vært korona-stengt, er samfunnet i ferd med å sakte tilpasse seg en litt mer normal situasjon igjen. Og selv om det fortsatt er strenge regler for alle arrangementer, kunne de ivrigste mosjonistene omsider delta i et tilnærmet ordinært løp sist helg, i Farrisløpene utenfor Larvik.  

To som tok turen til Vestfold var Kolbotnløperne Stine Kjønstad Moesgaard og An-Magritt Eide. De to venninnene var begge sulteforet på løpsopplevelser og veldig klare for igjen å ta på seg startnummer og føle litt på konkurransenervene. 

– Jeg ble så glad da jeg så at Farrisløpene skulle arrangeres – og med ny distanse for i år: maraton! Jeg meldte meg straks på, og det var en fryd å få på startnummer igjen, forteller Stine Moesgaard. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Stine Moesgaard er både stolt og glad for medaljen.
Foto: Privat

Farrisløpene har både ultradistansen 67 km, halvmaraton, 13 km og 5 km på menyen, og i år var også maraton prøvedistanse. Arrangøren tok strenge smittevernhensyn med puljestarter med 10 i hver pulje og begrenset deltakerantall. 

– Det var utrolig gøy med et ordentlig løp igjen, selv om smitteverntiltak bidro til at følelsen underveis ikke var så langt fra et virtuelt løp. Puljestart bidro til god spredning i feltet, det var få rygger å henge på og litt vanskelig å finne fram på deler av løypa som var sparsommelig merket, forteller venninnen An-Magritt Eide.

Hvordan har du klart å holde formen og motivasjonen oppe i vår? 

ENDELIG: An-Magritt Eide synes det var gøy å løpe med startnummer igjen! Her fra et tidligere løp i Follotrimmen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

–Jeg har ikke slitt med motivasjonen for løping til tross for at det er blitt mer løping alene og færre konkurranser enn jeg egentlig liker. Jeg har forsøkt å løpe på nye steder, og har også mye glede av å dele noen løpeturer med datteren min på 13 år, forklarer hun.

An-Magritt Eide løp halvmaraton, distansen med flest deltakere, der hun med tiden 2.11.54 ble nummer 11 av 30 kvinner.  

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Maratondistansen var med for første gang i Farrisløpene som testløp, så det var kun 7 deltakere her. Med 5 timer 10 minutter og 27 sekunder var Stine Moesgaard nest best av kvinnene i den tøffe løypen. Hun beskriver løpet sitt slik: 

– Vi var en liten gruppe som deltok på distansen. Jeg møtte flere løpeglade som endelig fikk delta i et ordentlig løp. Farrisrunden på 21 km er relativ tung. Veldig kupert terreng bestående av grus, litt asfalt og mye fin, men veldig teknisk sti. Mange høydemetre ble også besteget. Denne løypa løp vi to ganger. Jeg er ingen terrengløper, så jeg synes jammen dette var tungt, men samtidig var det nydelig! Jeg koste meg gjennom dagen. Vakker natur, perfekt løpevær og Farrisstien langs vannet var fantastisk!

– Hyggelig arrangør var det også, men jeg savnet bedre merking av løypa. Jeg og flere var nok i villrede flere ganger. Men jeg kom meg frem til slutt. Det beste var jo å se målgang – bli heiet inn og få medalje igjen! Håper virkelig det blir flere ordentlige løp fremover, for dette var gøy! 

Også An-Magritt håper på flere fine løpsopplevelser. 

–Jeg er påmeldt maraton i Holmestrand i slutten av august og halvmaraton i Trondheim uka etter. Jeg må nok velge ett av dem dersom begge gjennomføres. Da blir det nok Holmestrand, siden jeg har lyst til å teste maratonformen også i løpet av sesongen. Regner med at det blir noen andre løp også i høst, men sitter litt på gjerdet foreløpig.

For selv om Farrisløpene var et av de første løpene det var mulig å delta i etter at samfunnet letter litt på koronatiltakene, er det fortsatt slik at de aller fleste av sommerens løp er avlyst.

GLADE LØPERE: Stine Moesgaard har selskap av Halvor Steinsholt fra Team Sportsmanden og Isabel Aarnes og Thomas Willy Lindgren fra Romerike Ultraløperklubb.
Foto: Privat

Resultater Farrisløpene

Sportsmanden i andre media

Sportsmanden skriver en side hver uke i lokalavisen Oppegård Avis. Dette innlegget står på trykk denne uken.

 Se alle reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -