FolloLangrennOppegård

–Morsomt å prøve seg mot de beste

Fredrik Glomsrud Stenersen har vært på pallen i lokalt renn og fått testet seg mot senioreliten. 

Sisteårsjunioren fra Oppegård har etablert seg på Lillehammer og har i vinter fått prøvd seg litt også mot de beste seniorene. Langrennsnivået i Norge er skyhøyt, men karen som har gått gradene i Oppegård IL er offensiv og satser friskt videre. Fredrik kommer med følgende gladmelding til Sportsmanden:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Jeg er fortsatt på Lillehammer og alt er bra. Motivasjonen er bra den, og dama flytter opp på Lillehammer til sommeren, så jeg fortsetter satsingen videre!

Etter å ha fullført NTG på Lillehammer studerer 19-åringen nå økonomi og administrasjon på Høyskolen i Lillehammer, der han for øyeblikket bor sammen med Magnus Braathen Olsen, en annen av den unge, lovende garde av langrennsløpere fra Oppegård IL. Begge går nå for Lillehammer Skiklub.

– Spesielt år

Det siste året har jo covid-19 gitt ekstra utfordringer både med tanke på få konkurranser og rent motivasjonsmessig. Mange konkurranser er avlyst og de Norgescuprennene som har vært arrangert, har hatt begrensninger på 90 deltakere for menn og 55 for kvinner. Så nåløyet for å få delta har vært enda trangere enn vanlig. 

– Det har vært spesielt i år, men jeg har fått gått noen renn og fikk gå klassisk Norgescup i Førde forrige helg med seniorene, så jeg får prøvd meg litt mot de beste gutta, forteller Stenersen.

Selve rennet ble utfordrende, også fordi oppladningen i forkant var av den litt spesielle sorten. 

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Oppmuntringer

–Jeg trodde ikke at jeg ville kvalifisere meg for å gå, så jeg gikk et renn på 25 km tre dager før og trente som normalt. Vi dro med en gang da vi fikk vite det, og det var ettermiddagen før jeg skulle gå. Vi var dermed framme i Førde cirka 00.30 og starten var klokka 09.00. 

Ikke helt optimale forberedelser før debuten i Norgescupen med seniorene altså, så når vi spør hvordan det gikk, nøyer Fredrik seg med å si at «i Førde gikk det så som så…», før han utdyper litt: 

–Det ble mye stress, men jeg kom meg til start og gikk et middelmådig skirenn, med litt sliten kropp og et utrolig høyt seniornivå, som det var morsomt å prøve seg mot!

Fredrik Glomsrud Stenersen (i lyseblå drakt) fikk smake på seniornivået under Norgescuprennet i Førde.
(FOTO: Equinor NC Førde / Anders Bjørkhaug)


Ved sjekk på resultatlistene finner vi vår mann på 79.plass på 15 km klassisk, med tiden 40 minutter og 50 sekunder. Rennet ble vunnet av Johan Hoel fra Åsen IL etter hard kamp om seieren med Daniel Stock, med Vebjørn Turtveit på tredjeplass. Dette er løpere som er høyt oppe på resultatlistene blant annet i NM-sammenheng, mens bronsevinner fra VM i Lahti i 2017 på samme distanse, Niklas Dyrhaug, bare ble nummer 8. Nivået i Norgescuprennet var med andre ord veldig høyt og det er generelt en utrolig bredde med hardt satsende langrennsløpere i Norge.

Sist helg kom enda en oppmuntring for Stenersen, da han ble nummer tre på 10 km skøyting i Gausdalsrennet på Skeikampen, bare 19 sekunder bak en så sterk løper som Jonas Vika, med tiden 23:42. Magnus Braathen Olsen hadde samme avstand til kameraten og fulgte opp med en flott 8.plass. 

– Var fornøyd med løpet i går, og morsomt å være så nærme Vika når han er oppe i norgestoppen i senior, forteller Stenersen. 

Viktigere enn plassering i et enkeltrenn, er den langsiktige motivasjonen, og at Fredrik også har fått smake på seniornivået. Og for begge to er det et bare å stå på videre, være tålmodige i treningsarbeidet og bygge sten på sten i den videre langrennskarrieren. 

Resultater NC Førde

Resultater Gausdalsrennet

MORGENDAGENS HELTER: Fredrik Glomsrud Stenersen klar til dyst i NC Førde.
(FOTO: Privat)

Les også:
På pallen i Konnerudrennet
Superveteranen Trond Olav Berg og talentet Fredrik Glomsrud Stenersen er begge nye medlemmer i Team Sportsmanden

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård. 
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Denne artikkelen har en helside i lokalavisen denne uken.

– – –

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -