FolloHalvmaratonMaraton

Jan Billy og Ronny laget maratonfest i Kråkstad

Fantastisk dag i Team Ronny og Jan Billys Jubileumsmaraton – Reportasjen er oppdatert med resultater og mange flere bilder! 

Den lille bygda Kråkstad utenfor Ski var pyntet til fest i går – maratonfest – da bygdas to maratonhelter Jan Billy Aas og Ronny Kristiansen hadde invitert til Team Ronny og Jan Billys Jubileumsmaraton. Og løpsfest ble det virkelig! Langs den cirka 4 km lange rundløypen – som passerte hjemmene til begge jubilantene – var det flere steder pyntet med blomster og norske flagg, lokalbefolkningen heiet og inne på Kråkstad stadion var det et yrende liv med alt et profesjonelt løp krever – og ikke minst masse smilende og blide mennesker. Fra maratonstarten kl 11, til halvmaraton startet to timer senere, med minimaraton på 4,2 km til valgfri start og et 420 m langt løp for de aller yngste innimellom, så skjedde det noe hele tiden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og initiativtakeren og den ene hovedpersonen Jan Billy Aas rakk også å fullføre sitt maraton nummer 100 før han selv holdt premieutdelingen med sin egen fine vri og med fantastisk flotte pokaler – mens kompisen Ronny Kristiansen litt senere kunne løpe over mål, visstnok som den yngste som har løpt 50 maraton. Gratulerer til begge to både med maratonjubileene og med selve arrangementet! 

LØPEGLEDE! Liv Jegteberg Lystad konkurrerer mye – alltid med et stort smil på lur. Litt senere kunne hun også smile for seier på kvinnenes maraton.

At det i tillegg var en av denne varme sommerens aller varmeste dager gjorde selve løpene ganske så brutale. Løypen var heller ikke av de letteste, småkupert og med lite «hvile» underveis der maratonløperne løp 10 runder og halvmaratonløperne 5 runder. Svært mange måtte roe ned farten og gå deler av løypen, faktisk også flere av de beste, og få klarte egne tidsmål denne dagen – uten at akkurat det var i fokus på en dag der løpegleden stod mer i fokus enn tider. 

– Tusen takk alle sammen! Jeg setter like stor pris på de som vinner som de som kommer sist, sa Jan Billy Aas selv under premieutdelingen. Og viste det også i praksis med å gi like store og flott premier til de to som kom aller sist på maratonløpet som til vinnerne! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På herresiden var det for øvrig klovnen Melvin Tix i Petter Vabogs skikkelse som passerte målstreken som sistemann – og samtidig samlet inn nesten 4.000 kr til Barnekrefteforeningen. En tredel av startkontingenten gikk også til samme edle formål, og med nesten 200 deltakere av stort og smått må det ha blitt et fint bidrag. 

Tidenes første – og eneste – vinnere av Team Ronny og Jan Billys Jubieumsmaraton ble Øyvind Wang fra Skibotn – foran bursdagsbarnet Stein Henrik Olaussen fra Team Sportsmanden – og Liv Jegteberg Lystad. 

SPREK TRIO: Løpets vinner Øyvind Wang, toer Stein Henrik Olaussen og dagens mann, Jan Billy Aas.

– Det var varmt og hardt, men jeg kunne roe litt ned etter 23 km da jeg så at jeg hadde økt forspranget, sa en sliten, men veldig godt fornøyd Wang etter å ha tatt sin første totalseier i sitt 14.maratonløp. Med en pers på 2.48 hadde både Wang og Olasussen et mål om å løpe under 3 timer, men det var de sjanseløse på i varmen og den relativt krevende løypen. Vinnertiden ble 3.13.31 (uoffisiell tid på egen klokke), mens Olaussen berget andreplassen med 3.27. 

På halvmaraton ble det en tøff kamp mellom de to Team Sportsmanden-løperne Joar Markhus Rodal og Roar Tomter, etter at Martin Hansen tidlig hadde ledet og rykket fra. Men Hansen var en av mange som fikk føle på varmen etter hvert denne dagen. Rodal holdt imidlertid et jevnt kjør og holdt unna for Tomter som lå drøye 100 meter bak mesteparten av løpet, men som aldri klarte å tette luken opp til lettbente Rodal. Vinnertiden var 1.29, med Tomter like over 1.30. 

TOMMEL OPP: Martin Hansen åpnet friskt, men de to som jager bak, Joar Markhus Rodal og Roar Tomter, koblet etter hvert grepet på halvmaraton.

Arrangementet ble prikkfritt gjennomført, men tider og resultater ble tatt på «gamlemåten», så det foreligger ingen resultatliste i skrivende stund. Derfor har vi heller foreløpig ikke nøyaktige tider eller alle navnene på medaljevinnerne, men vi oppdaterer reportasjen med dette og mange flere bilder senere! 

HAPPY BIRTHDAY: Halvmaratonfeltet er straks klar til start da bursdagsbarnet Stein Henrik Olaussen (helt til høyre) passerer inne på stadion. Bursdagssangen ble sunget for 34-åringen fra Askim.
Melvin Tix har tidligere løpt både ultraløp og 24-timersløp, men debuterte på maraton og satt farge på Ronny og Jan Billys Jububileumsmaraton. De to hovedpersonene hadde selvsagt startnummer 50 og 100. 
MÅLGANG I: Jan Billy Aas, Morten Vestvik (t.v.) og en tredje kar løper hånd i hånd over målstreken, som er den hvite stripen på banen.
MÅLGANG II: Jan Billy med utradisjonelt jubelstup over målstreken. 100 maratonløp er i boks!!
STOLT: Jan Billy Aas er nå siste medlem av den eksklusive «100-klubben» for 100 fullførte maraton. Sportsmanden gratulerer! Det gjorde også Norges mestløpende maratonløper, Inge Asbjørn Haugen, som selv løp maraton nummer 567 i Kråkstad! Haugen delte også i tradisjonens tro ut heder til Nils Hjelle for sine 200 maraton etter Fjellmaraton på vegne av Kondis, men beklaget sterkt at Kondis nå har endret policy slik at løperne nå selv må kjøpe jubileumspokalene. Så hvis Jan Billy vil ha en fin pokal på peishyllen, må han til Haugens store fortvilelse nå ut med hele 1500 kroner. Startnummeret er imidlertid et fint og gratis minne fra en stor dag.
Fornøyd på toppen av pallen etter sin første totalseier på maraton, og som tidenes første og siste vinner av Team Ronny og Jan Billys Jubileumsmaraton; Øyvind Wang imponerte med å holde hele distansen i varmen.
JUBELGUTTER: Premiepallen på halvmaraton; Joar Markhus Rodal fra Team Sportsmanden troner øverst med klubbkompis Roar Tomter på trinn to og Juris Grunte på det nederste trinnet av seierspallen.
JUBELJENTER: Pallen for kvinner maraton. Vinneren Liv Lystad løp sitt 20.maraton…. i år! Toer ble Lise Lithun fra Gjesdal IL, mens Vibecke Tvedt Gustavsen fra SkiLøperne ble nummer 3. På dette løpet fikk imidlertid også firerne premie – ved Karin Helena Sjøberg fra SkiLøperne (t.h.). Jan Billy synes at de fortjente det, sånn at man ikke kunne snakke om «den sure fjerdeplassen»:
Vinner halvmaraton damer: Ina Strømstad, Fossum IF (K50-54) på 1.45.21

Flere løpsglimt

Starten er gått – og alle legger seg høflig bak Jan Billy på de første meterne.
Etter noen runder på banen bar det ut i en rundløype i Kråkstad gater.
SMIL! Mange blide løpere!
«Fru Follotrimmen», Sidsel Tandberg med en av familiens unge, håpefulle, kunne delta selv også denne gangen.
Hun jublet seg gjennom 10 runder, Liv Lystad, i sitt maraton nummer 123 – et slags jubileum det også!
Noen valgte minimaraton på 4,2 km med fri start og uten resultatliste. Dette firkløveret startet samtidig og ikke overraskende var det den gamle storløperen Johannes Alne, som har 1.53 på 800m og nylig løp på 2.01 i sin «andre karriere» som var raskest, selv om haugesunderen med 4.plass fra NM fra glansdagene bare tok dette som en grei gjennomkjøring. Det gjorde også Tord Torshov fra Ås IL, i tet her, mens Team Sportsmandens Frode Monsen ikke overraskende fikk litt større problemer med å følge denne duoen. Monsen klokket seg inn på 17.00, Torshov var cirka 40 sekunder foran og Alne ytterligere omlag 40 sekunder foran. (Foto: Inger Johanne Klokset)
Etterpå tok «minimaratongruppen» en nedjoggings- eller æresrunde med hovedpersonen selv på sin runde nummer 5. Også Maria Ekman Stensland slo følge, etter at hun hadde løpt den aller korteste distansen på 420m med barna litt tidligere.
Kråkstingene hadde pyntet til fest da to av bygdas egne jubilerte. Her er det den rutinerte ultraløperen Ragnar Nygård som passerer flagg og blomster.
Det kostet mer enn vanlig i den sterke varmen. Rutinerte Stein Henrik Olaussen berget andreplassen på maraton, men slet med kramper på slutten – og etterpå.
Ingen krampeproblemer for Joar Rodal, som her jubler over målstreken til applaus fra tilskuerne og seier på halvmaraton.
Roar Tomter og Mona Mikaelsen koste seg i Kråkstad.
Det gjorde også en av de to hovedpersonene; Jan Billy Aas har akkurat fullførte sitt maraton nummer 100.
Da var Melvin Tix fortsatt ute løypen, som sistemann. Et fargerikt punktum på en flott dag.
Men vi avslutter selvsagt reportasjen med de to hovedpersonene. Nå har de begge to hver sin rekord, som de yngste i Norge med henholdsvis 50 og 100 maraton! Gratulerer både med det og med et strålende jubileumsarrangement!

Bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no 

Se hele 215 bilder i Sportsmanden sitt eget Facebook-album HER!

 

RESULTATER TEAM RONNY OG JAN BILLYS JUBILEUMSMARATON LØRDAG 14.JULI 2018

HELMARATON: 

 1. Øyvind Wang,                      Skibotn IL             (M45-49)                           3.13.34
 2. Stein Henrik Olausen,       Team Sportsmanden  (M30-34)                    3.27.35
 3. Tore Jakobsen,                   Follo Sykkelklubb (M40-44)                          3.28.46
 4. Marius Eggerud,                Team Sportsmanden (M45-49)                   3.35.47
 5. Royne Kreutz,                     Skiløperne             (M50-54)                         3.39.48
 6. Espen B Gustavsen,            Skiløperne            (M45-49)                         3.40.07
 7. Halvor Steinsholt, Ås IL/Team Sportsmanden (M25-29)                   3.47.17
 8. Halvor Been,                        Ryggejoggen         (M40-44)                        3.49.07
 9. Ragnar Nygård,   Romerike Ultraløperklubb (M50-54)                         3.56.56
 10. Lars Leiren,                            Skimt IL                (M35-39)                         4.01.53
 11. Aksel Bergo,                        Kråkstad IL              (M50-54)                        4.02.24
 12. Per Ove W Nordli,             OPIL                          (M45-49)                        4.04.12
 13. Kenneth Dæhlen, Romerike Ultraløperklubb/Team Sportsmanden (M40-44) 4.04.12
 14. Liv B Jegteberg Lystad, Sportsklubben Vidar   (K55-59)                         4.11.23
 15. Morten Vestvik, Team Sportsmanden               (M50-54)                       4.18.45
 16. Anders Dahl, Flimmer og Trimmer                      (M30-34)                      4.18.45
 17. Lise Lithun,                          Gjesdal IL                   (K55-59)                        4.18.45
 18. Jan Billy Aas, Team Ronny og Jan Billy                (M35-39)                       4.18.45
 19. Thorleiv Aasland, Nordre B.I.L/Skiløperne         (M55-59)                       4.21.18
 20. Vibecke Tvedt Gustavsen, Skiløperne                  (K50-54)                        4.22.57
 21. Odd Gunnar Tveit,        Birkenes IL                        (M50-54)                      4.23.21
 22. Roger Mikalsen,       Klubbløs                                 (M45-49)                      4.38.42
 23. Kai Glenn Borgersen, Sportsklubben Vidar/Team RP (M55-59)              4.38.50
 24. Karin Helena Sjøberg, Skiløperne                          (K50-54)                        4.39.02
 25. Helga Kringen, Skiløperne                                       (K45-49)                        4.39.02
 26. Cato Hansteen, Romerike Ultraløperklubb           (M30-34)                      4.43.00
 27. Hans Kristian Steen, Oslo Brannkorps IL                (M40-44)                      4.43.22
 28. Esben Rohit Hellbø, Kyrkjebø IL                               (M35-39)                      4.43.24
 29. Marianne Følling, Romerike Ultraløperklubb         (K55-59)                       4.48.23
 30. Inge Asbjørn Haugen, Hornindal IL                           (M65-69)                      4.53.06
 31. Jon Weydahl, Drøbak Maratonklubb                        (M55-59)                      4.54.10
 32. Elisabeth Sidow Westengen, Romerike Ultraløperklubb (K45-49)             5.02.47
 33. Isabel Aarnes, Sky Is The Limit                                   (K30-34)                        5.06.08
 34. Jeanette Solvang, Skiløperne                                       (K45-49)                       5.07.26
 35. Stein Roger Kringen, Skiløperne                                   (M45-49)                     5.13.59
 36. Henrik Aasbø, Rindal IL                                                   (M60-64)                     5.25.24
 37. Runar Thorstensen, Romerike Ultraløperklubb          (M45-49)                     5.30.52
 38. Tomas Torp, Rye Sportsklubb                                         (M40-44)                      6.01.26
 39. Sigurd Lima, Gjesdal IL                                                    (M60-64)                      6.09.37
 40. Ronny Kristiansen, Team Ronny og Jan Billy/Drøbak Maratonklubb (M25-29) 6.23.00
 41. Petter Vabog, Melvin Tix Klovneidrettslag                   (M60-64)                       6.24.04
 42. Oline Yksnøy, Oslo                                                            (K75-79)                         6.29.34
 43. Endre Vindheim, Spiridon LLL                                          (M50-54)                        Brøt
 44. Vidar Blåfjelldal, Equinor Stavanger Sokkel B.I.L          (M60-64)                         Brøt
 45. Lars Kristian Simonsen, Skiløperne                                 (M30-34)                         Brøt
 46. Anders Lahus, Aftenposten                                               (M35-39)                        Brøt
 47. Andre Schulttz, Vivaldi Teach                                            (M40-44)                    Kom ikke
 48. Louise Skak, Romerike Ultraløperklubb                           (K40-44)                     Kom ikke
 49. Arvid Mathisen, Team Sportsmanden                              (M55-59)                   Kom ikke
 50. Emma Saltvik, Ski IL Håndball J-02                                    (K16-20)            (06.12.02 – 30.08.17)
 51. Birger Weydahl, Drøbak Maratonklubb                            (M65-69)          (30.08.51 – 13.02.17)

     HALVMARATON:

 1. Joar Markhus Rodal, Team Sportsmanden/SkiLøperne (M45-49)                    1.29.43
 2. Roar Tomter, Team Sportsmanden                                    (M45-49)                    1.30.23
 3. Juris Grunte, Klubbløs                                                          (M35-39)                    1.39.52
 4. Håvard Schancke, Skiforeningen                                         (M30-34)                    1.40.28
 5. Daniel Stubsveen, XXL Avd. Ski                                            (M25-29)                   1.40.48
 6. Gunnar Aarseth, Spirit Friidrett                                           (M60-64)                   1.41.11
 7. Martin Hansen, Team Hansen                                              (M25-29)                   1.43.16
 8. Gunnar Jonson, SkiLøperne                                                   (M50-54)                   1.43.16
 9. Ina Strømstad, Fossum IF                                                      (K50-54)                     1.45.21
 10. Jan Billy Aas, Drøbak Maratonklubb                                    (M35-39)                   1.45.54 (LØP ONSDAG 04.JUNI) 
 11. Ewa Holmstad, Totenåsen løp                                               (K40-44)                    1.49.30
 12. Torodd Weydahl, Kråkstad IL                                                 (M40-44)                   1.50.53
 13. Hanne Gro Korsvold, Oslofjord Triathlon                             (K35-39)                    1.51.03
 14. Trym Karlsen, Kråkstad IL                                                        (M21-24)                   1.53.32
 15. Mona Mikaelsen, SkiLøperne                                                  (K45-49)                    1.54.00
 16. Mathilde Dahl, Flimmer og Trimmer                                     (K25-29)                    1.54.41
 17. Eirik Brechan Aas, SkiLøperne                                                 (M55-59)                   1.55.03
 18. Håkon Tobias Jøsok, Nordic Semiconductor                        (M25-29)                    1.56.43
 19. Gry Pladsen, Team Sportsmanden                                         (K40-44)                     1.58.10
 20. Svein Hansen, Rye Sportsklubb                                               (M55-59)                   1.59.23
 21. Inger Johanne Klokset, Team Sportsmanden                        (K50-54)                    1.59.32
 22. Arvid Tomasgård, Drøbak Maratonklubb                               (M65-69)                   2.00.43
 23. Siri Bergfald, SkiLøperne                                                            (K40-44)                     2.03.44
 24. Camilla Markhus Rodal, SkiLøperne                                         (K45-49)                    2.05.50
 25. Anders Haraldsen, Son                                                               (M45-49)                   2.07.05
 26. Tim Haug, Blixland Husky                                                           (M21-24)                   2.10.54
 27. Arnt Godager, Sarpsborg Sykkelklubb                                      (M40-44)                   2.14.42
 28. Eline Skari, Kråkstad                                                                     (K40-44)                    2.16.28
 29. Knut Alstad, XXL Avd. Ski                                                             (M40-44)                   2.21.15
 30. Ruben Wang Jensen, Team Hansen                                           (M25-29)                   2.22.14
 31. Hege Rugås, Skiløperne                                                                (K45-49)                     2.23.56
 32. Svein Ole Skjæveland, Drøbak Maratonklubb                          (M70-74)                   2.28.20
 33. Mervi Bremnes, Kråkstad Friidrett                                              (K45-49)                    2.29.56
 34. Olav Ludvigsen, Bergen                                                                 (M35-39)                  2.33.03
 35. Kiran Nandekar, Oslo/India                                                           (M40-44)                  2.35.25
 36. Lilineth Berdin Larsen, Skiløperne                                                (K45-49)                   2.37.01
 37. Bjørn Einar Larsen, Skiløperne                                                      (M50-54)                  2.37.01
 38. Nina Visjø Veby, Skiløperne                                                            (K55-59)                   2.39.19
 39. Stephen Jensen, Langhus                                                                (M25-29)                 2.41.03
 40. Hilde Erlingsen, Kråkstad                                                                 (K25-29)                   2.42.13
 41. Ole Reinert Larsen, Kråkstad IL                                                        (M40-44)                 2.43.24
 42. Kristian Aaberg, Team Perla                                                              (M25-29)                2.44.20
 43. Julie Laurendz, Team Perla                                                                (K25-29)                  2.44.20
 44. Frida Aurora Dahl, Flimmer og Trimmer                                          (K21-24)                 2.46.51
 45. Hermund Lybeck Kjernli, Kråkstad                                                    (M30-34)                2.53.06
 46. Ida Hansen, Team Hansen                                                                   (K21-24)                 2.57.40
 47. Tone Gransjøen, Kråkstad IL                                                              (K40-44)                   3.03.39
 48. Halvard Sørum, Kråkstad IL                                                                (M40-44)                 3.10.37
 49. Grethe Weydahl, Holstad Volleyball                                                 (K60-64)                  3.18.40
 50. Morten Hansen, Drøbak Maratonklubb                                          (M60-64)                 3.18.43
 51. Bjørn Saltvik, Betty Boop ii Seiling                                                    (M45-49)                  Brøt
 52. Christoffer Leiknes, Driv IL                                                                 (M30-34)               Kom ikke
 53. Mathilde Nygård Kamperud, GrytelandsSkogensEndorfinJegere (K25-29)               Kom ikke
 54. Mats Hjemmen Andersen, Skotbu                                                     (M16-20)              Kom ikke
 55. Karl Ragnar Weydahl, Fana IL                                                             (M65-69)               Kom ikke

     Lag/Klubb-konkurransen (Vikingstatuetten om flest påmeldte deltakere) 

 1. Kråkstad IL 45 deltakere
 2. SkiLøperne 29
 3. Kråkstad (sted) 25
 4. Drøbak Maratonklubb 13
 5. Team Sportsmanden 11
 6. Kråkstad Friidrett 11
 7. Ås IL 9
 8. Romerike Ultraløperklubb 7

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -