HalvmaratonLøpingOppegårdØstfold

Lokale profiler preget Fredrikstadløpet

Mens langrennsløperne er i avslutningen av sin sesong, er løperne helt i startfasen. Tradisjonsrike Fredrikstadløpet er årlig sesongåpning for mange lokale mosjonister.

I år var det sogar deltakerrekord med hele 633 som fullførte en av distansene i Fredrikstadløpet. De aller fleste velger enten halvmaraton (292 løpere) eller 5 km (212 løpere), men det arrangeres også 3km for ungdommen og et barneløp for de minste. (Forsidebildet: Fra starten i 2017, Frode Monsen/Sportsmanden)

På halvmaraton viste den sterke triatleten Erik Blom-Dahl fra Kolbotn IL Triathlon solide takter med 1.16.05 og klasseseier i M45-49 år. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VANT: Erik Blom-Dahl tok en sterk klasseseier i Fredrikstadløpet i M45-49 år. Her etter minst like sterk totalseier i Oppegårdmila i 2014. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

God innsats også av veteranen Harald Ringen, som vi omtalte etter Birkebeinerrennet. Han gjorde et aldri så lite comeback i løping med andreplass i klasse M55-59 år på 1.24.35.

Vi nevner også Andreas Grasmo Johansen, som løp på gode 1.25.49 til 10.plass i klasse M40-44 år, der Vegard Fjeldheim ble nummer 17 på 1.31.20. Noen sekunder bak, på 1.31.46, kom «treningspendleren fra Trollåsen» Steinar Lien, til 7.plass i klasse M55-59 år.

TRIO FRA TEAM SPORTSMANDEN: Steinar Lien, Harald Ringen og Frode Monsen etter endt løp. (Foto: Hanne Wibe)

Store, sterke Øyvind Wang fra Kolbotn sesongåpnet også med 1.26.06. En god tid, men Wang har mer å gå på:

– Etter en bratt opptrappingsuke var beina mine trøtte allerede etter 5-6 km. Nedjusterte til et mer komfortabelt tempo og da gikk det bedre. Er fornøyd, men lover at det vil gå fortere senere i år. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Fin sesongstart for Øyvind Wang fra Team Sportsmanden i Fredrikstad. (Foto: Alf B. Gundersen / arrangøren)

Sprekt trekløver fra Joggekameratene

Superveteranene Oddrun Rønning, Turid Malmo og Alvilde Dancke fra løpegruppen Joggekameratene har en langvarig tradisjon med sesongåpning i Fredrikstad etter å sykle fra Oppegård lørdag og overnatte på hotell før løpet søndag. 

Alvide Dancke forteller: 

–Vi startet i 2002, og har syklet ned på lørdagen før løpet hvert år siden med unntak av to år hvor vi droppet turen på grunn av føreforhold. Vi har overnattet stort sett på hotell, men enkelte år har vi også overnattet på hytta til Turid på Kråkerøy. Vi løp halvmaraton de første årene, men fra 2008 har vi bare løpt 5 km. Vi har alltid tatt toget hjem på søndag etter løpet. «Dessverre» går løpet så seint på dagen at vi ikke rekker å sykle hjem….

SPREKE JOGGEKAMERATER: Oddrun Rønning (t.v.) og Alvilde Dancke klar til start i Fredrikstadløpet for to år siden. De var på plass igjen i år også! (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

De godt voksne, men svært spreke damene løper henholdsvis i klasse K70-74 år, K65-69 år og klasse K60-64 år, og i år kunne de dra hjem med to andreplasser og en førsteplass på 5 km. Oddrun Rønning, eldst av trioen, vant sin klasse på imponerende 27.19. Yngstedame Alvilde Dancke fikk 27.18, mens Turid Malmo var et lite hakk hvassere med sin tid på 27.11. Ikke mange kvinner over 60 kan matche denne supertrioen fra Oppegård!

Vanligvis er også Anne-Berit Skoghus med i gjengen. Hun fikk ikke løpt i år, men er nok på plass til Fjellmaraton på Beitostølen i juni, en annen tradisjon som damene har. Da fyller hun 75 år.

IVRIG: Turid Malmo i farta på 5km. Hun er alltid på plass både i Fredrikstadløpet og senere i Follotrimmen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
VANT: Oddrun Rønning i fin stil i den lyseblå trøyen til Joggekameratene. Alvide Dancke skimtes noen plasser lenger bak i feltet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Alle resultater fra Fredrikstadløpet

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

En forkortet versjon av denne reportasjen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 4.april 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -