FolloLangrennOppegård

Tøffe tak og litt galskap i langrennsavslutningen

Lokale utøvere i aksjon i NM og Norgescupen

Årets sesong går uvilkårlig mot slutten for langrennsfolket. I helgen gikk både NM del 2 for seniorene og Norgescupens siste renn for juniorene på Lygna. 

På fredag fikk juniorene testet seg mot senioreliten og hele fem fra Oppegård IL kunne måle seg mot norgesmestrene Therese Johaug på 5km og Martin Johnsrud Sundby på 10 km fristil. 

Synne Råheim Borge er bare 17 år, men kan nå også slå i bordet med en 198.plass i kvinnenes senior-NM, bare 3 minutter og 43 sekunder bak verdens beste kvinnelige langrennsløper, Therese Johaug. 

Akkurat samme avstand frem til dagens andre gullvinner Martin Johnsrud Sundby hadde OIs bestemann på herresiden, Magnus Bråthen Olsen, som med tiden 27.05 endte på 169. plass. Og bare tre sekunder bak kom Fredrik Glomsrud Stenersen, til 177.plass, så her var det tett. Begge de to går i klasse M18 år. Ett år eldre Sondre Haneberg gikk på 27.29 til 206.plass, mens yngstemann av OI-gutta, 17 år gamle Kristoffer Mogen også gjorde det bra med 311.plass på 28.36. Hele 440 løpere fullførte NM-distansen! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BLANDET: Fredrik Glomsrud Stenersen var ikke helt fornøyd med 10 km fri i NM (bildet), men veldig glad for å klare sesongens store mål om topp 10 sammenlagt i Norgescupen.
Foto: Maria Finni Magnussen

Klarte sesongmålet

– Det dårligste distanserennet mitt denne sesongen var NM 10 km senior, forteller Fredrik selv. 

Han var mer fornøyd med avslutningen av Norgescupen for juniorer, 15 km klassisk fellesstart, som gikk samme sted søndag. Etter å ha ligget på 7.plass store deler av løpet, endte det med 11.plass i mål. 

Det ble utrolig tungt i lengden. Men dermed klarte jeg 10. plassen i Norgescupen!

Dette har vært sesongens hovedmål for den lovende junioren. Vel blåst! 

SESOMGMÅLET I BOKS! Fredrik Glomsrud Stenersen i søndagens fellesstart.
Foto: Ingrid Bergene Aabrek

–Det var litt galskap!

Bestemann fra Oppegård var likevel ingen av juniorene fra OI, men senioren Thomas Gifstad fra Rustad IL, der den tidligere skiskytteren ble nummer 84 på fredagens 10km fristil etter frisk satsing: 

– På 10 km skøyting fredag gikk jeg ut tøft og var med veldig mange av de beste på åpningspunktet, men derfra og inn til mål gikk luften helt ut av ballongen. Men det var gøy å prøve! 

–LITT GALSKAP: Thomas Gifstad prøvde seg både på 10km fristil og på femmilen i klassisk.
(Foto: Tron Gifstad, fra NC-renn tidligere i vinter)

Mer overraskende var det kanskje at Gifstad også stilte på søndagens klassiske 50 km. Det ble en skikkelig manndomsprøve på tungt føre, der Thomas ble nummer 100 av de 167 som fullførte, etter 2 timer 34 minutter og 43 sekunder. Martin Johnsrud Sundby var igjen suveren vinner, drøye 21 minutter foran vår mann, men i en løype og et føre som skilte mye.  

– På femmila følte jeg meg veldig bra. Jeg valgte å gå på blanke ski, tror jeg var eneste. Det lønte seg ikke, men det var veldig gøy å gjennomføre noe som jeg følte var litt galskap! Det ble langt bak, men jeg var fornøyd med kropp og ski. 

Norgesmesterskapet ble som vanlig rene folkefesten, med fint vær, påskestemning og masse tilskuere.

– NM var veldig tøft, men med mye folk langs løypa som skapte god stemning, så var det gøy å gå uansett, avslutter Thomas Gifstad.

Sesongen avsluttes ikke riktig enda. Det gjenstår fortsatt to renn i langløpscupen Ski Classics, samt det tradisjonsrike og mer uhøytidelige Skarverennet før skiene settes bort for sesongen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

En noe forkortet versjon av denne artikkelen kommer på trykk i Oppegård Avis torsdag 4.april 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -