LangrennMaraton

Langrenn i 20 ulike land på fem kontinenter – Ingulf har fullført samtlige renn i Worldloppet

Lørdag fullførte Ingulf Nordahl det 48 kilometer lange La Transju i Jurasfjellene i Frankrike. Dermed satt han kronen på sitt eget verk med det siste av de 20 rennene som inngår i Worldloppet.

Worldloppet Ski Federation er et forbund som har som mål å fremme langrenn gjennom skirenn. Forbundet ble stiftet i 1978 i Uppsala, Sverige. Rennene er for både elite og mosjonister og man kan kjøpe et eget pass der man får et stempel for hvert renn man har fullført. Det spesielle er ellers at rennene går i 20 forskjellige land, fordelt på de fem kontinentene Europa, Asia, Oceania, Nord-Amerika og Sør-Amerika!

Så det er litt av en reiserute og reisebudsjett Ingulf Nordahl har hatt for å fullføre samtlige av de 20 rennene i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, USA, Canada, Argentina, Australia, New Zealand, Russland, Japan, Estland, Island, Tsjekkia, Italia, Kina, Østerrike, Frankrike og Polen.

– Det fine med Worldloppene er at det er renn som er åpne både for elite og mosjonister. De er også i stor grad lagt til relativt ukjente steder og har ført meg til områder jeg ellers ikke ville vært oppmerksom på, som for eksempel Ushuaia i Argentina, Changchung i Kina og Falls Creek i Australia, fortalte Ingulf i et intervju i siste utgaven av bladet Kondis.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
TIL 20 I STIL! Ingulf Nordahl har akkurat fullført 20 av 20 renn i Worldloppet.
Foto: Privat

Den tidligere habile mellomdistanseløperen fra Sortland bor på Lillehammer og går langrenn for Lillehammer IF, men representerer fortsatt IL Gular i Bergen i løping etter sin tid som student og aktiv løper i Norges vakreste by – med pers på 1:56 på 800m. Ingulf Nordahl er en ihuga mosjonist, men formen kan gå litt opp og ned, og vi har selv hatt gleden av mange fine treningsturer med 51-åringen både sommer og vinterstid. Sommeren 2020 var imidlertid ikke formen all verden, og etter en felles sykkeltur i Birkebeinerland, lovet sorenskriveren både bot og bedring.

Noen måneder senere imponerte Nordahl med å løpe 10 km på 40.45 i Perseløpet.

Jeg kan ikke bare snakke om å ta litt tak i formen igjen – handling må følge! Har trent godt siden i juli. Går rette veien. Vet jo hva det går i, så da er det bare å få gjort jobben, fortalte han til Sportsmanden da.

I fjor vinter fulgte Nordahl opp med hele 16 femmilsturer på ski, i tillegg til rennene han var med på. Og også i år har den allsidige birkebeineren, med diverse starter og merker i alle tre disipliner, kommet godt i gang med vintersesongen og varemerket sitt med femmilsturer.

Fra en av 16 femmilsturer i fjor vinter.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no

For selv om Ingulf Nordahl er i mål med alle 20 rennene i Worldloppet, er det nok av skirenn på tapetet. Neste helg blir det enten Artic Marcialonga i Sulitjelma eller Trysil Skimaraton, deretter følger nok også Vasaloppet og Birken.

Og det stopper ikke her heller. Ingulf har også løpt maraton i 10 land og fullført alle de seks klassikerne i World Marathon Majors; New York, Boston, Chicago, London, Berlin og Tokyo Marathon. Han har også vært med på orienteringsløp i 7 land.

Så hva blir det neste?

Ingulf Nordahl (t.v.) sammen med Simen Holvik fra fjorårets rekord Nordkapp – Lindesnes. De to ble kjent da de møttes under London Marathon i 2016.
Foto: Frode Monsen /
Sportsmanden.no


Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -