PerseløpetRomerikeTeam Sportsmanden

Flere klinket til i Perseløpet nummer 13

Mens alle de store arrangørene og svært mange andre har måtte avlyse årets løp, gikk Perseløpet av stabelen på lørdag, for 13.gang i år! Og selv om det var færre deltakere med denne gangen med 40 på 10 km og 26 på 5 km, har det vært et eventyrlig år for enearrangør Bjørn Saksberg.

Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger (32.33) og Astrid Brathaug Sørset (34.54) fra Tyrving IL / Team Ingrid Kristiansen vant begge klare seire på 10 km.

Flere av medlemmene i Team Sportsmanden utmerket seg også, med solide andreplasser til Roger Thompson (33.37) og Marthe Katrine Myhre (39.02). Sistnevnte har ikke deltatt mye i år, så det var godt å se Marthe tilbake med startnummer på brystet, selv om hun har et stykke igjen til vanlig nivå.

Roger Thompson derimot klinte til med sin nest raskeste 10 km noensinne på 33.37 i et sololøp, kun 9 sekunder bak fjorårets pers satt i samme løype.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Marthe Katrine Myhre tilbake i manesjen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Og det var flere fra Team Sportsmanden som gjorde det bra i rundløypen på Sand utenfor Jessheim. Harald Slettemark noterte sterke 37.08 i klasse M55-59 år. Det er fort. Likevel måtte han se seg slått av Svein Egil Linnerud fra Gjøvik FIK, som vant klassen og var niende mann i mål på 35.59!

Og litt lenger nede på resultatlisten notere Anine Hegre 45.09 på sitt milløp.

Harald Slettemark løp fort! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Idrettsglede fra Fredrik Camilo Halsbog fra Sk Vidar og Anine Hegre fra Team Sportsmanden. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

En som overrasket, var Ingulf Nordahl (forsidebildet, Bjørn Hytjanstorp). Det er flere år siden sortlendingen har vist såpass gode takter. Med 40.45 imponerte nok den konstituerte sorenskriveren for Valdres flere enn Kondis sin president Tim Bennett, som med 41.16 ble solid slått, og Sportsmandens redaktør, som på en felles sykkeltur i sommer kunne konstatere at det var et godt stykke opp til god, gammel form for Nordahl.

–Slike turer er balsam for kropp og sjel, sa han da. Og bedyret at nå skulle det tas tak for å komme i bedre form. Som sagt, så gjort:

–Kan ikke bare snakke om å ta litt tak i formen igjen – handling må følge! Har trent godt siden i juli. Går rette veien. Vet jo hva det går i, så da er det bare å få gjort jobben, fortalte den tidligere aktive Gularløperen nå.

Oppildnet av fremgangen er neste mål også allerede satt, med følgende oppfordring:

–Du får bare hive deg i selene – Tim og du må i likhet med meg igjen havne på rett side av 40 tallet!

Nu vel, vi får nå se hvem som er i stand til det. Men Ingulf Nordahl er i hvert fall på sporet igjen!

Ingenting å si på innsatsen eller steget til Tim Bennett. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


På 5 km ble det knepne seire til Mads Orø Olsen på 15.38 og Marte Sønstevold med 17.53, med Jacob Hystad og Sara Magndal like bak.

Alle resultater

Flere bilder i Kondis sin reportasje her.

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -