HalvmaratonLøpskarusellenOppegård

Feiret bursdager med halvmaraton Gjersjøen rundt


Hva gjør du når alt blir avlyst? Lager ditt eget løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Mosjonistene hadde lenge et håp om at det tradisjonsrike Vintermaraton på Jessheim skulle arrangeres sist søndag. Mange lokale løpere hadde meldt seg på en av distansene, men noen dager før løpet ble det klart at arrangøren Ullensaker/Kisa ikke fikk lov til å arrangere løpet. Ikke så uventet etter den siste tids utvikling med sosial nedstenging.

Forrige uke anbefalte vi leserne å komme seg ut å trene på egenhånd. Noen tar dette litt lenger enn andre og tester formen via virtuelle løp eller bare løper sitt eget testløp og publiserer resultatet på treningsappen Strava. To av våre sprekere veteranmosjonister gjorde nettopp dette i helgen. Begge «feiret» også egne bursdager på akkurat samme måten, men helt uavhengig av hverandre!

Først la Christoffer Ladstein i vei på sin halvmaraton med start fra Sofiemyr i nitiden søndag morgen, i regn og kraftig vind, på sin egen 49-års dag. Løpet ble lagt ut på Strava under headingen «bursdags 1/2maraton – sånn passe halvhardt». En passe hard halvmaraton for den spreke gartneren fra Plantasjen var 1 time, 41 minutter og 53 sekunder – eller en gjennomsnittlig kilometerfart på 4:50. Det er fort nok for de fleste!

– I fall noen er i «tvil» der ute, så er jeg nå inne i siste runden av 40 års løpekrisen og for å understreke at alt fortsatt er såre vel, legges det her ved bevis for at jeg fortsatt er noenlunde oppegående, fysisk i det minste, skrev han lettere ironisk på Facebook. 

I VIND OG REGN: Christoffer Ladstein tar seg ikke affisere av været. Det var fuktig også i Stomperudkarusellen tidligere i år.
Foto: Frode Monsen


Like etter at Christoffer hadde kommet seg i hus og var klar til å innta bursdagskaffen, la en annen av Oppegårds løpsveteraner i vei på akkurat samme ruten, bare med start fra Trollåsen. Begge løp de «mot klokken», langs Gjersjøen fra nord til sør, før kursen ble satt nordover igjen retning Kolbotn langs Skiveien. 

Steinar, som fylte 56 år dagen etterpå, «vant» den interne duellen med skarve 23 sekunder, skulle det vise seg, etter å ha registrert tiden 1.41.30 på sine 21,1 km. Ganske pussig at begge markerte bursdagshelgen med å løpe samme løype og samme distanse på samme dag, sågar på samme minuttet i sluttid, men ellers helt uavhengig av hverandre!

Steinar Lien deltok samtidig i den virtuelle Høstskarusellen som arrangeres av Sportsmanden, der man kan løpe 5 km, 10 km og halvmaraton ut november måned.  

– Jeg var bestemt på å avslutte sesongen med en halvmaraton på Jessheim. Da det ble avlyst var Løpskarusellen et godt alternativ. Jeg var uheldig med været og hadde endel motvind langs Gjersjøen og fikk det litt opp mot Greverud skole og måtte jobbe hardt de siste 8 km for å komme ned mot 1.40, forteller bursdagsbarnet selv. 

Steinar Lien rakk også å delta i det kanskje siste ordentlige løpet som ble arrangert på en stund, da Vinterkarusellen på Romerike inviterte til sin årlige og raske 5 km fra Sørum skole forrige lørdag. Totalt stilte 95 menn og 25 kvinner til start i flere mindre puljer. Konkurranseglade Lien, som i snart en mannsalder har konkurrert året rundt, ble denne gangen nummer 4 av 11 i klasse M55-59 år på den gode veterantiden 20.37. 

Steinar Lien i aksjon på det som kan være det siste ordentlige løpet på en stund, i Vinterkarusellen på Romerike 7.november.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
Resultater og stor bildeserie fra Vinterkarusellens 5 km på Sørum

– – –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård. 
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Denne artikkelen står på trykk i lokalavisen denne uken.

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -