AmbassadørerTeam Sportsmanden

Håkon Haug Urdal

Bli kjent med Sportsmandens ambassadører

Håkon Urdal er en lettbent 40-åring fra Moss.

Han har vært medlem i Team Sportsmanden i noen år allerede, og er nå også blitt en av Sportsmandens løpsambassadører.

Håkon har en rekke sterke maraton- og ultraløp de siste årene, sist med seier i Ringerike 6-timers lørdag 22.august.

Håkon presenterer seg slik:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–I yngre år spilte jeg fotball som alle andre. Jeg var og er ingen tekniker, men bidro som regel solid defensivt. I gymtimene fikk jeg gjerne skryt for innsats, men ikke så ofte for prestasjon. Jeg husker at min gymlærer sa at jeg viste idrettsglede, og hun håpet at jeg ville fortsette å dyrke den. Til slutt har jeg jo for så vidt gjort det.

Håkon er også ambassadør for Skåbu Fjellmaraton, og med hytte i nærheten er han ofte på treningsturer i dette flotte fjellområdet.

Golf har jeg også spilt i et par perioder. På det beste var jeg nede i handicap 8, men er langt unna det om jeg skulle plukket opp en golfkølle i dag. Løping og styrketrening begynte jeg med før militæret, men det tok mange år før ting ble satt mer i system. Det har blitt mye prøving og feiling.

I dag løper jeg ca 120 km pr uke. Noe mer i sesongen, og noe mindre om vinteren. Jeg er også innom treningssenteret for korte styrkeøkter omtrent 3 ganger i uken.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Håkon Urdal, familiemann og en er svært sympatisk og dyktig løper som elsker å være i bevegelse.

Mine perser:

3 km: 9:46, lokalt karuselløp, kupert på sti og grus
10 km: 33:34, Hytteplanmila
Halvmaraton: 1:14:43, Fredrikstadløpet. Har løpt på 1:12:52 i Drammen, men løypa var snaue 100m for kort.
Maraton: 2:32:44, Frankfurt
50K: 3:21:50, Bislett
6-timers: 81,5 km, Ringerike

Løpingen skal være en lek, ikke en stressfaktor

Det var noen krav i militæret som i utgangspunkt var motivasjon for trening. Når formen kommer seg, gir det en utrolig god følelse. Det er den endorfinrusen og mestringsfølelsen jeg nok primært er ute etter. Det er gøy å få på seg et startnummer og jakte på personlige rekorder. I den senere tid har jeg kunnet kjempe om gode plasseringer i enkelte løp. Det er også en motivasjonsfaktor.

Dette er likevel en lek og en hobby, så det må ikke gå over til å bli stressfaktor. Jeg blir også motivert av å teste utstyr (les: sko) og å prøve ulike treningsøkter.

Løpingen har i grunn blitt en livsstil, og dette er noe jeg har puslet med stort sett for meg selv. Underveis har jeg jo blitt kjent med noen likesinnede. Gleden, støtten og samholdet som er i løpemiljøet er flott, og her kommer Sportsmanden inn. Hvis jeg kan bidra med noe til inspirasjon, gjør jeg gjerne det.

Håkon tar ofte med seg sitt lille gopro kamera på løpeturene sine, med inspirerende bilder og videosnutter som resultat.

– – –

Håkon liker å ta med seg sitt lille gopro-kamera både til bilder og videosnutter fra mange fine treningsturer.

Følg Håkon på Instagram: @hakonurdal

Hjertelig velkommen som løpsambassadør, Håkon!

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -