AmbassadørerTeam Sportsmanden

Marie Veslestaul

Bli kjent med Sportsmandens ambassadører

Marie Veslestaul er en av Sportsmandens nye ambassadører – og den mest meritterte.

Marie er 39 år og bor i Telemark, der hun kombinerer et travelt liv som bonde med å være en av verdens beste utøvere i den ekstreme utholdenhetsidretten langdistanse triatlon.

Marie har fire ganger fullført distansen dobbel ultra triatlon, der hun er verdensmester i 2019 – og har også fire ganger fullført trippel ultra triatlon, med verdensmestertittel fra 2018!

Hun har også fullført 9 Ironman og 9 Norseman, med seier i 2006.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Verdensmester i Trippel Ultra Triatlon!

Marie presenterer seg slik:

–Eg er aktiv ultratriatlet og ultraløper uten bestemt tilhørighet til nokon klubb. Eg har ei fin merittliste med både to verdsmesterkapstitlar, ein verdsrekord, vinnar av verdscupen i ultratriatlon 2019 og tidlegare Norsemanvinnar. Fullførte og Norseman gravid til svart trøye og kom tilbake og tok tredjeplass 8 månadar etter fødsel.

Eg har vore aktiv heile livet. Lika aller best å gå på ski, og samla kilometer på kilometer frå eg fekk skikort på skulen. Var tidleg på 2000 tallet «aktiv» på ski, og er kretsmester på 10 km friteknikk. Deltok og i eit NM på 10 km fri – der kom eg nest sist, fordi ho som kom sist for på skogen i ein sving! 

Gjekk etterkvart over til sykling, men ettersom eg deltok i sykkelritt forsto eg at sykling var lagidrett – og eg lika å sykle åleine! Då var det Harald Rishovd som satte meg på ideen om triathlon! Eg starta like godt med Norseman (2005) og blei «hekta». Var fyrste kvinne i mål på Norseman 2006, og har i tida etterpå fullført 18 Ironmandistansar (9 av desse er Norseman).

Triatlon passer bra for en som liker best å sykle alene…

Er litt ute av telling på halve Ironmandistansar, halvmaraton, maraton og ultraløp…

I 2014 fullførte eg min fyrste triple ultra triathlon. I 2018 vart eg verdsmeistar og er ein av tre kvinner i verda som har fullført distansen på under 40 timar. Det er kult! Har og ein verdsmesterkapstittel på dobbel ultra triatlon 2019. Seinare i 2019 satte eg og ny verdsrekord på distansen 1 Ironman pr dag i 2 dagar. Har sidan 2014 fullført fire doble og fire triple ultratriatlon, har ein femteplass og ein fjerdeplass – ellers har eg vunne dei andre. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Det har blitt mye å juble for for Marie Veslestaul!

Neste store mål er Deca continius… altså 38 km svøm, 1800 km sykling og så 422 km i joggesko til slutt! Det vil sei at eg alltid prøvar å dytte inn trening og bevegelse! Den vansklegaste øvelsen er tid til kvile og restitusjon! 

Arrangerer motbakkeløp med sjokoladekakefest

–Eg har i fleire år arrangert sjokoladekakefest/motbakkeløp for alle, frå små til store, gamle og unge, treige og raske til Vehuskjerringa, bygdas høgaste fjell! (Vehuskjerringa ligger i Vinje i Telemark, red.anm.)

– Er bonde, så er veldig bunden – må derfor arrangere og planlegge aktivitetar i nærleiken. Årets plan er «Veslestaul ultraløpefestival», der eg har ei lita veke med løp kvar dag, i valgfri lengde for alle som har lyst! Bakar kake og stiller med saft og kaffe! Skal komme tilbake med detaljar rundt «Veslestaul løpefestival», håpar eg ikkje spring rundt på ulike distanser, høgder og timar aleine!

Hadde og ein lang periode gratis styrketreninger for dei som ville to gonger i veka.

Hvorfor ønsker du å bli ambassadør for Sportsmanden?

Grunner for å søke om å få vere ambassadør for Team Sportsmanden er bland anna at for meg er det fint at klubben let meg representere ultratriathlon. Men at eg og kan stille på motbakkesprint, eller ultraløp!

Det er viktig at det er uhøgtideleg! Og at det lagt opp til eit breitt spekter av form og nivå for at folk skal føle seg velkommen!

Det er også fint at det ikkje er knytt til eit bestemt geografisk område.

For meg virkar det som Team Sportsmanden treff veldig bra på desse punkta!

GODT HUMØR! Sammen med noen andre glade løpere. Fra venstre Even Nedberg, Kai Glenn Borgersen, Marie og Helge Reinholt.
(Foto: Therese Falk)

– – –

Takk for det, Marie. Det er skikkelig kult å få en verdensmester og verdensrekordholder som ambassadør og medlem i Team Sportsmanden!

Hjertelig velkommen skal du være!

Følg Marie på Instagram: @marie_veslestaul

Bildene er lånt fra Facebooksiden.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -