DanmarkEtape BornholmTeam Sportsmanden

Team Sportsmanden-seire i Etape Bornholm

Marthe Katrine Myhre vant individuelt og seier i lagkonkurransen for tredje året på rad

Norske løpere med Team Sportsmanden i spissen var så absolutt med på å sette farge på Etape Bornholm, som ble arrangert for 25.gang denne uken. Mens Marthe Katrine Myhre vant 4 av 5 løp og tok en sterk sammenlagtseier med førstepremien på 5000 danske kroner, så fulgte resten av laget opp med å sikre seg sin tredje strake seier i lagkonkurransen, etter hard kamp hele uken mot Sarpsborg IL. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men det var andre norske som hevdet seg også på den danske ferieøyen, som i uke 30 hvert år omdannes til et eldorado for løpere.  Sarpsborg IL ga knallhard kamp om lagseieren og sikret norsk dobbeltseier. Individuelt ble det på herresiden klasseseier for 13.gang i Etape Bornholm til Svein Arne Sølvberg fra Oppegård IL i M70-74 år med en seiersmargin på utrolige 38 minutter, det ble 2.plass til Øystein Mørk fra Team Sportsmanden og 3.plass til Pål Asbjørn Kullerud fra Sarpsborg IL i M40-44 år, 3.plass til Gunnar Skogan fra Skjelstadmark IL i klasse 45-49 år og 2.plass til Kjell Christian Martinsen fra Team Sportsmanden i klasse 60-64 år. Og sist, men ikke minst; Ingunn Ytrehus fra Northern Runners – som hadde Norges største tropp – ble nummer 3 i klasse K65-69 år i sin debut i Etape Bornholm.  

-Takk for ei fin uke! Fikk dessverre mageproblemer i dag og var i skauen på en dotur. Tapte dagens seier på det, men det viktigste var jo at laget vant og at alt det andre kjennes bra! fortalte den suverene damevinneren Marthe Katrine Myhre til Sportsmanden etterpå. 

GRATULASJONER: De øvrige medaljørene står i kø for å gratulere Marthe Katrine Myhre med totalseier i Etape Bornholm 2018. Så vidt vi vet er det kun Kirsten Marathon Melkevik som har klart den bragden tidligere av norske kvinner.

Mageproblemene fikk heldigvis ingen betydning sammenlagt, og med tiden 2.40.47 totalt på de fem etappene som utgjør akkurat en maratondistanse, var Marthe 47 sekunder bak persen på en ordentlig maraton, noe som sier litt om at det er tøffe etapper som løpes. Myhre var 2.43 foran svenske Charlotte Karlsson, mens danske Loiuse Laursen tok tredjeplassen sammenlagt. De to var også foran Marthe på den avsluttende 10 kilometeren i Rønne, som Myhre løp på 37.06. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På en litt tung dag sikret Åse Klinkenberg seg 8.plassen sammenlagt og dermed ble det to kvinner på podiet under premieutdelingen fra Norge og Team Sportsmanden. 

JUBEL! Topp 10 kvinner med Marthe Katrine Myhre som nummer 1 og Åse Klinkenberg som nummer 8.

Aller raskest siste dag var igjen britiske Paul Nevasey med 33.14, som også vant sammenlagt med tiden 2.23.33. Øystein Mørk avsluttet med 34.02 uten å gå helt i kjelleren, men med en ny sjetteplass ble han beste norske på alle løp og sikret også samme plassering totalt. Det var fjerde gang Mørk er inne på den eksklusive topp 10-listen og kun 5.plassen fra 2013 er bedre enn årets plassering for 44-åringen. 

Anders Myrland, Pål Oraug, Sarpsborg IL og Sebastian Aagnes, Heming IL, kom som perler på en snor på 8., 9. og 10.plass på den avsluttende flate 10-kilometeren, mens Gjermund Sørstad pådro seg en liten strekk allerede etter halvannen kilometer, som sammen med Myhres mageproblemer kunne ha ødelagt for Team Sportsmanden i lagkonkurransen – men Sørstad klarte likevel, ved å justere ned farten noe, å komme inn på en god 14.plass på 35.59. Men problemene kostet nok Sørstad den siste plassen på podiet, da det kun var 21 sekunder opp til 10.plassen sammenlagt. Dog var 11.plass ett hakk opp fra 2013 og hans beste sammenlagtplassering i Etape Bornholm – og Gjermund selv var meget godt fornøyd etterpå. 

Pål Oraugs 34.55 på siste etappe gjorde at han byttet plass med Sebastian Aagnes på sammenlagtlisten til 8. og 9.plass – kun 9 sekunder skilte de to til slutt – og dermed altså tre nordmenn på mennenes topp 10-liste sammenlagt. 

PALLGUTTA: Tre norske løpere på premiepodiet; Øystein Mørk nummer 6, Pål Oraug nummer 8 og Sebastian Aagnes nummer 9. 
I MÅL! Glade løpere jubler over målstreken på stadion i Rønne etter å ha fullført 5 løp på 5 dager.
Alle mannlige klassevinnere samlet på ett brett med sine 1000kr i premiepenger. Svein Arne Sølvberg sees nest lengst til høyre.
TRIPPEL! Team Sportsmanden knep seieren i lagkonkurransen for tredje år på rad! Fra venstre stolt teamleder Frode Monsen, Øystein Mørk, Marthe Katrine Myhre, Gjermund Sørstad, Åse Klinkenberg og Jon Arne Skrove. (Foto: Kjell Chr. Martinsen) 
GUTTA BOYS: Team Sportsmandens to sterkeste menn; Lier-karene Øystein Mørk og Gjermund Sørstad har begge erfaring fra Etape Bornholm tidligere og de to leverte varene med en kjempesterk konkurranse. (Foto: Kjell Chr. Martinsen)
TAKK FOR FIGHTEN! Norges to beste menn individuelt; Øystein Mørk (nr 6) og Pål Oraug (nr.8) gratulerer hverandre med innsatsen. 
Charlotte Rydnemalm og Kjell Christian Martinsen kompletterte Team Sportsmandens lag, sammen med Hanne Wibe. Martinsen hadde 3.plassen nesten i lommen i fjor da han måtte stå over siste løp, men i år gikk det enda bedre, med 2.plass sammenlagt i klasse M60-64 år.
Åse Klinkenberg klinket til med 8.plass som nest beste norske kvinne. Jon Arne Skrove fikk dessverre problemer med sykdom og måtte bare jogge gjennom de to siste etappene for å fullføre.
SPREK: Ingunn Ytrehus fra Northern Runners ble nummer 3 i klasse K65-69 år. Fornøyd med arrangementet og egen innsats, men litt skuffet over at ikke de tre beste i aldersklassene fikk seg en tur på pallen.
STOR GJENG: Northern Runners hadde en stor koloni på Bornholm og det ene laget ble helt til slutt trukket ut som vinnere av flotte løpeklokker under premieutdelingen.

Alle resultater finner du her

Samlemappe for Etape Bornholm på Sportsmanden


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -