DanmarkEtape BornholmTeam Sportsmanden

Knallhardt på konge-etappen på Bornholm

Marthe Katrine Myhre med fjerde strake seier 

Varmebølgen som fortsatt skylder over Skandinavia gjør årets Etape Bornholm til den kanskje hardeste i etappeløpets 25-årige historie. Med 26-28 varmegrader selv når løpene går kl 18 på ettermiddagen, og stekende sol, blir en tøff 5-dagers konkurranse enda hardere. Torsdagens 8,6 km lang «kongeetappe» innledes med 2 km mer eller mindre oppover, og avsluttes med 500m med 14 % stigning til toppen av Hammeren fyr, et av Bornholms høyeste punkt. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Varmt og flott på Bornholm! Her etter 1 km av 4.etappe.

Marthe Katrine Myhre fra Team Sportsmanden tok sin fjerde strake etappeseier med tiden 33.26 og ble intervjuet på direkten av TV2 Bornholm etterpå, der hun fortalte at hun liker å slite og liker motbakkeløp, og at hun også legger inn en solid treningsøkt hver morgen. Men hun forteller også til Sportsmanden at hun koser seg, soler seg, spiser og ikke minst sover godt og lenge. Det kan trengs for å lade batteriene mellom slagene. 

Kun et uhell kan frata henne sin første totalseier i sin andre start i Etape Bornholm. 

På herresiden ble det engelske Paul Nevasey som tok spurten og vant etappen på 30.10. Team Sportsmandens Øystein Mørk imponerte igjen, tok teten i de første bakkene og var ikke mer enn 37 sekunder bak vinneren i mål som beste norske på en ny 6.plass, som han også har i sammendraget. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Øystein Mørk helt i teten etter 1 km-merket. «Jeg satset på spurtpremie i første i stedet for siste bakke», kommenterte Øystein selv under dette bildet på Sportsmandens Facebookside.

Anders Myrland ble 8.mann og ikke langt bak avgjorde Gjermund Sørstad fra Team Sportsmanden den tøffe duellen med de to Sarpsborg-løperne Pål Oraug og Pål Asbjørn Kullerud, som han også gjorde på onsdagens tredje etappe. Sørstad lå rundt 100m bak Oraug før det siste terrengpartiet og avslutningsbakken etter 7km, men avsluttet imponerende sterkt. 

-Jeg er imponert over Sørstad, han var veldig sterk i bakken! fortalte Pål Oraug etterpå. 

Gjermund Sørstad ser meget konsentrert ut i den turkise Sportsmanden-trøyen.
Pål Oraug i grønn Sarpsborg-drakt lå bak her, men fikk etter hvert en luke til Sørstad, som imidlertid slo kraftig tilbake i den harde avslutningen. 

Dermed har Team Sportsmanden koblet et solid grep om sammenlagtseieren i lagkokurransen, til tross for at Jon Arne Skrove er blitt syk og trolig må stå over dagens siste etappe. Men mye kan skje, og Øystein Mørk har hele uken slitt med en særdeles vond hofte og rygg. Før tredje etappe var han pessimist, men overrasket seg selg. 

-I dag er jeg optimist, så da spørs det vel, spøkte han før start av «kongeetappen». Men det holdt heldigvis igjen for veteranen, og forhåpentligvis klarer han ett løp til.

Det samme gjelder for Sarpsborg løpende trener Pål Asbjørn Kullerud, som også har imponert og går mot sin beste sammenlagtplassering i Etape Bornholm. De tre siste årene har familien vært på plass her nede, men han selv har slitt med skader og ikke fått deltatt. Det er en skranglete akilles som har voldt mye besvær og Pål Asbjørn fortalte at det murrer litt igjen nå. 

-Det er godt at det bare er ett løp igjen nå! fortalte han på toppen ved Hammern fyr etter torsdagens etappe. 

Av andre norske løpere nevnes superveteran og Bornholm-ekspert Svein Arne Sølvberg fra Oppegård IL som leder sin aldersklasse i M70-74 år med utrolige 28 minutter – før siste etappe!! Og Kjell Christian Martinsen fra Team Sportsmanden holder 2.plassen i klasse M60-64 år. 

Pål Asbjørn Kullerud holder koken på Bornholm, der både kone og to barn også deltar i hele etappeløpet.
17 år gamle Emil Kullerud gjør også sine saker meget bra og er tellende på laget til Sarpsborg IL.
Team Sportsmandens løpende lagleder og Sportsmandens reporter Frode Monsen fikk det tøft i varmen, men kjemper på og beholdt 6.plassen sammenlagt i klasse M55-59 år.

Alle bilder: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden.no

Sportsmanden følger Etape Bornholm som pågår i dagene 23.- 27.juli.

Alle resultater finner du her

Samlemappe for Etape Bornholm på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -