DanmarkEtape BornholmTeam Sportsmanden

Sarpsborg IL slo tilbake i Etape Bornholm

Marthe Myhre med sin andre etappeseier

På andre dag av Etape Bornholm koblet Marthe Katrine Myhre grepet i kvinnenes konkurranse med å vinne det knallharde strandløpet med hele 1.10 foran svenske Louise Laursen. I lagkonkuransen var Sarpsborg best og tok inn over minuttet på lederlaget Team Sportsmanden. Det skiller nå kun 41 sekunder mellom de to norske lagene. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På kvinnesiden ser det veldig lyst ut for Marthe Katrine Myhre, som etter et kontrollert løp med seier med 8 sekunder første dag, slo til med et kjempeløp i løssanden på Dueodde, Skandinavias største sandstrand, tirsdag. Etappen er den korteste, men svært hard, og i år var forholdene ekstra krevende med mye løssand som gjorde det vanskelig å få feste der hvor man ikke kunne løpe i vannkanten. Nest beste norske kvinne var igjen klubbvenninnen Åse Klinkenberg fra Team Sportsmanden, som slo til med 8.plass og avanserte inn på topp-10 listen sammenlagt. 

– I dag var det full innsats, fortalte Åse etterpå, etter at hun i likhet med Marthe løp litt mer kontrollert på åpningsetappen mandag.

Øystein Mørk (bakerst her) trosset smertene og slo til med nytt godt løp på Bornholm. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden)

Det ble dansk seier hos gutta ved Simon Jørn Hansen fra Blovstrød Løverne på 21.35. Øystein Mørk fra Team Sportsmanden var igjen beste norske på en ny 7.plass. Imponerende av 44-åringen som sliter med en vond hofte og må ta en dag av gangen på Bornholm. Øystein var bare 35 sekunder bak vinneren i mål, og sekundet bak kom Anders Myrland, den tidligere langrennsløperen. Det ser dessverre ikke ut som om Myrland fikk med seg første løp. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sammenlagt etter to dager ligger Mørk på en kjempesterk 6.plass, og Sebastian Aagnes fra Heming (9) og Pål Oraug fra Sarpsborg (10) er også inne på topp 10-listen som kvalifiserer til podiet og premier til slutt. På tirsdagens etappe var imidlertid veteranen Pål Asbjørn Kullerud foran begge, med 10.plass, sekundet foran klubbkompis Oraug på 11.plass, mens Aagnes og Gjermund Sørstad fra Team Sportsmanden fulgte på 12. og 14.plass. 

IMPONERER: Pål Asbjørn Kullerud tok en sterk 10.plass i sanddynene. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden)
Sarpsborg andre Pål – med Oraug til etternavn – var bare sekundet bak. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden)
Sterke Gjermund Sørstad kom like bak duoen fra rivalene i Sarpsborg. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden)

Sarpsborg IL imponerer og tok en klar seier i lagkonkurransen og knappet kraftig innpå Team Sportsmanden i det som ser ut til å bli et rotterace om seier i lagkonkurransen. Sarpsborg har fire solide løpere der Anders Folkvang og Emil Kullerud også viser solide takter. Team Sportsmandens fjerde beste løper første dag, Jon Arne Skrove, ble imidlertid hindret ut fra start da han fikk arrangørens starttau surret rundt beina, tapte mange sekunder og kom desidert sist ut av «startblokkene» i første pulje. Slikt skal selvsagt ikke skje, og dermed rykket Åse Klinkenberg opp som fjerde best i lagkonkurransen, der fire av seks løpere teller med. 

-Plutselig sto jeg der med starttauet rundt meg, mens de andre løp av gårde... fortalte en litt fortvlet Skrove etterpå. 

Den gode nyheten var imidlertid at han ikke kjente noe særlig til strekkskaden som hemmet han første dag:

-Men det gikk ganske greit med hamstring i dag, så jeg tror jeg skal klare/tørre å gønne på litt mer igjen i morgen (på onsdagens tredje etappe, red.anm.), la han til.

Jon Arne Skrove kjempet tappert etter en aldri så liten arrangørtabbe i starten. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden)

Tredje etappe er et kupert skogsløp som går i Almindingen, midt inne på Bornholm, med en knallhard bakke som avslutning. Det er likevel bare en «oppvarming» til avslutningen som venter på torsdagens 8 km lange «kongeetappe», der den såkalte Hammerdysten er som et innlagt motbakkeløp til mål på toppen ved Hammeren fyr. 

Det er nå Etape Bornholm virkelig begynner…

Hanne Wibe fra Team Sportsmanden avanserte to plasser på resultatlisten og ligger på 13.plass i klasse K50-54 år. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden)
Løpere langs strandkanten på Dueodde. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden)
Marthe Katrine Myhre med sin andre blomsterbukett for sin andre etappeseier. (Foto: Åse Klinkenberg)

Sportsmanden følger Etape Bornholm som pågår i dagene 23.- 27.juli.

Alle resultater finner du her

Samlemappe for Etape Bornholm på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -