DanmarkEtape BornholmTeam Sportsmanden

Marthe Katrine Myhre vant 1.etappe på Bornholm

Team Sportsmanden og Sarpsborg i tet i lagkonkurransen

Den 25.utgaven av Etape Bornholm er i gang – og flere norske løperne markerte seg. Aller mest Marthe Katrine Myhre (forsidebildet), som vant den første etappen på 36.32 i rundt 25 graders varme. Og i lagkonkurransen er det dobbelt norsk etter første dag, med Team Sportsmanden et lite hestehode foran Sarpsborg IL. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Jeg løp kontrollert, da det kommer flere dager, fortalte en blid og svært godt fornøyd Marthe Katrine Myhre etterpå. Hun hadde økt tempoet litt mot slutten og dermed sikret seg en liten luke til de tre svenske forfølgerne, som følger som perler på en snor, alle tre innen 19 sekunder bak den norske lederen fra Team Sportsmanden.

Nest beste norske dame er Åse Klinkenberg på 11.plass, kun tre sekunder opp til 10.plassen, med 41.44. Hun debuterer for Team Sportsmanden, men ikke i etappeløpet etter tre tidligere starter i Etape Bornholm for en del år tilbake.

Team Sportsmandens tropp på 9 løpere spente og klare til dyst. (Foto: Øivind Mørk)

Britiske Paul Navesey vant 1.etappe på 32.06. To norske var inne på den gjeve topp 10-listen som kvalifiserer til pall og premier til slutt; Øystein Mørk fra Team Sportsmanden og Sebastian Aagnes fra Heming IL. Sterkt av Mørk å klare 7.plassen på 33.10 med en hofte som voldet så mye besvær at han ikke klarte å jogge ned etterpå. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Han er langt fra sikker på at hoften holder hele etappen med konkurranser fem dager på rad, men kom med følgende lett oppmuntrende og noe kryptiske melding senere på kvelden: 

Har tøyd, sykla, tøyd og spist. I morgen går jeg for 18 hull minigolf. Ble slått med 9 sekunder i klassen min… det liker jeg dårlig.

Ikke langt bak de to beste norske var det en tøff duell mellom de to Sarpsborg-løperne Pål Oraug og Pål Asbjørn Kullerud – og Gjermund Sørstad fra Team Sportsmanden om 12. til 14.plassen. Oraug fikk notert 35.09, med Sørstad to sekunder bak og Kullerud ytterligere ni sekunder bak på 35.20.

I lagkonkurransen skiller det kun 1.42 mellom Team Sportsmanden og Sarpsborg IL, som dessverre stiller uten fjorårets vinner av ungdomsklassen i Etape Bornholm, Karoline Skauen, som har måtte melde skadeforfall. Men her er det likevel vidåpent, da også Team Sportsmandens fjerde beste løper, Jon Arne Skrove, også sliter med skader og faktisk måtte stoppe for å tøye underveis da han pådro seg en liten strekkskade. 

I aldersklassene har Svein Arne Sølvberg igjen koblet et solid grep med seier med hele 7 1/2 minutt i klasse M70-74 på 43.00. Og Northers Runners markerer seg særlig i de litt eldre kvinneklassene ved Katrin Olaisen (4.plass i K55-59 år), Ingunn Ytrehus (3.plass i K65-69 år) og Ingebjørg Moe (7.plass i K70-74 år). 

Her er noen stemningsglimt – flere bilder legges til senere:

Tilskuerne heier frem løperne på første dag av Etape Bornholm.
Full innsats og mange smil fra deltakerne.
Rosa så ut til å være «årets farge» for mange av løperne.
Stilfullt antrekk!
Marthe Katrine Myhre deltar i sin andre Etape Bornholm – og tok første stikk med seier på første etappe! (Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden) 

Andre dag er et 5,8 km langt strandløp på Danmarks mest kjente badestrand med masser av tislkuere, står det i programmet.

Sportsmanden følger Etape Bornholm som pågår i dagene 23.- 27.juli. 

Alle resultater finner du her

Samlemappe for Etape Bornholm på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Marthe Katrine Myhre vant 1.etappe på Bornholm

 • Gisle Sellevold

  Eit kjempeflott arrangement!

  For nokre år sidan sprang eg min – førebels siste – av 10 deltakingar.

  • Gisle Sellevold

   Også vil eg gje honnør for ein flott reportasje.

   I dag tysdag er det i Dueodde. Start og mål (om det er som før) på sandstrand. Det lønner seg å springa nær sjøen der sanden er fastare. Dlutten i djup sand er særs krevande.

   Good luck Marthe Kathrine, Åse og Svein Arne. Mr. Sølvberg imponerer meir og meir.

   Kjekt med norske lag i teten. Heia, heia!

Kommentarfeltet er stengt