ArrangementLøpskarusellen

Sportsmandens sommerkarusell er halvveis

Hold sommerformen vedlike også i ferien

Sportsmandens sommerkarusell går fra 1.juni til 31.august og har akkurat passert halvveis. Sportsmandens løpskarusell – som også består av Vårkarusellen og Høstkarusellen – er ment som en inspirasjon og mulighet for alle til å teste seg selv i sin egen favorittløype, og samtidig kunne sammenligne seg med andre på distansene 5 km, 10 km og halvmaraton. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Øystein Høines Larsen fra The Best OCR-team (navnet stammer fra et populært hinderløp på Karmøy som Øystein også vant) og Silje Christiansen fra IL Driv vant Vårkarusellen. Men det var Roger Thomspon – vinneren av 5km i Vårkarusellen, som var først ut – og like godt forbedret vinnertiden sin med 7 sekunder til 16.41 allerede på Sommerkarusellens andre dag, 2.juni. Silje Christiansen har også forbedret sin egen vinnertid fra 5km i vår til 19.03 i sitt løp 6.juli, men begge to har foreløpig bare ett løp i Sommerkarusellen. Det kåres vinnere på de enkelte distansene og sammenlagt.

Vi merker oss at veteranen Kjell Arne Olsen fra Veldre Friidrett/Team Sportsmanden har notert solide tider både på 5km (19.28) og på halvmaraton (1.29.59) i klasse M55-59 år. Olsen bruker Sportsmandens Løpskarusell i oppkjøringen mot høstens mål som er Frankfurt Maraton og slet i varmen under halvmaratonløpet, der han blant annet skrev følgende etterpå i Løpskarusellens Facebookgruppe:

-Dagen hadde allerede blitt varm, men jeg la nå i vei med ca 4.00-fart. Det gikk tålelig greit de første 5 km, selv om jeg merket at tempoet ikke kom så lett som jeg hadde håpet. Farten sank noe, men ingen krise, helt til å leve med, en stund, men kjente varmen godt, og ved vending skjønte jeg at dette begynte å ligne dehydrering. Etter hvert var det bare å roe ned og forsøke å fullføre distansen i hvert fall. Pulsen gikk ikke spesielt mye ned til tross for tempofallet, og det sier vel det meste. Hadde mest lyst til å stoppe, men kom meg hjem til slutt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Å løpe under 1.30 i eget testløp i tropevarme må da være mer enn godkjent, selv om Olsen selv ga løpet «stryk-karakter»!

Hvorfor løpe Løpskarusellen? 

Å bruke Løpskarusellen som test og ledd i oppkjøring mot egne sesongmål slik Kjell Arne Olsen gjør er noe av det vi ønsker å tilby – eller om du bare vil teste egen formutvikling – eller kjempe mot en kollega, naboen eller andre løpsvenner.

-Sportsmandens løpskarusell er et supert tiltak. Manglet egentlig all motivasjon etter en lang vinter med mye snø, og det er jo litt utfordrende for de som liker å løpe. Så kom invitasjonen til løpskarusell, og da tenkte jeg med en gang at jeg skulle melde meg på. Er jo veldig glad i å konkurrere, og det har passet meg veldig bra at jeg nå kunne gjøre det når jeg ville, og hvor jeg ville. Selv om tidene ikke blir riktig like bra som i er reelt løp med startnummer på brystet, så klarer jeg likevel å «pushe» meg bra!, sa Silje Christiansen etter å ha gått til topps i Vårkarusellen. 

I andre enden av resultatlisten var Hege Bakken, som løp sine løp med barnevogn, men som sa omtrent det samme: 

-Løpskarusellen til Sportsmanden er en grei treningsmotivasjon for å se hva du kan klare på de forskjellige distansene, og prøve å slå dine egne tider. Så er det jo litt sosialt også å dele sine egne tider med andre.

Men det er plass til langt flere deltakere! I en noe sommerstille periode er det Jan Rune Nuland som til nå har flest registrere løp i Sommerkarusellen med hele fem løp siden 1.juni – det siste så sent som i skrivende stund (21.juli) da en 10km ble loggført på tiden 49.16 med følgende hilsen:

– Sommerferien er godt i gang, og det er Sportsmandens sommerkarusell også. Det ble 10 fine km i deilig sjøluft ved Grotlesanden i Bremanger i kveld. Ha en fin sommer(karusell)  

Fra Facebook-innlegg


Karuselløpene kan i prinsippet løpes hvor som helst – også om du er på ferie i utlandet – bare du følger enkelte enkle kriterier. 

Hvis du lurer på hva Sommerkarusellen og Sportsmandens Løpskarusell er, så finner du all info under eget emne på Sportsmanden HER.

Og vil du melde deg på enkeltløp (kr 60), Sommerkarusellen (løp så mange løp du ønsker for kr 150) eller hele Løpskarusellen (kr 350) kan det gjøres enkelt HER. 

Hvordan det gikk i Sportsmandens Vårkarusell kan du lese HER. 

Du kan også bli med i vår egen Facebookgruppe Sportsmandens Løpskarusell. 

(Forsidebildet er fra Team Ronny og Jan Billys Jubileumsmaraton, fotograf Frode Monsen) 


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -