HalvmaratonLøpingØstfoldResultater

Vårslepp i Fredrikstadløpet

Thomas Asgautsen og Yngvild Kaspersen vant halvmaraton – Even Dahl og Hanne Maridal vant 5km der hele fem mann løp under 15 minutter!

Det var flotte forhold med 7-8 gader og sol, men en tidvis litt frisk vind, under Fredrikstadløpet søndag formiddag. Gode resultater var det også både på halvmaraton og på 5km.

5 km ble vunnet av Even Dahl fra FIK Orion på 14.41, henholdsvis tre og fire sekunder foran Odd Gundersen Sagbakken, Ren-Eng FIK og Trym Tønnesen, Halden IF (På forsidebildet er de tre i tet, men med Sagbakken i et foran Dahl. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no) – og av Hanne Mjøen Maridal, Lillehammer FIK med 16.47, foran Karoline Holsen Kyte, Førde IL på 16.56 og Tessa Frenay, Halden IL med 17.31.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Hanne Mjøen Maridal i blå drakt vant kvinnenes 5km. Bak henne skimtes også treer Tessa Frenay (258) i Haldens sort-gule drakt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Trym Tønnesen fra Halden IL ble treer og vant klasse 18-19 år. Roger Bergstå fra Svarstad IL ble nummer 10 på 15.42, mens Andreas Myhre Sjurseth, i SK Vidars hvite og røde drakt er like bak. Han ble nummer 5 på 14.54.
PERS! Og endelig under 15 minutter for Ulrik Grevle Lolland (183) fra Rygge IL, som med 14.53 ble nummer 4. Her er han omkranset av de to OSI-løperne Mathias Moen (15.22) og Geir Gjessing (16.05), samt lagkamerat Simen Nieuwlaat i rød singlet (16.09). –Første gang under 15 ja, fikk god hjelp av raske gutter. Ganske imponerende at det var fem stykker under 15:00, forteller Ulrik selv til Sportsmanden.
STERK TRIO FRA HALDEN: Jonathan Breda (279), Amaru Wijman (260) og søster Tessa Frenay (258).
Martin Lager fra Tjalve løp på 16.35, mens Emil Kullerud fra Sarpsborg IL fikk 17.16.
Numan Khogyanai (235) fra arrangørklubben Fredrikstad IF i spiss her.
PERS: Til høyre i rød trøye er Sigrun Gjølberg fra Rygge IL som ble nummer 4 av damene. I likhet med samboer Lolland ble det også ny pers med gode 17.32, bare fire sekunder bak Tessa Frenay. Til venstre er Mille Lie, som fikk det litt tøffere og løp på 20.15 til 15.plass. Erik Houm fra Gausdal FIK (252) løp på 18.05, mens det dessverre ble DNF for unggutten foran i bildet.
Petra Jacoby løp på 18.43 til 9.plass, slått blant annet av Ole Morten Korsmo (288) som fikk 17.22 og 3.plass i M40-44 år.
Gledelig å se Oddbjørn Homstvedt – mannen med krykkene – i aksjon etter noen tunge år. Det ble faktisk 2.plass i M55-59 år på imponerende 20.02 på Oddbjørn!
Magnus Bjur løp på 20.56 og måtte se seg slått av veteranen Runar Gilberg i rød trøye, som ble toer i M50-54 år på 19.05. Rolf Gran fra Team Sportsmanden lå like foran Runar helt til uhellet var ute: –Løpet gikk aldeles ikke etter planen. Jeg «traff» et km-skilt i undergangen etter drøyt 3km og gikk rett i asfalten. Får glemme dette og se frem mot Berlin neste helg, bare skrubbsår og forslått, skrev Gran på teamets Facebookside. Formen er med andre ord god.
Hanne Blomfeldt fra Oslo Politis IL løp på 22.11.
Nummer 300 er Allan Karlsson, som løp på 20.43, mens Helge Horn (helt til venstre) ble nummer 2 i M65-69 år med 22.32.
Tine Gulbrandsen, Oslo, 22.58.
Mariann Stenbakk, Moss ILs sterke veteran, vant K75-79 år på 27.47!
Preben Larsen-Isøy, Fredrikstad IF (t.h.), 24.38.
Det strømmer fortsatt på med løpere langs elvebredden.
Turid Malmo ble toer i K65-69 år – se lokalsak (link nederst).
Monica Kristensen, Fredrikstad, 27.20.
Karin Stordahl, 41.01
Margrethe Bergaust, Veldre Friidrett, nr 2 i K70-74 år på 33.47.
Mange smil og blide løpere i Fredrikstad.

Halvmaraton ble vunnet av Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger FIK på sterk ny pers på 1.09.50, foran Ola Matre, Heggedal IL, på 1.10.52 og Jørgen Korum, OSI, to sekunder bak – og av Yngvild Kaspersen fra Tromsø Løpeklubb med suveren seier på 1.14.39, foran klubbvenninnen Kathrine Kvernmo på 1.20.42 og Astrid Brathaug Sørset, Team Braasport, 1.22.22.

Favoritten Runa Skrove Falch måtte kaste inn håndkleet etter en av de fire rundene i Fredrikstadløpet.

PERS 1: Halvmaratondistansen løp vi selv, derfor er det ikke så mange bilder herfra. Men her blir Sportsmandens reporter Frode Monsen tatt igjen med en hel runde av løpets vinner Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger FIK, som perset med 1.09.50. (Foto: Steffan Aasli)
PERS 2: Også Roger Thompson fra Driv IL / Team Sportsmanden perset, nok en gang, med 1.15.42, etter litt for hard åpning, tungt midtveis og bra avslutning. Magnus Salberg (t.v.) fra Aurskog Høland FIK løp på 1.16.26. (Foto: Steffan Aasli)
PERS 3: Stian Eriksen Team Sportsmanden og SkiLøperne fortsetter fremgangen etter sin første sesong med litt seriøs løping i fjor og klinket like godt til med en personlig rekordforbedring på hele 4 minutter da han løp på 1.21.43. (Foto: Steffan Aasli)
COMEBACK-«KID»: Veldig gledelig å se Heming Leira tilbake i skikkelig konkurransemodus. «Mr.Kondis.no» var en meget habil løper med 2.34 som maratonpers, men har ikke konkurrert på årevis. Siste halvmaraton for fire år siden gikk på 1.51. Nå forbedret han seg med formidable 20 minutter og slo til med 1.31.33 (6.plass i M55-59 år) etter å ha nedkjempet halvmaratoneksperten Steinar Lien i spurten. –Om noen i fjor hadde sagt at jeg skulle løpe på 1.31 i år, ja noen gang igjen, så hadde jeg ikke trodd det, fortalte Heming selv etterpå.
TRAVEL KAR! Jan Billy Aas hadde nok helgens mest travle løpsprogram. Fredag kveld tok han nattbuss til Stockholm for å løpe en 10km lørdag, som gikk på litt under 39 minutter. Deretter tok han nattbussen tilbake til Oslo natt til søndag, og så tog til Fredrikstad for å få med seg Fredrikstadløpet også! Etter en rolig oppvarmingsrunde med Sportsmandens redaktør, løp Jan Billy deretter i sitt eget tempo de siste tre rundene og fikk til slutt tiden 1.30.03.

Alle bilder der ikke annet er nevnt: Frode Monsen / Sportsmanden.no

TOPP 12 menn og kvinner – 5 km
(Klikk på bidet for større versjon)
TOPP 12 menn og kvinner – halvmaraton
(Klikk på bidet for større versjon)

Alle resultater

Se også reportasje med lokal profil for Oppegård her.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -