LøpingMaratonOslo Maraton

Oslo Maraton: Drømmen om under 3 timer…

Maratondistansen er krevende. For noen er det en drøm bare å fullføre. For andre å vinne. Og for mange, er det en drøm å klare å løpe distansen på under «de magiske 3 timene». Tre karer som klarte det for første gang i Oslo Maraton, er de to rutinerte maratonløperne Frants Mohr og Ole Arne Eiksund, samt den noe mer urutinerte maratonløper – men sterke løper – Roar Tomter. Her er noen bilder som beskriver litt av smerten og gleden ved å klare å bryte drømmegrensen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmandens løpende reporter Roar Tomter ga alt:

3t-ballongen-ved-29k
Roar Tomter la seg taktisk litt bak i feltet til den store gruppen som skulle følge fartsholderen for 3 timer. Han kan såvidt skimtes inne i klyngen her.
Roar-sliten-i-mål
Tomter slapp gruppen med et lite halvminutt opp til Tøyen, men kjørte den inn igjen og hadde krefter igjen til en langspurt på den siste kilometeren og spurtet fra hele feltet! Her i knestående, men langtfra utslått, midt i bildet!
Roar-sliten-i-mål_Bjørn-hjelper
Bjørn Fretland er borte og gratulerer, eller kanskje han sjekker om Roar er i live… «Maratonmannen» fra Øvre Årdal løp enda noen minutter raskere og var ikke langt bak egen pers i Oslo.
Roar-sliten-i-mål_Bjørn-jubler
Neida, det er ikke Bjørn som har slått Roar knock-out, selv om det kan se sånn ut!…
Roar-sliten-i-mål_intervjues
Løperne som akkurat har klart sub 3 timer ligger strødd, slitne men lykkelige, og her blir Roar intervjuet, veldig kort, omtrent slik: Hva følte du da du løp over mål? Svaret var kort og konsist: «Ja, jeg klarte det!!!»
Roar-sliten-i-mål_titter-opp
Så er det på tide å kravle opp på beina igjen…
Herlig!!! Roar Tomter og Bjørn fretland var begge superhappy straks pusten var gjenvunnet...
Herlig!!! Roar Tomter og Bjørn Fretland var begge superhappy straks pusten var gjenvunnet…
Mål-15-Mohr
Her er Frants Mohr, dyktig ultraløper og maratonløper fra Bergen i den karakteristiske sorte og gule drakten til Romerike Ultreløperklubb. Frants har blant annet vunnet Hadeland Maraton og har en rekke klasseseire, men aldri løpt den klassiske distansen på under 3 timer – før NÅ!!! Litt mer behersket enn Tomter riktignok, kanskje fordi maraton egentlig er litt for kort for ultraløperen…
Mål-16-Eiksund
Vi avslutter med en jublende glad Ole Arne Eiksund i gult, en slugger som har vært så nære, så nære flere ganger, sist i Frankfurt i fjor, da han løp på 3.00.20… Men ENDELIG, på sitt 62.maratonforsøk, så lyktes det for Eiksund, som klarte den magiske grensen med 16 sekunders margin! Så fortjent, så fortjent. De små sekundene har han trent utallige timer for å klare.

Sportsmanden gratulerer disse tre og andre som klarte å bryte 3-timers grensen, og alle andre som klarte sine egne mål, om det så bare var å fullføre den hele distansen, den halve eller sogar 3 km. Alle bidro dere til folkefesten!

© Alle bilder: Frode Monsen, Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Resultater

Se også:

Billedreportasje maraton menn

Billedreportasje maraton kvinner

Hovedreportasje fra Oslo Maraton

Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

4 thoughts on “Oslo Maraton: Drømmen om under 3 timer…

Kommentarfeltet er stengt