JulekalenderMaraton

Når drøm blir virkelighet…

Sportsmandens julekalender – magic moments 16 –

Vi har så mange godbiter fra Oslo Maraton i 2013 at vi dveler litt mer med dette også i luke nr 16 i vår serie Magic Moments. For svært mange maratonløpere, de som kommer et lite stykke bak de beste, men som trener seriøst og målrettet, er det store målet og den ultimate drømmen ofte å klare å løpe maratondistansen på under 3 timer. Noen sliter i årevis og er nære flere ganger, men klarer det kanskje aldri. Andre kan bruke åresvis før de plutselig lykkes. Men da smaker det også ekstra godt!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMG_8704 - versjon 2
MAGIC MOMENT: Klarte jeg det, mon tro??? Huff, som det koster å gi absolutt ALT i et maratonløp! Skal man klare å karre seg under 3 timer for første gang, så må det jobbes knallhardt underveis, fysisk og ikke minst mentalt. Og før man kan slippe jubelen løs, må man bare få tilbake pusten…. Her er det Roar Tomter som foreløpig er altfor sliten til å juble. Det overlates til Bjørn Fretland, som ser ut som han har slått knock-out på Roar, men som bare er veldig glad på kameratens vegne!… Mens en vakt ser lettere bekymret på alle løperne som ligger strødd på den blå målmatten.
IMG_8712
MAGIC MOMENT: JADA!!! Vi klarte det! Sportsmandens reporter Roar Tomter (t.v.) har kviknet til og kan juble for sitt første maratonløp under 3 timer, men ser ikke helt ut til å tro det selv. Den nye personlige rekorden lyder på 2.58.52, som for sikkerhets skyld også er ett fattig sekund bedre enn persen til Sportsmandens redaktør. Uhørt! Og karen ved siden av var kanskje enda mer glad….
IMG_8711
MACIC MOMENT: …ENDELIG!!! For Ole Arne Eiksund er en av disse som har jobbet og jobbet, slitt og slitt, i mange år. Han har målbevisst og samvittighetsfullt fulgt treningsprogrammer fra erfarne maratonløpere som Øystein Sylta. Bygget sten på sten, men ikke klart det siste steget. Året før manglet han 20 sekunder i Frankfurt. MEN SÅ, på sitt 62. maratonløp, så lykkes Ole Arne! Få ganger har det vært mer fortjent. Denne gangen var sekundene på hans side, 16 små og viktige sekunder etter 42,2 km gjorde at sluttiden ble 2.59.44. Da har man all grunn til å juble! (Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

 

Flere magiske øyeblikk fra Oslo Maraton kan sees i reportasjen

Drømmen om under 3 timer på maraton…

der det også er lenker til andre reportasjer fra de øvrige løpene i Oslo Maraton 2013.

Bakgrunn:
Vi teller ned til julaften med noen små tilbakeblikk og en liten kavalkade over de 24 månedene som har gått siden Sportsmanden gjenoppstod den 12.12.12! Vi har kalt det “magic moments” – enten på grunn av idrettsprestasjonen i seg selv, eller på grunn av et blinkskudd som beskriver en stemning eller hendelse som vi har dekket spesielt godt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

 

sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -