LøpingOppegårdVestlandet

Sterkt løpt i regn og kuling

Christoffer på hjemlig tokt til Solastranden

Januar er ikke akkurat høysesong for løping. Men utenfor Stavanger ble Solastranden halvmaraton arrangert for sjette gang, med nærmere tusen løpere på startstreken på halvmaraton eller 10 km. Det ble en virkelig kraftprøve for deltakerne i et ufyselig vær i regn og sterk vind. 

Oppegårds Christoffer Ladstein kombinerte en tur hjem til Sandnes med tidlig sesongåpning på Sola. Og «gartnerhøvdingen» fra Plantasjen imponerte stort i uværet. Med sterke 1.32.46 løp han faktisk sitt tredje beste halvmaraton og snuste på sin personlige bestenotering under de vanskelige forholdene. 

–God opplevelse til tross for liten kuling, skrev han selv på Strava etterpå. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

GUTTEN I VINDEN: Christoffer Ladstein med humøret i behold i vindkastene langs Solastranden.
Foto: Svein Erik Fylkesnes/Stavanger Fotoklubb

Ekte vestlending

Til Sportsmanden utdyper han litt mer om løpet og de rådende forholdene.

–Været i Rogaland var fantastisk dagen før og dagen etter, men på selve løpsdagen bøttet det ned, det blåste kattunger og det fristet særdeles lite å bedrive løping utendørs! Løpsarrangøren skrev på morgenen at nå har dagen kommet der du kan bevise at du er en ekte Vestlending!

–Karakterbyggende sier nå jeg! Det var ok på de mest vindutsatte stedene, men der vi fikk litt piskende regn i trynet, føltes det som hagl, forteller friskusen fra Team Sportsmanden som i mål var nummer 16 i klasse M45-49 år.

Artig

Kjæresten Ruby Semb var også på startstreken, hun nøyde seg med 10 km som ble gjort unna på 54.57 til 9.plass i klasse K45-49 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men det er slike dager som skiller seg litt ut, man gjerne husker aller best. 

–Og det er jo artig. Jeg følte meg egentlig bare bra i vinden, det var bare å gape høyt, så fikk en definitivt nok luft ned i lungene, avslutter Christoffer!

HEIAGJENG: Foreldrene til Ladstein var noen av de relativt få tilskuerne som våget seg ut i uværet, noe løperne åpenbart setter pris på!
Foto: Svein Erik Fylkesnes/Stavanger Fotoklubb


Halvmaraton ble vunnet i suveren stil av henholdsvis Tom Erik Halvorsen fra GTI Friidrettsklubb på sterke 1.10.57 – og av Maryna Novak fra Klypetussen på 1.20.14.

Erik Tangen Gundersen, Sklajg IL (32.31) og Maria Wiig fra arrangørklubben Spirit Stavanger FIK (39.48) vant 10 km i vindkastene på Sola.

Alle resultater

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over var en av to som stod på trykk i uke 3, 16.1.2020. 
(Fra 1.1.2020 har Oppegård kommune og Ski kommune slått seg sammen til Nordre Follo kommune, men Oppegård Avis fortsetter som lokalavis omtrent som før.)

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -