LangrennOppegård

Strålende debut i verdenscupen for Anikken

Ingen respekt for etablerte verdensstjerner i Dresden

Forrige uke skrev vi om Anikken Gjerde Alnæs sin flotte start på langrennsåret. Først vant hun Romjulsrennet på Sjusjøen. Deretter ble hun den første langrennsløperen bosatt i Oppegård som både har gått helt til topps i Skandinavisk Cup og som har deltatt i verdenscupen i langrenn.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Offensiv

Det siste gjorde hun i Dresden i helgen, og debuten i verdenscupen for Norge gikk det over all forventning. I lørdagens sprintrenn gikk 25-åringen videre fra prologen med et nødskrik, som den siste av 30 som kvalifiserte seg til kvartfinalene. Der gikk Gjerde Alnæs offensivt og respektløst til verks, og med tredjeplass i heatet på god tid sikret hun seg en plass i semifinalen. Også her gjorde hun det meget bra, men det ble akkurat litt for tøft å komme til finalen. Åttendeplassen i verdenscupdebuten var imidlertid over all forventning.

–Helgen var skikkelig kul. Det var liv og en morsom city-sprint hvor alt kunne skje. Det likte jeg skikkelig godt. Jeg følte meg også bare bedre og bedre utover dagen. Det var gøy å kunne føle seg god nok i dette gamet, forteller Anikken til Sportsmanden. 

Anikken Gjerde Alnæs hadde spennende dager i Dresden.
Begge foto: NSF / Langrennslandslaget

Uheldig med stavbrekk

Dagen etter var det sprintstafett som stod på programmet. Gjerde Alnæs gikk her på det norske andrelaget sammen med fjorårets bronsevinner fra VM-sprinten, Mari Eide. Helt nytt var det at det nå skulle gås hele 12 runder, der de to løperne på laget vekslet etter hver runde. Seks etapper på hver altså. Norges andrelag holdt følge med tetlagene nesten hele veien, men et par uhell ødela. 

–Det var skikkelig moro. Mari knakk staven to ganger på 3. og 4. runden. Måtte bruke veldig mye krefter da, og når kjøret gikk var det tungt å tette lukene flere ganger. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det endte med 10.plass, men Anikken Gjerde Alnæs, som altså har gjort Oppegårdbeboer av seg, har all mulig grunn til å være kjempefornøyd med sin verdenscupdebut. 

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over var en av to som stod på trykk i uke 3, 16.1.2020. 
(Fra 1.1.2020 har Oppegård kommune og Ski kommune slått seg sammen til Nordre Follo kommune, men Oppegård Avis fortsetter som lokalavis omtrent som før.)

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -