LangrennSjusjøenTurrenn

Stian Hoelgaard og Anikken Gjerde Alnæs vant Romjulsrennet på Sjusjøen

Det ble et bikkjeslagsmål om seieren i Romjulsrennet på Sjusjøen, med fire mann på samme tid og seks mann innen ett sekund i mål. Stian Hoelgaard fra Team Koteng var først over målstreken på like under timen (59.50), foran fjorårsvinner Vetle Thyli fra Team Kaffebryggeriet og «hjemmehåpet» Simen Engebretsen Nordli fra Team Parkettpartner Sjusjøen. Deretter kom Øyvind Moen Fjeld, Johan Hoel og Anders Mølmen Høst som perler på en snor.

Om det var tett som haggel hos gutta, ble det en klar og imponerende seier til Anikken Gjerde Alnæs i kvinnenes konkurranse. Vinnertiden 1.07.04 er løyperekord for løperen fra Rustad IL, som benytter romjulen til å trene fra hytten på Sjusjøen sammen med kjæresten og syklisten Carl Fredrik Hagen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Veldig god dagsform

– Jeg hadde veldig gode ski og en veldig god dagsform i forberedelsene til Scandinavisk Cup på Nes til helgen. Det er ofte en god kombinasjon, forteller Anikken Gjerde Alnæs til Sportsmanden.

– Jeg har gått de 3 siste årene og det er blitt tradisjon å gå rennet som god trening inn mot resten av sesongen. Jeg liker rennet veldig godt da det krever flere styrker, som motbakker, nedover, flatt, etc. Jeg har også kjent stor personlig utvikling ved å gå dette rennet. Det gir jo en god følelse!

På andreplass kom langløper Ingeborg Dahl fra Team Xpnd og Ringkollen Skiklubb, men hun ble slått med nesten to minutter av Alnes. Margrete Røssum Dyrhovd tok den siste pallplassen hos kvinnene.

Forholdene på Sjusjøen var veldig bra for staking, men det var også skiftende forhold og mye vind fra Midtfjellet og inn. Med et par plussgrader og glatte spor var det også litt vanskelig å få feste uten klister for de som ikke gikk på blanke ski. Rekordføre var det vel uansett neppe, siden gutta var langt bak tidene fra i fjor.

Resultater

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Seierspallen for kvinner og menn samlet på Sjusjøen etter Romjulsrennet.
(Foto: Dorte Finstad)

Les også tidligere reportasjer fra Romjulsrennet på Sportsmanden:

Winterwonderland i Romjulsrennet på Sjusjøen

Fantastiske forhold for 2 år siden, da Johan Hoel drar feltet.
Foto: Frode Monsaen / Sportsmanden.no

Hard kamp om halv gris i Romjulsrennet

Pølsa imponerte i Romjulsrennet på Sjusjøen

Sprintpar til topps i Romjulsrennet

Stemningsrapport fra Romjulsrennet

En ung Simen Hegstad Kruger ble nummer 10 i Romjulsrennet i 2012.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -