LangrennSjusjøenTurrenn

Winterwonderland i Romjulsrennet på Sjusjøen

Andreas Nygaard, Ragnhild Haga og Kong Vinter i hovedrollene

Det 7. Romjulsrennet på Sjusjøen ble arrangert lørdag 30.desember. I motsetning til mildværet som har preget rennet de siste årene, var det kaldt og fantastisk flotte vinterforhold på Sjusjøen denne dagen, med rene prospektkortstemningen. Under 10 kalde grader, sol og vindstille, og masse snø på trærne som ga en vakker ramme rundt et skirenn som ble litt av det gode, gammeldagse slaget. For med sånne forhold ble det relativt trått føre og ikke på langt nær så mange våget å stake på blanke ski i år som i fjor, da nesten «alle» staket seg gjennom de 23 kilometerne med start og mål på Sjusjøen langrennsarena.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En av dem som gikk med festesmurning var Johan Hoel fra Åsen IL, som var svært offensiv og satt sitt sterke preg på rennet. Hoel, som slo til med et kanonløp i sesongåpningen på Beitostølen dro mye i teten, som etter hvert ble til en gruppe på fem mann. På oppløpet ble det likevel nok en gang et rivende spurtoppgjør, og det var ingen overraskelse at spurtkanonen fra Ski Classics, Andreas Nygaard fra Burfjord IL her tok det lengste strået og vant på like over timen; 1.00.15, bare 39 sekunder bak seierstiden i fjor, så det må ha blitt gått hardt underveis. Johan Hoel solgte seg svært dyrt og fikk lønn for strevet med å bli dømt foran fjorårsvinner Torgeir Skare Thygesen fra Rustad IL. De to fikk samme tid, sekundet bak Nygaard, med Simen Engebretsen Nordli fra Team Parkettpartner og Stian Hoelgaard fra Gjesdal IL henholdsvis ett og to sekunder bak der igjen.

I neste pulje ble det nye spurtdueller med tre mann på samme tid (1.01.09), der Kjetil Hagtvedt Dammen fra Rustad IL ble dømt først til sjetteplass, mens Øyvind Moen Fjeld fra Kjelsås IL og Øystein «Pølsa» Pettersen, vinneren for to år siden og toer i fjor, deler syvendeplassen på resultatlisten.

Johan Hoel Fra Åsen IL drar feltet etter noen kilometer mot Rømåsen. Hoel var svært aktiv hele veien og kjempet om seieren helt til målstreken. Fjorårsvinner Torgeir Skare Thygesen med startnummer 1 ligger i rygg på Hoel, mens vinneren Andreas Nygaard skimtes i mørkeblått, gult og hvitt mellom Hoel og Sjusjøen-amassadør Petter Soleng Skinstad (14.mann i mål) i blått til venstre i bildet her og på forsidebildet. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden)

Valgte Romjulsrennet foran Tour de Ski

Blant damene var det årets gjennombruddskvinne Ragnhild Haga fra Åsen IL som var den store favoritten, og hun innfridde med seier, selv om Lotta Udnes Weng fra Nes Ski  ikke var mer enn 28 sekunder bak i mål. Vinnertiden til Haga var 1.09.44. De to var i en egen klasse og det var over fem minutter ned til Marthe Kristine Hafsahl Karset fra Vang Skiløperforening som tok den siste pallplassen, med Margrete Røssum Dyrhovd, Krødsherad IL, Emilie Kongsten fra Åsen IL (årets mestvinnende løper i Follotrimmen) og Anikken Gjerde Alnæs fra Gjerdrum IL Ski på de neste plassene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GJENNOMBRUDD: Raghild Haga bestemte seg for å ta nye steg foran årets sesong og har virkelig klatret helt opp i verdenseliten. Dermed kunne hun velge bort Tour de Ski til fordel for Romjulsrennet, OL-plassen bør være i boks uansett. Her er hun ved Kuåsen med drøye 5 km igjen. Med seier til Haga og andreplass til klubbkameraten Johan Hoel ble det en bra dag for lille Åsen IL. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden)
Den allsidige Lyn Ski-løperen Joar Thele (startnummer 19), dyktig kajakkpadler som også hevder seg godt i løp, blant annet tredjemann i motbakkeløpet Grefsenkollen Opp i sommer, ser ut til å peile seg inn på ryggen til Øystein Pettersen som kroker seg sammen like foran i skyggen. Thele endte som 13.mann, under halvminuttet bak «Pølsa», mens klubbkameraten fra Lyn, Fredrik Ole Oldereid Andresen (startnummer 41), kom mellom dem i mål også, til 9.plass. Øyvind Fjeld, som fikk «dødt løp» med Pettersen, sees med startnummer 4 bak Thele. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Kjetil Hagtvedt Dammen er en av utøverne i det nystartede langløpslaget Team Oslo Sportslager – Rustad IL, selv om han bare gikk for sistnevnte i Romjulsrennet. Dammen er litt bak i feltet her etter noen kilometer i de slakke stigningene ved Sjusjøvannet, men avanserte sterkt etter hvert. Med startnummer 5 ble det en plass ned til sjettemann i mål. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
PROSPEKTKORT: Det var en fantastisk ramme rundt rennet i år med nydelig vintervær. I bakgrunnen er Storåsen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
PULJE 2 kommer dampende opp bakken, anført av lokale Roger Bakkestuen (414) i lysegrønt fra Brøttum IL. Han gikk på 1.15.50 til 16.plass i klasse M46-50. Det var et høyt nivå på svært mange av de 498 startende. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Kristian Østermann var en av flere i Heming IL sin grønne drakt. Unggutten tok 15.plassen i klasse M15-16 år på 1.22.10. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Startnummer 220 er Erik Johannes Jevne fra Øyer Tretten IF. Vi antar at han er i slekt med mer kjente Erling fra samme klubb og er med på å bære stolte langrennstradisjoner videre. Jevne tok tredjeplassen i klasse M17-18 år på gode 1.11.54. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Team Sportsmanden var også representert i Romjuslrennet, ved Superbirkebeiner Mads Berge, som her passerer Kuåsen i «ensom majestet». «Jeg fikk som vanlig litt dårlig seeding, så det ble litt sololøp i dag. Men godt å få ut litt julemat av kroppen», fortalte Berge etter sitt løp på 1.23.57 til 29.plass i klasse M26-30. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
IDYLL: Mads Berge hiver seg på stavene i retning mot sola. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
INN I SOLNEDGANGEN. Nesten 500 løpere fikk en noe kald, men fantastisk reise i traktene ved Sjusjøen og Kroksjøen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

ALLE RESULTATER

Les også tidligere reportasjer fra Romjulsrennet på Sportsmanden:

Hard kamp om halv gris i Romjulsrennet da «tigeren» Torgeir Skare Thygesen snøt Øystein «Pølsa» Pettersen for konfekten (2016)

Reportasje med 133 bilder fra 2014:

Pølsa imponerte i Romjulsrennet på Sjusjøen –
Tuva Toftdahl Staver raskeste dame på glatt føre 

Reportasjen fra 2013:

Sprintpar til topps i Romjulsrennet

Reportasjer fra 2012:

Topp 15 i Romjulsrennet 

Stemningsrapport fra Romjulsrennet

 

© Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -